لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۵۴

موقعيت کانديداهای انتخابات بريتانيا پس از آخرين مناظره تلويزيونی حکايت از تمايل مردم به تغيير دارد


از حال و هوای سياسی بريتانيا تا کنون چنين تصور می شد که نتيجۀ انتخابات به سمت مشخصی می رفت، اما ورود يک رقيب تازه به صحنۀ مبارزات انتخاباتی، معادلات مربوط به نتيجه انتخابات و به طبع آينده سياستهای خارجی آن کشور را تا حدودی برهم زده است.

در مبارزات انتخاباتی بريتانيا در حال حاضر سه نفر در رقابت تنگاتنگ قرار دارند. گوردون براون، نخست وزیر و رهبر حزب کارگر، دیوید کامرون رهبر حزب محافظه کار و نیک کلگ رهبر حزب لیبرال دموکرات. برنده اين انتخابات، نخست وزير آينده بريتانيا خواهد شد، کشوری که هم اکنون ۱۰ هزار نيروی نظامی در افغانستان دارد و تا کنون ۳۰۰ نفر از آنها را در درگيريهای آن کشور از دست داده است.

با وجود نوساناتی که در سطح پشتيبانی و حمايت مردم از نامزدهای انتخاباتی وجود دارد، به نظر می رسد که هر سه حزب رقيب برای پيروزی در انتخابات کاملاً مصمم هستند. و هر سه بر اين امر واقفند که مردم بريتانيا تا چه حد از حضور کشور خود در افغانستان ناراضی هستند. با اين وجود گوردون براون نخست وزیر و رهبر حزب کارگر که در بیشتر نظرسنجی ها درمقام سوم بوده است همواره اصرار داشته است که سربازان بريتانيايی در واقع برای دفاع از امنيت کشور خود در افغانستان می جنگند.

نخست وزير بريتانيا می گويد «در اينجا بايد تصريح کنم که ما نمی توانيم بگذاريم تروريستها برای خود پايگاهی در جهان داشته باشند و از آن برای حمله عليه بريتانيا استفاده کنند.»

حزب کارگر که با هدف بهبود جایگاه خود در نزد مردم بريتانيا دو سال پيش گوردون براون را جایگزین تونی بلر کرد اکنون در آستانۀ شکست قرار گرفته است و در این راه مواردی چون جنگ افغانستان، هزینه های نظامی، برنامه نوسازی تسلیحات هسته ای و مشکلات اقتصادی کشور به کمک احزاب رقیب آمده است تا این حزب را در انتخابات با وضعيت دشواری روبرو کند.

در همين حال گفته می شود افکار عمومی بريتانيا اکنون خواهان تغيير در رهبری و به احتمال زياد تجديد نظر در استراتژی مربوط به جنگ افغانستان است. طبق آخرین نظرسنجی ها ديويد کامرون رهبر حزب محافظه کار، برنده آخرین مناظره تلویزیونی پیش از برگزاری انتخابات عمومی بريتانيا در هفته آینده بوده است.

XS
SM
MD
LG