لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۴۱

بوگدانف: بشار اسد مايل به کناره گيری از قدرت است


يک روز پس از سقوط جنگنده بمب افکن ارتش سوريه با آتش مخالفان، ميخائيل بوگدانف، معاون وزارت امور خارجه و نماينده ويژه رييس جمهوری روسيه در امور خاورميانه در مصاحبه با نشريه الوطن عربستان سعودی گفت: بشار اسد مايل به کناره گيری از قدرت است و تنها در پی يافتن يک راه حل آبرومندانه وصلح آميز برای کنار رفتن است. آقای بوگدانف افزود که ماهر اسد برادر بشار اسد نيز در بمبگذاری سه هفته پيش در دمشق بشدت زخمی شده و حالش وخيم است.

انفجار مهيبی در سه هفته پيش در شورای امنيت ملی سوريه به کشته شدن چهار تن از نزديکترين ياران رييس جمهور، از جمله داوود راجحه وزير دفاع وقت و آصف شوکت شوهر تنها خواهر بشار اسد و از قدرتمندترين مقام های امنيتی، منجر شد. به گفته بوگدانف، ماهر اسد هم در آن جلسه حضور داشته و شدت انفجار و سنگينی آوار حاصل از آن بحدی بوده که دو پای خود را نيز از دست داده است. ماهر اسد چهل و چهار ساله سوای قرابت نسبی با بشار اسد صاحب چندين منصب لشگری و امنيتی بسيار حساس در سوريه است که يکی از ملموس ترين و مهترين آن، فرماندهی لشگر چهار زرهی است که زبده ترين واحد نظامی سوريه محسوب می شود که فرماندهان و پرسنل آن حقوق و مزايای بيشتری دريافت می کنند، و تنها واحدی است که بر اساس قانون حق حضور در دمشق را دارد.

در همين حال ساقط شدن يک جنگنده سوری توسط آتش مخالفان و دستگيری يکی از خلبانان باعث تقويت روحيه مخالفان سوری شده، و رياض فريد حجاب نخست وزير سابق سوريه که هفته گذشته به اردن پناهنده شد، معتقد است، ميزان تسلط و کنترل رييس جمهوری سوريه به ۳٠ درصد خاک آن کشور کاهش يافته، و در شرايطی که ديدار خانم «بتينه شعبان» سياستمدار شصت ساله سوری و مدير روابط عمومی بشار اسد از پکن بعنوان درخواست از چين برای سرعت بخشيدن به اقداماتش برای جلوگيری از سقوط ناگهانی نظام حکومتی در دمشق تلقی شده، رزمندگانی که روز سه شنبه در يکی از بازارچه های شهر حلب در شمال اجتماع کرده اند، برای اولين بار در شعارهايشان از حکومت سوريه بعنوان «رزيم اشغالگر» نام بردند.

از سوی ديگر روز سه شنبه لئون پانتا وزير دفاع آمريکا خبر داد که ايران در سوريه مشغول تعليم و آماده کردن يک گروه شبه نظامی برای دولت بشار اسد است.

اما در اوج بحران سوريه و جنگ داخلی درآن کشور، شماری از کشورهای سازمان همکاری اسلامی خواستار تعليق عضويت سوريه در اين سازمان شدند. دولت ايران با اين تصميم مخالفت کرده است. رياض ميزبان کنفرانس سران کشورهای اسلامی برای بررسی چگونگی برخورد با بحران سوريه است.

مدافعان تعليق عضويت سوريه می گويند کشورهای اسلامی بايد در کنار مردم سوريه باشند. اکنون بيش از هفده ماه از آغاز اعتراض های ضددولتی در سوريه می گذرد. مخالفان دولت بشار اسد می گويند بيش از بيست هزار نفر در ناآرامی های سوريه کشته شده اند.

کنفرانس اين هفته رهبران سازمان همکاری اسلامی به پيشنهاد عربستان سعودی تشکيل شده است. رياض در پی سازماندهی حمايت ها از مخالفان دولت بشار اسد است امری که در تقابل با تلاش های ايران برای حمايت از دولت دمشق قرار گرفته است.

علی اکبر صالحی، وزير امور خارجه ايران می گويد: بحران در سوريه يک واقعيت است. بحران وجود دارد. هر کشوری، به طور خاص کشورهای مسلمان که عضو سازمان همکاری های اسلامی هستند بايد با همکاری برای رسيدن به صلح و امنيت مشکل را رفع کنند.

وزير امور خارجه ايران ضمن مخالفت با تعليق عضويت سوريه در سازمان همکاری اسلامی گفت اين اقدام پاک کردن صورت مسأله است و به حل بحران سوريه کمکی نخواهد کرد.

رای روز دوشنبه وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی برای تعليق عضويت سوريه بايد به تصويب دو سوم رهبران سازمان برسد.
XS
SM
MD
LG