لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۷

لشگر بیکاران ایران : ۳ میلیون و ۱۴۶ هزار و ۹۲ نفر


مرکز آمار ایران نرخ بیکاری در سه ماه نخست امسال را ۱۲ و نه دهم درصد اعلام کرد. بر این اساس،تعداد بیکاران به۳ میلیون و ۱۴۶ هزار و ۹۲ نفر رسیده است.

بر اساس گزارش مرکز آمار ، نرخ بیکاری فصل بهار نسبت به فصل قبل ۱ و دو دهم درصد کاهش یافته است، اما در قیاس با مدت مشابه سال گذشته ۶ دهم درصد افزایش نشان می دهد .

آمار جدید از وضع اشتغال نشان می دهد که نردیک به یک چهارم از نیروی کار ایران فاقد شغل و بیکار هستند.

گزارش آماری خبرگزاری مهر روز یکشنبه ۲۲ مرداد ماه با اشاره به این که « بیکاری در ۲۱ استان دو رقمی» است ، اعلام کرد، «نرخ بیکاری برای ۳ ماهه ابتدای سال جاری در ۲۱ استان دو رقمی ، ۹ استان تک رقمی و برای ۴ استان بالای ۱۷ درصد بوده است.»

بر پایه گزارش مرکز آمار ایران ، استان ایلام با ۲۱ درصد بالاترین نرخ بیکاری ، و استان خراسان جنوبی با ۶ و نیم درصد کم ترین نرخ بیکاری را ثبت کرده اند.

در حالی که حدود ۷۰ درصد جمعیت ایران زیر ۳۵ سال سن دارند ، روزنامه دنیای اقتصاد، در شماره روز یکشنبه ۲۲ مرداد ماه ، در گزارشی با عنوان «آمار جدید از وضع اشتغال» نوشته است، «مشاهده نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله حاکی از آن است که ۲۸ و شش دهم درصد درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده‌اند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.»

به نوشته همین روزنامه « بررسی نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۹ ساله نیز حاکی از آن است که ۲۵ و هشت دهم درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده‌اند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.»

بررسی جدیدترین آمار نرخ بیکاری در ایران حاکی از آن است که « ۸ و نیم درصد جمعیت شاغل کشور دارای اشتغال ناقص بودند، این نرخ در بین مردان بیشتر از زنان و در نقاط روستایی بیشتر از نقاط شهری بوده است.»



سایه تردید بر آمارهای دولت

روزنامه دنیای اقتصاد، روز یکشنبه ۲۲ مرداد ماه یکی از عناوین صفحه اول خود را به « آمار جدید از وضع اشتغال » اختصاص داد و نوشت، «نرخ بیکاری برای فصل بهار در بازه زمانی هشت ساله گذشته نیز تقریبا بی سابقه است؛ چراکه به جز بهار ۸۹ که کشور در آن بیکاری ۱۳ و نیم درصدی را تجربه کرد، در بقیه سال‌ها (از ۸۴ تا ۹۰ ) نرخ بیکاری فصل اول سال همواره کمتر از ۱۲ و نه درصد بوده است

سایت شفاف ، در اوایل سال جاری در گزارشی با عنوان « دولت چگونه آمار اشتغال را تغییر داد » نوشت، «حتی با وجود اینکه در سال ۸۵ ، مفهوم بیکاری تغییر کرد و بسیاری از زنان خانه دار، نسل‌های حاشیه‌ای جوانان در شهرهای بزرگ، دانشجویان تمام وقت،کار آموزان جوان که هیچ حقوقی دریافت نمی‌کنند و بسیاری دیگر از افراد، رسماً به عنوان افراد بیکار به حساب نمی‌آیند و در آمارهای اعلام شده، هیچگونه توجهی به آمار و اطلاعات در مورد جریان اقتصاد غیر رسمی، فرعی یا افرادی که در بازار سیاه به اشتغال ناقص مشغول هستند، نشده است، نرخ بیکاری همچنان در کشور افزایش چشمگیری داشته است و حتی آمارهای ضد و نقیض دولت درباره ریشه کن کردن بیکاری و ایجاد ۲. ۵ میلیون شغل نیز چیزی را عوض نکرده است و جوانان و به خصوص قشر تحصیل کرده، همچنان زیر فشارهای ناشی از بیکاری و فقر، دست و پا می‌زنند.»

موج بیکاری در سال « حمایت از کار »

در حالی مرکز آمار ایران از افزایش نرخ بیکاری خبر داد که امسال از سوی آیت الله علی خامنه ای « سال حمایت از تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی» نام گذاری شده است . در سالی که رهبر جمهوری اسلامی ایران آن را « سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی» نامیده است ، هشت طرح بزرگ فولادی به شرکت های چینی واگذار شد.

عزیز اکبریان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر این که «متاسفانه بخش خصوصی کشور ضعیف است» به خبرگزاری خانه ملت گفت،
«برای بهره برداری درست از این فرصت ها چاره ای جز استفاده از شرکت هایی از جمله چینی ها که توان انجام این کار را دارند نیست.»

ورود چینی ها به صنعت ایران ، به معنای اشتغالزایی در ایران نیست ، چرا که
خبرگزاری فارس روز جمعه ۲۳ تیرماه گزارش داد «کارگران چینی فراوانی در ساخت آزادراه تهران ‌- شمال فعالیت می‌کنند و هم‌اکنون ۶۰۰ کارگر چینی در قطعه یک این آزاد‌راه فعال هستند.»
XS
SM
MD
LG