لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۷

عفو ​​بین الملل: قطر حقوق کارگران خارجی ورزشگاه خلیفه را نقض می‌کند


نمایی از ورزشگاه در حال ساخت خلیفه در دوحه، قطر
نمایی از ورزشگاه در حال ساخت خلیفه در دوحه، قطر

سازمان عفو بین الملل می گوید کارگران مهاجری که مشغول ساخت یکی از استادیوم های اصلی ورزشی قطر برای میزبانی جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ هستند، عملا برای "کار اجباری" نگه داشته شده اند.

به گفته این گروه بین المللی مدافع حقوق بشر، کارگران خارجی در قطر با "نقض نظام یافته" حقوق خود از سوی کارفرمایان مواجه اند.

گزارش سازمان عفو بین الملل بر اساس گفتگو با بیش از ۱۳۰ کارگری که مشغول ساخت استادیوم خلیفه قطر هستند تهیه شده است. بیشتر این کارگران اهل بنگلادش، هند و نپال هستند.

بر اساس این گزارش محل اقامت کارگران آلوده است و شرایط کار اجباری آنها با قوانین بین المللی مغایرت دارد.

یکی از کارگران می گوید: "دستمزد ماهانه من ۲۰۰ دلار است. این درآمد برای تامین هزینه های زندگی، پرداخت بدهی و ارسال پول به خانواده ام کافی نیست."

بسیاری از کارگران می گویند مجبور به پرداخت مبالغ گزافی تا ۴۳۰۰ دلار به کسانی هستند که آنها را در کشورهایشان استخدام کرده اند. اکثر این کارگران می گویند حقوق آنها کمتر چیزی است که به آنها وعده داده شده بود - در برخی موارد نصف مبلغ مقرر است - و گاهی اوقات حتی همین مبالغ هم پرداخت نشده است.

کارگران اگر هم از این شرایط شکایت کنند، به اخراج از قطر و قطع حقوق تهدید شده اند.

یکی از کارگران می گوید: "اگر من این کار را از دست بدهم، از اینجا اخراج خواهم شد. اما من هنوز بدهی بزرگی دارم که باید آن را پرداخت کنم."

عفو بین الملل می گوید شرایط در سال گذشته بهبود یافته، اما سیستم کار قطر همچنان مشکل اصلی است.

جیمز لینچ از سازمان عفو بین الملل می گوید: "این سیستم به کارفرمایان کنترل بیش از حدی بر کارگران می دهد. به طور خاص، آنها قدرت این را دارند که اجازه خروج از کشور و یا تغییر شغل را به کارگرانشان ندهند."

قطر تاکید می کند که برای بهبود شرایط کارگران مهاجر تلاش می کند؛ مانند معرفی یک سیستم حفاظت از دستمزدها. اما سازمان عفوبین الملل می گوید این اقدامات کافی نیست.

جیمز لینچ می گوید: "ما اقدام عملی بسیار کمی در این مورد می بینیم. ما خواستار حمایت عمومی قوی برای اصلاحات در قطر و تحقیقات واقعی در مورد شرایط کارگرانی که این ورزشگاه ها را می سازند، هستیم."

عفو بین الملل خواستار واکنش فدراسیون بین المللی فونبال، فیفا، به این موضوع شده است. فیفا می گوید حقوق بشر را جدی می گیرد و با مقامات قطر برای بهبود شرایط کارگران همکاری می کند.

در حال حاضر حدود ۵۰۰۰ کارگر مهاجر در حال کار بر روی پروژه های قطر برای جام جهانی فوتبال هستند. در دو سال آینده این تعداد به ۳۶ هزار نفر خواهد رسید.

XS
SM
MD
LG