لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۸

ملاله یوسف زی: فیلم "او مرا ملاله نامید" تصویری از زندگی من است


گفتگوی صدای آمریکا با ملاله یوسف زی درباره حقوق زنان
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00

سه سال از حمله و شلیک گلوله طالبان به ملاله یوسف زای می گذرد. حمله‌ای که به دلیل فعالیت او برای آموزش دختران صورت گرفت. او در این سه سال در دفاع از آموزش دختران، حقوق زنان و توانمندی آنان به سراسر جهان سفر کرده است.

ملاله روز یکشنبه ۳۰ اوت (هشتم شهریور ماه) در مصاحبه با صدای آمریکا گفت شمار بیشتر زنان در مقام رهبری موجب بهتر شدن جهان می‌شود.

او گفت "این پیام من به تمامی زنان جهان است: آنها باید به خود باور داشته باشند. باید باور داشته باشند که توان رهبری را دارند و ما نیاز به زنان بیشتری داریم."

این پیام در مستندی که در ماه اکتبر منتشر خواهد شد نیز پخش می‌شود؛ مستندی به نام "او، من را ملاله نامید".

ملاله گفت نام این مستند که زندگی او را به تصویرمی‌کشد، برگرفته از تصمیم پدرش در انتخاب نام "ملاله" است، که نام یک زن قدرتمند پشتون بوده است.

وی در توضیح گفت "پدر و مادر من از ابتدا الهام بخش من بودند. پدر من در دره سوات همیشه از حقوق زنان و آموزش آنان دفاع می‌کرد. او به من انگیزه داد که از حق خودم دفاع کنم. او الهام بخش من بود ولی مرا مجبور نکرد و هل نداد. در نتیجه من از او یاد گرفتم. نقشی که اکنون به عهده دارم با الهام از اوست نه این که به من گفته شده که چنین کنم. من خودم این نقش را به عهده گرفتم."

ملاله یوسف زی که در بریتانیا تحصیل می‌کند، الهام بخش و مشوق دختران دیگری بوده است. این برنده جایزه نوبل، معتقد است که سخنان او سرانجام بر زنان و مردان تاثیر خواهد گذاشت.

ملاله در این باره گفت "اگر نیمی از جمعیت جهان محروم بوده و اجازه پیشرفت نداشته باشند این برعهده ما خواهد بود که پیش برویم، موفق شویم و شاهد پیشرفت کشورهای جهان باشیم. شرکت کامل زنان و مردان برای رسیدن به پیشرفت لازم است. "

این پیامی است که ملاله ۱۸ ساله از نوجوانی تا کنون به گوش جهانیان رسانده است.

XS
SM
MD
LG