لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۹:۵۳

یک روز بعد از احضار سفیر؛ واکنش تند ترکیه به ایران: سیاست خود را تغییر دهید


بهرام قاسمی و حسین مفت اغلو سخنگویان وزارت خارجه ایران و ترکیه
بهرام قاسمی و حسین مفت اغلو سخنگویان وزارت خارجه ایران و ترکیه

در پی واکنش تند وزارت امور خارجه ایران به سخنان وزیر خارجه ترکیه در اجلاس امنیتی مونیخ درباره ایران، ترکیه نسبت به اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه ایران واکنش نشان داد.

به گزارش خبرگزاری دولتی ترکیه، حسین مفت اوغلو، سخنگوی وزارت خارجه ترکیه روز سه شنبه سوم اسفند گفت: «این نه قابل قبول است و نه قابل درک که کشوری که حتی از فرستادن پناهجویان گریخته از بحران به میدان نبرد دریغ نمی‌کند، دیگران را به مسئول بودن در تنش‌های منطقه‌ای متهم کند.»

او اضافه کرد که ایران باید گام‌های سازنده‌ای بردارد و به جای شکایت از کشورهایی که آن را نقد می کنند، در سیاست‌های منطقه‌ای خود بازبینی کند.

این سخنان آقای مفت اوغلو پس از آن بیان شد که بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به اظهارات مقامات ترکیه گفت که صبر ایران در برابر ترکیه حدی دارد.

در چهار روز گذشته اظهارات مقام های ترکیه بخصوص در حاشیه اجلاس گروه بیست و همچنین کنفرانس امنیتی مونیخ، موجب ناخرسندی مقام های تهران شده است.

رجب طیب اردوغان هفته گذشته در سفر به بحرین از وجود اقدامات تفرقه انگیز در سوریه و عراق سخن گفت. برخی رسانه‌ها هم از قول او نوشتند که در سوریه و عراق مساله ملی گرایی فارسی وجود دارد.

روز یکشنبه نیز، مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه ضمن ملاقات با معاون ریاست جمهوری آمریکا، در سخنان خود در کنفرانس امنیتی مونیخ از آنچه که سیاست‌های فرقه گرایانه تهران در منطقه خواند انتقاد کرد.

مولود چاووش اوغلو این سیاست‌ها را در جهت تضعیف کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی خوانده و اعلام کرده بود که ترکیه با هرگونه تفرقه افکنی دینی و فرقه‌ای مخالف است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به این سخنان گفت که مقامات ترک را کسانی خواند که در پی بازگشت به امپراطوری هستند. ضمن غیرسازنده خواندن سخنان مولود چاووش اوغلو، گفت که «بی ثباتی و ناامنی در منطقه مقصری جز آنها و برخی دیگر از کشورهای متوهم» ندارد.

ایران حامی دولت بشار اسد است و در سالهای اخیر در حمایت از نیروهای دولتی سوریه در نبرد علیه مخالفان، نیروی رزمی به این کشور اعزام کرده است.

در میان این نیروها، جنگجویان شیعه افغان، که پیشتر از افغانستان به ایران پناهنده شده‌اند نیز توسط سپاه پاسداران به سوریه اعزام شده‌اند که به نظر می رسد منظور سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه نیز اعزام همین پناهجویان به میدان نبرد باشد.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG