لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۲۹

وال استريت جورنال: آيا تحريم نفتی ايران شدنی است؟


وال استريت جورنال: آيا تحريم نفتی ايران شدنی است؟
وال استريت جورنال: آيا تحريم نفتی ايران شدنی است؟

اخبار ايران و خاورميانه در روزنامه های آمريکا و بريتانيا بازتاب گسترده ای دارد.

وال استريت جورنال نوشته است حتی پس از خيزش اعراب و آشکار شدن استبداد حاکم بر کشورهای خاورميانه، نفت و گاز اين منطقه هنوز در محاسبات اخلاقی آمريکا و اروپا جايی ندارد؛ اما آيا خريد نفت از آن کشورها، به نحوی دست داشتن در جنايات رژيم های ديکتاتور نيست؟ نويسنده مقاله که مأمور پيشين سازمان اطلاعات آمريکاست، اين پرسش را مطرح می کند که اگر بتوان با تحريم نفت ايران به نتايج مثبتی دست يافت، آيا اين کار شدنی است؟ آيا اروپا می تواند همچنان نفت ايران را به بهای پايين تر از رژيم حاکم بر ايران بخرد؟ و آيا چين و هند می توانند نفت خام ايران را بخرند؛ اما عليه فعاليت های شرورانه ملايان- که با درآمد نفتی ممکن می شود - اقدام کنند؟ نويسنده پيشنهاد می کند که غرب برای تنبيه ملايان حاکم بر ايران، جمهوری اسلامی را منطقه ممنوعه نفتی اعلام کند؛ و جلوی واردات فرآورده های ساخته شده از نفت ايران را بگيرد.

نيويورک تايمز مقاله ای دارد با عنوان بازرسان آژانس بين المللی انرژی اتمی، عبای پنهانکاری هسته ای ايران را کنار زدند. مقاله نگاهی دارد به تازه ترين گزارش آژانس بين المللی انرژی اتمی درباره فعاليت های هسته ای جمهوری اسلامی. گزارش با اشاره به آنچه که «ابعاد نظامی محتمل» برنامه هسته ای ايران می خواند، بعد اصلی اختلافات تهران و غرب را بر سر فن آوری هسته ای ايران، روشن کرده است. به نوشته نيويورک تايمز، گزارش آژانس با ارائه شواهد تکنولوژيک در مورد فعاليت های انجام شده ايران نوشته است مجموعه شواهد گويای آن است که جمهوری اسلامی در زمينه های مختلف برای پيشبرد طراحی سلاح های هسته ای به شدت کار کرده است.

روزنامه گاردين چاپ لندن می نويسد حمله کرم کامپيوتری استاکس نت به کامپيوترهای تأسيسات هسته ای ايران، نشان داد که سلاح های سايبری از توان تخريب دهشتناکی برخوردارند. گاردين به نقل از يک کارشناس امنيتی فضای مجازی در بريتانيا می نويسد هر چند عوامل مخربی همچون کرم استاکس نت بسيار نادرند، می توانند نمونه شيوه های حمله کامپيوتری در آينده باشند. حمله استاکس نت بريتانيا را بر آن داشته است تا در مورد جنگ سايبری بازنگری کند.

لس آنجلس تايمز مقاله ای از باربارا باکسر، سناتور دموکرات ايالت کاليفرنيا، را منتشر کرده است که در آن خانم باکسر با اشاره به کشته شدن بن لادن پيشنهاد می کند جنگ ده ساله ايالات متحده عليه تروريسم در افغانستان پايان يابد؛ و نيروهای آمريکايی از آن کشور خارج شوند.

XS
SM
MD
LG