لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۵۹

مبارزه با بيماريهای عمدتاً متداول در کشورهای رو به توسعه


مبارزه با بيماريهای عمدتاً متداول در کشورهای رو به توسعه
مبارزه با بيماريهای عمدتاً متداول در کشورهای رو به توسعه

گروهی از محققان يک انستيتوی پژوهشی در فرانسه در حال حاضر، سرگرم مطالعه بر روی انواع جديدی از داروها برای مبارزه با بيماريهای عمدتاً متداول در کشورهای رو به توسعه هستند.

هر سال ميليونها نفر بر اثر ابتلا به اين بيماريها، که از آنان به عنوان بيماريهای فراموش شده نام برده می شود، جان خود را از دست می دهند. اين بيماريها که طيف وسيعی از عفونتهای انگلی نظير بيماری خواب تا بيماريهای ويروسی نظير تب دانگ را شامل می شوند، کمتر از بيماريهای ديگر مورد توجه شرکتهای داروسازی بزرگ جهان قرار دارند.

با کمک مالی وزارت علوم کره جنوبی و چندين گروه و مؤسسه غيردولتی در آمريکا، فرانسه و کشورهای ديگر تا کنون پيشرفتهای زيادی در زمينه مبارزه با بيماريهای خطرناک و شايع در جهان شده است.

دانشمندان اکنون به مدد تکنولوژيهای پرتونگاری تشخيصی و تکنولوژی زيستی می توانند کل روند تشکيل عفونت را در سطح سلولی مولکولی بررسی کنند.

اولف نِرباس، مدير اجرايی شعبه کره جنوبی انستيتوی ۱۲۴ سالۀ پاستور، ساخت داروهای جديد را اصطلاحاً با عبارت «قانون بازی عوض شده است» توئصيف می کند و می گويد: ما برای اولين بار توانستيم تشکيل بيماری در سلولهای بدن انسان زنده را مشاهده کنيم و تصويرش را ببينيم. ما می توانيم عفونت را درست در همان لحظه شکل گيريش ببينيم. اين پديده، کاملاً جديد است. اين تکنولوژی به ما کمک کرده است بطور عينی بتوانيم داروهای مؤثر در درمان بيماريهای پيچيده را بسازيم.

معالجه سل، بيماری ای که از دوران غارنشينی با انسان در ستيز بوده، هنوز يکی از سخت ترين معالجات به شمار می رود. بيماران مبتلا به سل بين شش ماه تا دوسال بطور مرتب بايد داروهايی مصرف کنند که تأثير آنها خيلی کند است.

لارنس آيونگ، اهل کامرون سرپرستی يک تيم تحقيق در زمينه ساخت داروهای جديد برای معالجه بيماريهای استوايی نظير مالاريا را برعهده دارد. او در مورد آزمايشی که در دست انجام دارد، می گويد: وجود رنگ زرد در داخل سلولهای قرمز نشان می دهد که در بدن بيمار انگل هست.

آيونگ خبری هم برای کسانی دارد که فکر می کنند بيماريهای فراموش شده فقط خاص کشورهای فقير است و ربطی به آنها ندارد و می گويد: با توجه به روند جهانی شدن زندگی، ديگر فرقی نمی کند بيماری در کدام نقطه از جهان باشد، يک بيماری هم از لحاظ اقتصادی و هم از نظر اجتماعی روی همه می تواند تأثير بگذارد. بنابراين به نظر من ديگر وقت آن رسيده است که همه ما برای مبارزه با اين بيماريها دست به دست هم بدهيم.

در حال حاضر شعبه انستيتو پاستور کره جنوبی و ساير مؤسسات دارويی غيردولتی تلاش می کنند کليه بودجه خود را صرف توليد داروهای مؤثر کنند، داروهايی که ساخت آنها ميلياردها دلار به جامعه جهانی کمک خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG