لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۱۸

ايران قطعنامۀ تازۀ تحريم های سازمان ملل را بی اهميت توصيف کرد


واکنش سريع جمهوری اسلامی ايران به قطعنامۀ جديد سازمان ملل متحد که با هدف متوقف کردن برنامه اتمی جنجال برانگيز ايران وضع شده است چنان بود که گوئی اين قطعنامه اهميت چندانی ندارد.

محمود احمدی نژاد که در حال حاضر در تاجيکستان به سر می برد گفت اين قطعنامه پشيزی ارزش ندارد. رييس جمهوری ايران گفت «به يکی از آنها پيغام دادم که اين قطعنامه‌ها‌يی که شما صادر می‌کنيد مثل دستمال مصرف شده‌ای است که بايد در زباله‌دان انداخته شود.» علی اصغر سلطانيه، رييس سازمان انرژی اتمی ايران، نيز تأکيد کرد که ايران فعاليت های خود را برای غنی سازی اورانيوم، ادامه خواهد داد.

همچنين محمد خزاعی، سفير ايران در سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه تأکيد کرد که هيچ فشار و شرارتی نمی تواند عزم ملت ايران را برای دفاع از حقوق مسلم خود بشکند.

روز چهارشنبه سازمان ملل متحد تحريم های بيشتری را عليه ايران تصويب کرد. ۱۲ کشور از ۱۵ عضو شورای امنيت سازمان ملل متحد به قطعنامۀ تحريمی ايران رأی مثبت دادند. رأی ترکيه و برزيل منفی و رای لبنان ممتنع بود.

بر اساس اين قطعنامه، محدوديت های اقتصادی عليه سازمان ها و شخصيت های مربوط به برنامۀ هسته ای و موشکی ايران از جمله سپاه پاسدران، بانک های ايران و کشتيرانی کشور، شدت می يابد. بر اساس اين قطعنامه نام ۴۰ شرکت نيز به فهرست مؤسساتی که دارايی هايشان در بانک های جهانی سپرده شده است، مسدود خواهد شد.

متن نهايی قطعنامۀ سازمان ملل، صادرات نفت ايران را به دليل تلاش روسيه و چين برای کاهش دادن فشار تحريم ها، در بر نگرفته است. پيش بينی می شود که کنگره آمريکا و کشورهای عمدۀ اروپايی نيز به زودی تحريم های بيشتر خود را عليه جمهوری اسلامی ايران وضع کنند. رابرت گيتس، وزير دفاع آمريکا، می گويد تحريم های احتمالی آمريکا و اروپا که بعد از اين قطعنامه مورد تصويب قرار گيرند می توانند صنعت نفت و گاز ايران را هدف بگيرند.

اما پرزيدنت باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، روز چهارشنبه از قطعنامۀ شورای امنيت تمجيد کرد. پرزيدنت اوباما گفت اين شديدترين تحريمی است که تاکنون عليه ايران به خاطر برنامۀ هسته ای جمهوری اسلامی ايران تنظيم گرديده است و پيام روشنی است در مورد تعهد جامعه بين المللی در رابطه با مقابله با گسترش سلاح های هسته ای. سوزان رايس، سفير آمريکا در سازمان ملل متحد، نيز تأکيد کرد اين قطعنامه مردم ايران را هدف قرار نداده بلکه برنامۀ هسته ای دولت را هدف قرار داده است. خانم رايس قطعنامه را شديداً هوشمندانه و دقيق توصيف کرد.

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، تنها کشور گروه ۵ بعلاوه يک که عضو دائمی شورای امنيت سازمان ملل نيست، نيز تصويب قطعنامه را لحظۀ مهمی در ديپلماسی جهانی توصيف کرد. خانم مرکل از اينکه ترکيه و برزيل به اين قطعنامه رأی منفی داده اند، ابراز تأسف کرد.

اما سفير برزيل گفت اين قطعنامه ضمن اينکه نتيجۀ مورد نظر را به بار نخواهد آورد، منجر به رنج مردم ايران خواهد شد. برزيل و ترکيه دو کشوری که با ايران به توافق هسته ای دست يافتند معتقدند توافق اخير، تحريم ايران را غير ضروری می سازد. ايران پيش از اين اعلام کرد در صورت تشديد تحريم ها توافق هسته ای برای غنی سازی در خارج از مرزهای ايران لغو خواهد شد. رييس جمهوری ايران همچنين هشدار داد که تصويب اين قطعنامه ممکن است باعث شود ايران ديگر حاضر نباشد با غرب در مورد برنامۀ هسته ای خود وارد مذاکره شود.

قطعنامه های شورای امنيت عليه ايران به منظور بازداشتن ايران از فعاليت های غنی سازی اورانيوم تصويب شده است. جمهوری اسلامی ايران اما با تأکيد بر اينکه ماهيت برنامۀ هسته ای ايران صلح آميز است تاکنون قطعنامه های شورای امنيت را زير پا گذاشته و به غنی سازی ادامه داده است.

XS
SM
MD
LG