لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۴۷

رکس تیلرسون در شورای امنیت: ناکامی در برابر کره شمالی «فاجعه بار» خواهد بود


رکس تیلرسون وزیر خارجه ایالات متحده (راست) و آنتونیو گوترس دبیرکل سازمان ملل متحدد در نشست وزیران خارجه شورای امنیت - ۸ اردیبهشت ۱۳۹۶
رکس تیلرسون وزیر خارجه ایالات متحده (راست) و آنتونیو گوترس دبیرکل سازمان ملل متحدد در نشست وزیران خارجه شورای امنیت - ۸ اردیبهشت ۱۳۹۶

به دنبال افزایش تنش‌ها بر سر برنامه تسلیحاتی هسته‌ای و تهدید موشکی کره شمالی، ایالات متحده در نشست روز جمعه وزیران خارجه کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار تشدید فشارهای اقتصادی علیه پیونگ یانگ و انزوای آن کشور شد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، رکس تیلرسون وزیر خارجه ایالات متحده که ریاست نشست امروز را بر عهده دارد، ضمن درخواست افزایش تحریم ها و کاهش یا تعلیق روابط دیپلماتیک با کره شمالی گفت، ناکامی در انجام این اقدامات «فاجعه بار» خواهد بود.

هر چند آمریکا خواهان تلاش جهانی برای مهار کره شمالی است، اما توقع بیشتری از چین در این راستا دارد. پکن، شریک عمده تجاری کره شمالی، خواهان توقف برنامه هسته‌ای آن کشور است، اما واشنگتن معتقد است تاکنون تلاش چندانی در این راه به خرج نداده است.

وانگ یی وزیر خارجه چین نیز در این نشست گفت وضعیت کنونی در ارتباط با کره شمالی و نگرانی‌ها از فعالیت‌های اتمی و موشکی آن کشور به «نقطه بحرانی» رسیده است و تاکید کرد که مذاکره و گفت‌وگو با پیونگ یانگ تنها «راه عملی» برای پایان دادن به تنش‌هاست.

به گزارش خبرگزاری رویترز، آنتونیو گوترس دبیرکل سازمان ملل نیز نبود ارتباطات دیپلماتیک با کره شمالی «خطرناک» را دانست و با این هشدار که باید از «اشتباه محاسبه و سوء برداشت» پرهیز کرد، گفت «برای جلوگیری از درگیری و دستیابی به صلح، باید همین حالا اقدام کنیم.»

معاون وزیر خارجه روسیه هم – که کشورش مانند چین، آمریکا، بریتانیا و فرانسه از حق وتو در شورای امنیت برخوردار است – خواستار توقف برنامه هسته‌ای و موشکی کره شمالی شد، اما هشدار داد استفاده از زور علیه پیونگ یانگ «کاملا غیرقابل قبول» خواهد بود.

گنادی گاتیلوف گفت «لحن تهاجمی همراه با زورآزمایی نظامی به وضعیتی منتهی شده است که اکنون کل دنیا جداً نگران آن است که آیا این وضعیت به جنگ ختم خواهد شد یا خیر. یک تفکر نادرست یا گام اشتباه می‌تواند پیامدهای بسیار هولناکی داشته باشد.»

رسیدن به یک راه حل دیپلماتیک برای مهار تهدید کره شمالی و در نهایت خلع سلاح اتمی کره شمالی، دو دهه است که راه به جایی نبرده و برعکس تهدید هسته‌ای آن کشور افزایش هم یافته و این احتمال وجود دارد که بتواند متحدان آمریکا در منطقه را هدف قرار دهد.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده شب گذشته در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز، ضمن تاکید بر دیپلماسی برای حل بحران کره شمالی و این که رسیدن به آن «دشوار» خواهد بود، هشدار داد که احتمال دارد «کارمان با کره شمالی به مناقشه‌ای جدی بیانجامد.»

آمریکا جهت بازداشتن کره شمالی از انجام آزمایش‌های جدید هسته‌ای و موشکی، ناوگروهی را به منطقه اعزام کرده است. از سوی دیگر روز سه شنبه و در مراسم هشتاد و پنجمین سالگرد تاسیس ارتش کره شمالی، از آزمایش هسته‌ای یا موشکی جدید خبری نشد.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG