لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۳۷

کلینتون از برمه می خواهد اصلاحات را توسعه دهد


کلینتون از برمه می خواهد اصلاحات را توسعه دهد
کلینتون از برمه می خواهد اصلاحات را توسعه دهد

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا از برمه خواسته است اصلاحات اخیر را گسترش دهد و می گوید پیش از آن که آمریکا بتواند لغو تحریم ها علیه برمه را بررسی کند باید کارهای بیشتری انجام گیرد.

کلینتون روز پنجشنبه در جریان دیداری تاریخی از برمه، دولت را به آزاد ساختن شمار بیشتری از زندانیان سیاسی و پایان بخشیدن به خشونت قومی فراخواند. او همچنین از برمه خواست به ارتباط های نظامی «نامشروع» با کره شمالی پایان دهد و به همفکری بین المللی علیه گسترش تسلیحات اتمی احترام بگذارد.

کلینتون که در یک کنفرانس خبری با رییس جمهوری برمه پایتخت سخن می گفت، چندین گام را برای تقویت مناسبات اعلام کرد؛ پشتیبانی از وام های کوچک، برنامه های بهداشتی که سازمان ملل متحد از آنها حمایت می کند، و مبارزه با مواد مخدر از آن جمله است. او همچنین از برمه دعوت کرد به برنامه مکونگ سفلی بپیوندد. در این برنامه که امریکا از آن پشتیبانی می کند برای بحث در باره آبراه منطقه ای بحث می شود.

هیلاری کلینتون با تین سين رییس جمهوری برمه ملاقات کرد و گفت اگر کشور او به اصلاحات ادامه دهد، امریکا کاهش تحریم ها را بررسی خواهد کرد.

تین سين دیدار کلینتون را «تاریخی» و نشان دهنده فصل جدیدی در مناسبات بین دو کشور توصیف کرد.

کلینتون پس از گفت و گو با رییس جمهوری برمه به شهر رانگون سفر کرد و بعنوان بخشی از یک سنت محلی، با پای برهنه به معبد بودا رفت. بعدا در یک شام خصوصی به آنگ سان سوچی رهبر طرفدار دمکراسی پیوست. آنها قرار است روز جمعه رسما به گفت و گو بنشینند.

در مدت پنجاه سال، کلینتون نخستین وزیر امور خارجه آمریکا است که از برمه دیدن می کند. کلینتون به رییس جمهوری گفت دلیل سفرش این است که او و باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا از گام هایی که دولت برمه برای کمک به مردم خود برداشته است دلگرم شده اند.

دولت جدید برمه، که ظاهرا غیر نظامی است، در اوائل سال جاری پس از چهار دهه حکومت نظامیان تشکیل شد.

کلینتون روز پنجشنبه همچنین گفت تعامل آمریکا با برمه نباید تهدیدی برای چین دیده شود. او این موضوع را یک روز پس از آن عنوان کرد که یک روزنامه چینی نوشت پکن با تصمیم برمه به برقراری مناسبات نزدیکتر با غرب مخالفتی ندارد، اما این کار نباید بزیان منافع و مصالح چین باشد.

آمریکا و دیگر کشورهای غربی بدلیل نقض حقوق بشر ، از جمله عملیات نظامی علیه گروه های قومی و باز داشت بالغ بر ۲ هزار زندانی سیاسی ، تحریم هایی را بر دولت نظامی سابق برمه وضع کردند. دولت جدید حدود ۲۰۰ زندانی سیاسی را آزاد ساخته است، برخی از محدودیت های مطبوعاتی را کاهش داد، و با بعضی از منتقدین خود، از جمله آنگ سان سوچی وارد مذاکره شد.

XS
SM
MD
LG