لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۰۹

دانشجويان کالج بريا بدون مقروض شدن مدرک دانشگاهی می گيرند


دانشجويان کالج بريا بدون مقروض شدن مدرک دانشگاهی می گيرند
دانشجويان کالج بريا بدون مقروض شدن مدرک دانشگاهی می گيرند

موضوع بحران اقتصادی کنونی و تاثيرات آن بر توانايی پرداخت وام مسکن توسط صاحبان خانه در آمريکا مورد بحث بسياری از رسانه ها قرار است. اما تا کنون کمتر به مسأله وام تحصيلی دانشجويان آمريکايی پرداخته شده است.

بسياری از دانشجويانی که برای تحصيل در دانشگاه های معتبر وام های کلان دريافت کرده بودند اکنون پس از پايان تحصيلاتشان و به دليل درصد بالای بيکاری در آمريکا توانايی پرداخت اين وام ها را ندارند.

اما کالج کوچک بريا در ايالت کنتاکی شرايطی برای دانشجويان فراهم آورده که ميتوانند بدون هيچگونه بدهی تحصيلات خود را در اين کالج به اتمام برسانند.

کلاس علوم کامپيوتری در کالج بريا بسيار شبيه ديگر کالج های آمريکا است اما با يک تفاوت بسيار بزرگ. هزينه تحصيل يک دوره چهارساله در اين کالج حدود يکصد هزار دلار است اما دانشجويان اين کالج حتی يک سنت هم بابت اين هزينه ها پرداخت نمی کنند.

دانشجويان کالج بريا هزينه تحصيل خود را با انجام کارهای حرفه ای در کارگاه های دانشگاه پرداخت ميکنند. جين تونيلو دانشجوی سال چهارم اين کالج هر هفته ده ساعت از وقتش را صرف کار در کارگاه پارچه بافی ميکند. او که بزودی و بدون هيچ وامی فارغ التحصيل خواهد شد می گويد: «احساس خوبی است که بزودی و بدون قرض کالج را تمام ميکنم. اين فرصت برای همه فراهم نيست.»

تولينو اميدوار است در پايان سال جاری وارد دانشکده پزشکی شود. شايد در نظر اول کار در يک کارگاه ساده بافندگی هيچ ارتباطی به علوم پزشکی نداشته باشد اما تولينو می گويد کار در اينجا تجارب ارزشمندی را به وی آموخته است . «بخش مهمی از کار پزشکی ايجاد ارتباط با مردم و استفاده صحيح از زمان است. زياد با اين کار تفاوتی ندارد.»

ديويد تيپتون، رئيس بخش نيروی کار کالج بريا، ميگويد اين دقيقاً همان مهارت هايی است که کارفرمايان امروزی در جستجوی آن هستند و «توانايی دانشجو برای کار گروهی پيش قدم شدن در کارها پاسخگويی حضور سر وقت در کلاسها چيزهايی است که کارفرمای امروزی طالب آن است. اين مهارتهای ظريف در همه جا لازم خواهد بود.»

در دوران تاسيس کالج بريا در دهه ۱۸۵۰ ميلادی بيشتر ساکنان ايالت کِنتاکی دهقانانی بودند که برای امرار معاش روزانه خود کشاورزی ميکردند. اما اهداف کالج هم با توجه به شرايط روز تغيير کرده است و «به نظر ميرسد که دانشجويان امروزی تجربه کاری ندارند. بنابراين شرکت در دوره های فنی کالج تجربه مناسبی را در اختيار آنها قرار خواهد داد.»

در آغاز سال تحصيلی وظايف کاری دانشجويان مشخص می شود اين وظايف کارهايی را از نظافت محوطه تا فروشندگی در مراکز خريد کالج شامل ميشود. سرانجام دانشجويان ميتوانند از ميان بيش از صد حرفه گوناگون يکی از فرصتهای شغلی را انتخاب کنند. بريا يکی از ۷ کالج آمريکايی است که اصطلاحاً آنرا «کالج در برابر کار» می نامند.

اما شايد شمار اين گونه کالج ها در آمريکا با اظهار علاقمندی ديگر مراکز آموزشی برای الگوبرداری از اين روش افزايش بيابد. يکی از پژوهش های اخير دانشگاه معتبر جرج تاون نشان ميدهد دانشگاه های آمريکا در آموزش مهارت های عملی به دانشجويان که کارفرمايان و مراکز تجاری در آمريکا خواهان آن هستند، موفق نبوده اند. شايد تجربه کالج بريا بتواند برای ديگر مراکز آموزش عالی در آمريکا مفيد باشد

XS
SM
MD
LG