لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۵۹

پرتغال


گروه G در دور اول

چگونه به جام جهانی راه يافت
برای دومین بار، پرتغال در بازی های پلی آف باید صعود خود به مرحله نهایی جام جهانی را تضمین می کرد. پرتغالی ها باختی که در راه صعود به جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی در مجموع دو بازی رفت و برگشت مقابل بوسنی هرزگوین داشتند را، این بار سر سوئدی ها تلافی کردند و آنها را در مجموع با نتیجه ۴ بر ۲ شکست دادند تا صعود خود را به برزیل مسجل کنند.

قهرمان آنها هم کسی نبود به غیر از کریستانو رونالدو که همه ۴ گل تیم ملی فوتبال پرتغال را مقابل سوئد به ثمر رساند تا پایانی باشد بر مرحله پر فراز و نشیب انتخابی جام جهانی ۲۰۱۴ برای این تیم و با این حساب ششمین حضور در رقابت های جام جهانی را تجربه خواهند کرد.

پيشينه شرکت در جام جهانی
جام جهانی ۱۹۶۶ انگلستان که پرتغال اولین حضور خود رقابت های جام جهانی فوتبال را تجربه کرد، نمایشی خیره کننده از خود نشان داد و نسل طلای فوتبال پرتغال به همراه ستاره غیرقابل مهار آن تیم، اوزبیو، برزیل را برای رسیدن به مرحله نیمه نهایی از پیش رو برداشت، اما مقابل تیم میزبان کم آورد و از رسیدن به فینال باز ماند. سپس در بازی رده بندی، تیم ملی فوتبال شوروی (سابق) را شکست داد و به مقام سوم بازی ها رضایت داد.

پرتغالی ها از دوره بعدی که به جام جهانی صعود کردند، خاطره خوشی ندارند. در رقابت های جام جهانی فوتبال مکزیک در سال ۱۹۸۶، با وجود این که بازی اول را مقابل انگلستان بردند، اما با بخت در برابر لهستان و مراکش، در همان مرحله گروهی، از دور رقابت ها حذف شدند.

در بازی های ۱۹۹۰ ایتالیا، ۱۹۹۴ آمریکا و ۱۹۹۸ فرانسه حضور نداشتند و بعد از سه دوره غیبت، بالاخره در جام جهانی کره و ژاپن در سال ۲۰۰۲ دوباره به مرحله نهایی این بازی ها راه یافتند که در آنجا هم باز در مرحله اول حذف شدند. اما در دوره بعد و در سال ۲۰۰۶ که آلمان میزبان رقابت ها بود، داستان کاملا فرق داشت.

با رهبری لوئیز فیلیپه اسکولاری، که چهار سال قبل توانست تیم ملی برزیل را قهرمان جهان کند، تا مرحله نیمه نهایی بالا رفت و در میان ۴ تیم برتر بازی ها قرار گرفت. اما با ضربه پنالتی زین الدین زیدان از فرانسه شکست خورد و در بازی رده بندی هم با باخت در برابر آلمان، نتیجه ای بهتر از مقام چهارم جهان کسب نکرد.

چهار سال بعد در آفریقای جنوبی، در مرحله یک هشتم نهایی و باخت ۱ بر صفر مقابل اسپانیا، که قهرمان آن بازی ها شد، رویاهای بازیکنان تیم ملی پرتغال بر باد رفت.

بازيکنان کليدی
همانطور که در بازی پلی آف مقابل سوئد نشان داد، کریستانیو رونالدو بازیکن محوری تیم ملی فوتبال پرتغال است. پپه و برونوآلوز در وسط خط دفاع، ستون اصلی دفاع مستحکم این تیم را تشکیل داده اند و ژائو پریرا و فابیو کونرائو هم در کناره ها، دو بال این تیم هستند. ژائو موتینهو نبض خط میانی تیم را در دست دارد و نانی هم در کنار رونالدو گهگاه فرصت هنرمایی پیدا می کند.

سرمربی: پائولو بنتو

بهترين عملکرد در مسابقات جام جهانی
مقام سوم جام جهانی ۱۹۶۶ انگلستان، قهرمان جام جهانی زیر ۲۰ سال عربستان سعودی در سال ۱۹۸۹ و ۱۹۹۱ پرتغال، نایب قهرمان بازی های زیر ۲۰ کلمبیا در سال ۲۰۱۱ و مقام سوم در رقابت های جام جهانی زیر ۱۷ سال ۱۹۸۹ دراسکاتلند.

ستارگان پيشين: اوزبیو، کلونا، سیموئز، خوزه آگوستو، فرناندو تورس، گراچا، روئی کاستا و لوئیس فیگو

مرحله اول گروهی بازی های پرتغال
۱۶ ژوئن با آلمان در ساعت ۱۳:۰۰ بوقت محلی سالوادور
۲۲ ژوئن با آمريکا در ساعت ۱۸:۰۰ بوقت محلی مانائوس
۲۶ ژوئن با غنا در ساعت ۱۳:۰۰ بوقت محلی برازيليا
XS
SM
MD
LG