لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۴۵

ده ها غیرنظامی سوریه در حمص کشته شدند


ده ها غیرنظامی سوریه در حمص کشته شدند
ده ها غیرنظامی سوریه در حمص کشته شدند

خبرگزاری رویترز روز دوشنبه ۲۲ اسفند (۱۲ مارس) از دولت و گروههای مخالف سوریه نقل کرده است که دهها غیرنظامی به طور بیرحمانه ای قتل عام شدند، با این وجود هنوز هیچ یک از طرفین مسئولیت این کشتار را به عهده نگرفته است.

قتل عام غیرنظامیان در سوریه و نیز حمله ارتش به شهر ادلیب در شمال غرب کشور با دیدار کوفی عنان، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در آخر هفته گذشته همزمان شد. هدف آقای عنان از این سفر برقراری آتش بس، اعزام کمکهای بشردوستانه به مناطق درگیری و نیز آغاز یک گفتگوی سیاسی در سوریه است.

احمد فوزی، سخنگوی آقای عنان روز دوشنبه در قطر گفت: «این آغاز مسیر است و فرستاده ویژه مشترک (سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب) احساس می کند که این روند در مسیر درستی پیش می رود.»

او گفت دبیرکل پیشین سازمان ملل متحد نگران خشونت هایی است که با وجود میانجی گری وی با شدت و حدت بسیار ادامه یافته اند. آقای عنان دو بار با بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه دیدار کرده است.

دولت و گروههای مخالف هر یک مسئولیت کشتار و قتل عام حمص را به دوش دیگری می اندازند. نیروهای دولتی سوریه روز اول مارس شهر حمص را پس از ۲۶ روز که تحت کنترل شورشیان قرار داشت، بار دیگر تسخیر کردند.

سانا، خبرگزاری دولتی سوریه گزارش داد: «گروهکهای مسلح تروریستی دهها تن از غیرنظامیان در حمص را به گروگان گرفته، به قتل رسانده و اجساد آنها را تکه تکه کرده و از آنها فیلمبرداری کرده اند تا در رسانه ها به نمایش بگذارند.»

تصاویری که فعالان مخالف سوری روی تارنمای یوتیوب قرار دادند، مردان، زنان و کودکانی را نشان می دهند که در اتاقهای آغشته به خون به قتل رسیده اند.

«کمیته های هماهنگی محلی» سوریه که یک نهاد محلی مخالف دولت است اعلام کرد حداقل ۴۵ زن و کودک در محله کرم الزیتون شهر حمص به ضرب چاقو به قتل رسیده و سوزانده شده اند.

این شبکه همچنین گفته است که ۷ نفر در محله جوبر که مجاور محله باباعمرو شهر حمص است، مثله شده اند.

فعالان شهر حمص در گفتگو با خبرگزاری رویترز شبه نظامیان علوی هوادار اسد را به اجرای این قتل عام ها متهم کرده اند.

ولید فارص، یک فعال مقیم محله خالدیه شهر حمص که حدود یک کیلومتر از کرم الزیتون فاصله دارد، گفته است که ۳۰ تا ۴۰ تانک یکشنبه شب وارد منطقه کرم الزیتون شدند.

او از طریق اسکایپ به رویترز گفته است: «ما حالا مطمئن هستیم که اعضای ۴ خانواده توسط نیروهای هوادار اسد قتل عام شدند. ما ۲۱ اسم در اختیار داریم و در تلاش هستیم تا اسامی بقیه را هم تایید کنیم.» وی افزود که همه قربانیان از اعضای اکثریت مسلمانان سنی سوریه بودند.
وی گفت درحال حاضر آرامش برقرار است، اما من همه شب صدای شلیک گلوله را می شنیدم.

فارص گفت بیشتر کشتارها در محله کرم الزیتون به وقوع پیوستند، اما تعدادی هم در محله های دیگر کشته شدند. او گفت: «ارتش آزاد سوریه به انتقال اجساد به یک محل کمک کرد. در غیر این صورت نیروهای حکومتی همه این شواهد را مخفی می کردند.»

محدودیتهایی که دولت سوریه از سال گذشته و همزمان با آغاز قیامهای مردمی علیه دولت اسد، بر رسانه ها اعمال کرده است، سبب می شود تایید اخبار و دسترسی به منابع موثق دولتی و مخالفان آن ها دشوار باشد.

یک بمب جاسازی شده در یک خودرو که در محوطه بیرونی یک مدرسه دخترانه در شهر درعا پارک شده بود، به کشته شدن یک دختر دانش آموز و زخمی شدن ۲۵ تن دیگر منتهی شد. ماهر عبدالحق، فعال مخالف دولت می گویند دانش آموزان این مدرسه در اعتراضهای ضددولت اسد شرکت کرده بودند. شهر درعا در شورشهای ضددولتی نقش فعالی ایفا کرده است.

تمرکز جلسه سازمان ملل متحد بر قیام کشورهای عرب

شورای امنیت روز دوشنبه برای بررسی قیامهای مردمی در کشورهای عرب جلسه ویژه تشکیل داد. هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه ایالات متحده در حاشیه این اجلاس با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه دیدار و گفتگو خواهد کرد.

روسیه و چین تلاش ها برای تصویب قطعنامه سازمان ملل متحد که سرکوب و اعمال خشونت علیه شورشیان سوریه را محکوم می کرد، وتو کرده اند.

بنا به اعلام سازمان ملل متحد، بیش از ۷۵۰۰ نفر در درگیریهای سوریه کشته شدند. مقامات سوریه در ماه دسامبر ادعا کردند که شورشیان بیش از دو هزار سرباز و پلیس را به قتل رسانده اند.

ایالات متحده پیش نویس یک قطعنامه جدید را تدوین کرده است اما واشنگتن و پاریس نسبت به پذیرش آن ابراز تردید کرده اند. چین ضمن ابراز خوش بینی در مورد این قطعنامه، جزئیاتی ارائه نکرده است.

لیو ویمن، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفته است: «چین فعالانه در گفتگوها در مورد پیش نویس این قطعنامه شرکت کرده و در مورد بازبینی آن ایده هایی را مطرح کرده است. ما همچنین از نقش فعالی که جامعه بین الملل رای یافتن یک راهکار دیپلماتیک برای مسئله سوریه ایفا می کند، حمایت می کنیم.»

چین و روسیه و نیز کشورهای غربی و عرب از ماموریت صلح آقای عنان حمایت کرده اند، اما هنوز نقطه مشترک و توافقی بین اسد که مخالفان خود را به شدت سرکوب کرده است و مخالفان او که مصمم هستند وی را از قدرت برکنار کنند، به دست نیامده است.

فوزی، سخنگوی آقای عنان گفته است که فرستاه ویژه صلح روز دوشنبه با امیر و نخست وزیر قطر در دوحه دیدار کرد و برای گفتگو با نخست وزیر و وزیر امور خارجه ترکیه نیز رهسپار آنکار شده است.

کوفی عنان گفته است پیش از برقراری یک گفتگو سیاسی بین همه احزاب سوریه، باید آتش بس برقرار شود و امدادگران و نهادهای بشردوستانه برای کمک به غیرنظامیان در مناطق درگیری اعزام شوند.

مسکو و پکن خواستار بی طرفی جامعه بین الملل نسبت به طرفین درگیری و نیز قضاوت در مورد مسئولان واقعی خشونتهای سوریه شده اند. این دو کشور معتقدند هر دو طرف درگیری را باید برای دست برداشتن از جنگ ترغیب کرد. عربستان سعودی و قطر موضع تندتری اتخاذ کرده و خواستار مسلح کردن نیروهای شورشی شده اند.

فوزی گفت آقای عنان قصد دارد تا با جناحهای مخالف دولت، از جمله «شورای ملی سوریه»، «سازمان هماهنگی ملی»، «ارتش آزاد سوریه» و دیگر گروهها تماس برقرار کند.

او افزود: «ما باید احزاب و جناحهای مخالف را زیر یک چتر متحد و همبسته کنیم و سپس باید دولت را متقاعد کنیم تا در هر مکانی که کوفی عنان پیشنهاد می کند، با آنها دیدار کند.»



XS
SM
MD
LG