لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۵۳

مقامات ارشد آمریکایی برای دومین روز به پرسش های قانون گذاران درباره استراتژی جنگی در افغانستان پاسخ می دهند


مقامات ارشد آمریکایی برای دومین روز به پرسش های قانون گذاران درباره استراتژی جنگی در افغانستان پاسخ می دهند
مقامات ارشد آمریکایی برای دومین روز به پرسش های قانون گذاران درباره استراتژی جنگی در افغانستان پاسخ می دهند

مقامات دفاعی و دیپلماتیک ارشد آمریکا با دومین روز پرسش های سخت قانون گذاران درباره استراتژی جنگی بازنگری شده پرزیدنت اوباما برای افغانستان روبرو هستند.

این استراتژی اعزام ۳۰ هزار سرباز اضافی را شامل می شود و نیاز است کنگره ۳۰ میلیارد دلار برای تامین هزینه های آن در سال آینده تصویب کند.

رابرت گیتس وزیر دفاع، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه، دریادار مایک مولن رییس ستاد مشترک ارتش، روز پنجشنبه در کمیته مناسبات خارجی سنا گفتند استراتژی جدید پیشروی طالبان را متوقف خواهد ساخت و توانایی های نیروهای امنیتی افغانستان را تقویت خواهد کرد.

جان کری، رییس دمکرات کمیته مناسبات خارجی سنا، در جلسه روز پنجشنبه نسبت به این موضوع که آیا تعداد سربازان افغان برای مشارکت با سربازان آمریکایی کافی خواهد بود یا نه، ابزار نگرانی کرد.

ریچارد لوگار، عضو ارشد جمهوری خواه کمیته، گفت برای روشن شدن این نکته که آیا ماموریت افغانستان برای امنیت ملی کشور آنقدر مهم است که افزایش عظیم هزینه ها و اعزام بخش عمده ای از نیروهای مسلح آمریکا را ایجاب می کند، به بحث های بیشتری نیاز است. او همچنین گفت روشن نیست که افزایش تعداد سربازان چگونه به مشکل پناهگاه های طالبان و القاعده در پاکستان می پردازد.

در جلسه کمیته مناسبات خارجی سنا، رابرت گیتس وزیر دفاع، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه و دریادار مایک مولن رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا شهادت می دهند.

بر اساس طرح جدید، قرار است سربازان آمریکایی در ژوئیه ۲۰۱۱ خروج از افغانستان را آغاز کنند – هدفی که برخی از قانون گذاران، از جمله جان مک کین، سناتور جمهوری خواه آنرا زیر سئوال کشیده اند. او روز چهارشنبه گفت تعیین یک «تاریخ دل خواه» برای آغاز خروج، فقط القاعده و طالبان را تقویت می کند.

هیلاری کلینتون، در جلسه روز پنحشنبه گفت ایالات متحده جهت از بین بردن پناهگاه های امن برای کسانی که حملاتی را علیه ایالات متحده و منافع آن و متحدانش طرح ریزی می کنند، با دولت های افغانستان و پاکستان کار خواهد کرد. کلینتون گفت آمریکا نگران فساد در داخل دولت افغانستان است و سعی دارد این مساله حل شود.

رابرت گیتس، وزیر دفاع، توضیح داد که هر شکستی در کوشش های بین الملی در افغانستان به این معنا خواهد بود که طالبان بر بیشتر مناطق کشور مسلط خواهند شد، و چنین مناطقی می تواند بار دیگر به پناهگاهی برای القاعده تبدیل شوند.

در افغانستان، جنرال استنلی مک کریستال، فرمانده نیروهای آمریکا و ناتو، در سخنانی در جمع قانون گذاران افغان به تشریح استراتژی جدید پرداخت.

قرار است نخستین سربازان اضافی آمریکا ظرف چند هفته به افغانستان اعزام شوند. آنها بر جنگ با طالبان، تامین امنیت مراکز جمعیت و آموزش نیروهای امنیتی افغانستان تمرکز خواهند داشت. با اعزام سربازان اضافی، تعداد سربازان آمریکایی در افغانستان به حدود ۱۰۰ هزار نفر خواهد رسید.

XS
SM
MD
LG