لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۱۲

«مرکز مطالعات ایران شناسی» در تورنتو با سرمایه سفارت جمهوری اسلامی اداره می شود


سفارت جمهوری اسلامی ایران در اتاوا
سفارت جمهوری اسلامی ایران در اتاوا

مجله کانادایی مکلینز روز سه شنبه در گزارشی به قلم مایکل پترو، به چهره های پشت یک مرکز مطالعات ایران پرداخته است.

این نشریه نوشته است سازمانی در تورنتو که خود را یک مرکز غیرسیاسی و غیر دولتی برای فرهنگ و مطالعه ایران نامیده است، با سرمایه سفارت جمهوری اسلامی ایران و توسط یک دیپلمات ایرانی با نفوذ تأسیس شده است.

بنا به گزارش مجله مک لینز، «مرکز مطالعات ایران شناسی» که در شمال شهر تورنتو و در منطقه ای که جمعیت بزرگی از ایرانیان مقیم این شهر متمرکز شده اند، در ژانویه سال ٢٠٠٨ تأسیس شده است.

مک لینز می افزاید: «فاضل لاریجانی، وابسته فرهنگی وقت سفارت جمهوری اسلامی ایران در اتاوا، یکی از سه مدیر این مرکز بوده است. فاضل، برادرعلی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی و آیت الله صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی است».

خبرنگار مک لینز به نقل از مهدی شاهرخی، یکی از کارمندان این مرکز می نویسد این نهاد ایرانی هنوز با سرمایه سفارت ایران در اتاوا اداره می شود، اما فعالیت های آن تحت کنترل سفارت نیست.

در این مقاله تأکید شده است: «با وجودی که تارنمای این مرکز اهداف آن را تحقیق و پژوهش و کمک به دانشگاه ها برای برگزاری سمینارها و کارگاه های آموزشی مطرح کرده است، اما از فعالیت های آن سخنی به میان نرفته و آقای شاهرخی نیز نتوانست نمونه ای از این فعالیت ها را ارائه دهد».

مجله مک لینز با اشاره به این امر که هویت افراد دست اندرکار در فعالیت های این مرکز مطالعات ایران شناسی روشن نیست، می نویسد: «هشت استاد سرشناس ایرانی در تورنتو، از جمله پروفسور رامین جهانبگلو با انتشار نامه سرگشاده ای فعالیت ها و انگیزه تأسیس این مرکز را مورد پرسش قرار دادند».

مک لینز بخشی از نامه اساتید ایرانی دانشگاه های کانادا را منتشر کرده است که از جمله می گویند: «هیچ یک از همکاران با این مرکز همکاری نمیکند. با این وجود، کارگزاران این مرکز مرتب با گروه های دانشجویی ایرانی تماس می گیرند، به آن ها وعده کمک می دهند و هزینه رویدادهای فرهنگی و یا کلاس های فارسی را می پردازند».

اساتید ایرانی دانشگاه های تورنتو در ادامه نامه خود تأکید کرده اند: « ما خواهان انتشار اسامی اعضای مؤسس این مرکز هستیم و نام کارگزاران و مشاوران فعالیت های این مرکز باید همانگونه که در تارنمای «صنایع کانادا» منتشر شده است، اعلام شود و مهم تر ازهمه منابع سرمایه مالی این مرکز در داخل و خارج از کانادا باید افشا شود».

در تارنمای مرکز مطالعات ایران شناسی بر غیرسیاسی و غیرحزبی بودن آن تأکید شده است اما اسامی مؤسسان، مشاوران و کارمندان این مرکز ذکر نشده است.

XS
SM
MD
LG