لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۲۳

ديدار رسانه های بين المللی از شهر رستان در سوريه


ديدار رسانه های بين المللی از شهر رستان در سوريه
ديدار رسانه های بين المللی از شهر رستان در سوريه

ارتش سوريه پس از ۵ روز نبرد سخت با معترضان و سربازان فراری سرانجام شهر رستان - با ساختمان های سوخته و ديوارهايی که زخم گلوله بر آن ها ديده می شود - را روز شنبه به تصرف خود در آورد.

اين اولين بار است که دولت سوريه اجازه داده خبرنگاران از شهر رستان ديدن کنند. ديداری که با نظارت مأموران دولتی و در نواحی محدودی صورت گرفت.

نبرد در شهر رستان که بين نيروهای دولتی و نظاميان فراری صورت گرفت نشان از نقش ارتش در حمايت از خيزش مردم سوريه دارد؛ گرچه دولت سوريه فرار سربازان و پيوستن آنان به معترضان را انکار می کند.

در اين بازديد خبرنگاران به انباری هدايت شدند که اسلحه های مخالفان دولت سوريه در آن به نمايش گذاشته شده بود.

يک افسر ارتش سوريه گفت: پس از اتمام عمليات نظامی در شهر رستان ما تسليحات بسياری را کشف کرديم. موشک، مسلسل، تفنگ، نارنجک و بمب ضد تانک. اين سلاح ها به طور غيرقانونی از کشورهای همسايه وارد شده است.

شهردار حمص نيز می گويد اين سلاح ها از لبنان وارد سوريه شده است و توضيح می دهد: حمص در نزديکی مرز با لبنان است و اين مرزها خوب پاسداری نمی شوند. بسياری از خانواده های لبنانی و سوری در زمين های مشترک با يکديگر زندگی می کنند بنابراين مرزی وجود ندارد. تبهکاران از اين شرايط استفاده می کنند و از لبنان اسلحه قاچاق، وارد می کنند.

از سوی ديگر تصاوير ويديويی منتشر شده در شبکه های اجتماعی در اينترنت، نشان می دهد معترضان ضددولتی در سوريه، در تظاهرات شبانه در دو شهر درعا و تل رفعت، شرکت کردند. وزير امور خارجه بريتانيا می گويد سفير سوريه در لندن احضار شده و به او گفته شده است که آزار و اذيت سوری ها در بريتانيا غيرقابل قبول است.

معترضان ضددولتی در تل رفعت شعار می دادند: اسد برو. بسياری از شرکت کنندگان در تظاهرات شبانه در اين شهر چهره های خود را پوشانده بودند.

در درعا که شاهد خشونتبارترين سرکوب دولتی از زمان آغاز اعتراض ها در شش ماه گذشته بوده است، معترضان يکپارچه شعار می دادند: ما اسد را نمی خواهيم.

سازمان ملل متحد می گويد در سرکوب معترضان ضددولتی از سوی بشار اسد، رييس جمهوری سوريه، بيش از ۲۹۰۰ تن کشته شده اند. سرکوب معترضان آمريکا و اتحاديه اروپا را بر آن داشت تحريم هايی عليه سوريه اعمال کنند و از سازمان ملل متحد بخواهند عليه دمشق، قطعنامه صادر کند.

سوريه می گويد با گروه های تروريستی حمايت شده از سوی غرب که يک هزار و يکصد سرباز و نيروی امنيتی را کشته اند، مواجه است.

حضور اکثر رسانه های بين المللی در سوريه ممنوع است، از اين رو تاييد گزارش های دولتی و فعالان ضددولتی دشوار است. تظاهرات ضددولتی اساساً صلح آميز بوده است، گرچه اغلب از سوی نيروهای امنيتی پراکنده می شوند.

با اين حال گزارش ها حاکی از آن است که به شمار مسلمانان سنی که سلاح های خود را عليه نيروهای امنيتی زير کنترل اقليت علوی به رهبری اسد، نشانه گرفته اند، افزوده شده است.

گرچه بيشتر چهره های ضددولتی می گويند هنوز در پی سرنگونی رژيم اسد از راه های مسالمت آميز هستند، اما، بالاترين شخصيت نظامی که هفته گذشته عليه بشار اسد موضع گرفت، می گويد تنها راه ممکن راه مسلحانه است.

XS
SM
MD
LG