لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۵۱

وال استريت جورنال: بنظر می رسد یکی از جدل برانگیزترین نشست های تاریخ اوپک در پيش است


وال استريت جورنال: بنظر می رسد یکی از جدل برانگیزترین نشست های تاریخ اوپک در پيش است
وال استريت جورنال: بنظر می رسد یکی از جدل برانگیزترین نشست های تاریخ اوپک در پيش است

روزنامه های جهان خبرهای ایران و خاورميانه را در آستانه نشست اوپک در کانون توجه خود قرار داده اند.

وال استریت جورنال با اشاره به نشست پیش روی وزیران نفت اوپک نوشته است تمایل بیشتر کشورهای حاشیه خلیج فارس به افزایش میزان تولید نفت می تواند زمینه ساز اختلاف نظر با ایران باشد. این روزنامه می نویسد عربستان سعودی و کویت خواستار آن هستند که با توجه به پیش بینی ها در مورد افزایش تقاضای بازار در ماه های آینده، میزان تولید را بالا برده و احتمالا امارات نیز از آن دو پیروی خواهد کرد. اما در حالی که بهای نفت در آمریکا در مرز یکصد دلار در هر بشکه در نوسان است، نماینده ایران در اوپک گفته است موردی برای افزایش تولید نمی بیند و به این ترتیب به نظر می رسد نشست روز چهارشنبه اوپک در وین، یکی از جدل برانگیز ترین نشست های آن سازمان در تاریخ باشد.

واشنگتن پست از ادامه بازداشت بهايیان در ایران خبر داده و نوشته است ۳۰۰ هزار بهایی در ایران زندگی می کنند که بسیاری از حقوق انسانی، از جمله حق کار و تحصیل محروم هستند. آنان همواره از سوی حکومت در مظان اتهاماتی همچون جاسوسی قرار دارند که مجازات آن اعدام است.

به نوشته دیلی تلگراف چاپ لندن وزارت خارجه بریتانیا نیز کمک دولت ایران به رژیم سوریه در سرکوب دموکراسی خواهان آن کشور را تأیید کرده است. اين در حالی است که این روزها مخالفان بشار اسد در خیابان ها به رگبار گلوله بسته می شوند یا هدف تک تیراندازان قرار می گیرند. دیلی تلگراف به نقل از مقام های ارشد وزارت خارجه بریتانیا می نویسد «اطلاعات موثقی» در دست است که تهران به نیروهای امنیتی سوریه آموزش های شبه نظامی می دهد و ابزار و تجهزات سرکوب در اختیار آن کشور قرار می دهد.

جروزالم پست نوشته است جنگ لفظی میان کشورهای دو سوی خلیج فارس، از دعوا بر سر نام خلیج فارس گرفته تا شعارهای تحریک آمیز و پرچم سوزی در مسابقه های ورزشی، موجب بالا گرفتن تنش ها میان حاشیه نشینان این پهنه آبی شده است، و احتمال و بروز کشمکش واقعی میان جمهوری اسلامی شیعه مذهب با کشورهای سنی مذهب عرب را افزایش داده است.

XS
SM
MD
LG