لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۲۱

رويدادهای ايران در آیينه مطبوعات آمريکا


رويدادهای ايران در آیينه مطبوعات آمريکا
رويدادهای ايران در آیينه مطبوعات آمريکا

علنی شدن شکاف درون حاکمیت ایران در برخورد با طرح ترور سفیر عربستان در واشنگتن و جرم شناخته شدن بهره گیری از فیلترشکن ها برای دسترسی به فیس بوک، نمونه گزارش هایی از ایران در روزنامه های انگلیسی زبان است.

وال استریت جورنال در گزارشی با عنوان علنی شدن شکاف درون حاکمیت ایران از پی طرح ترور سفیر عربستان می نویسد: مقام های ایرانی به اتهامات دادگستری آمریکا علیه نیروی قدس به شکلی واکنش نشان داده اند که نشانه ای به شکاف میان تصمیم گیرندگان در درون حاکمیت ایران است.

مقام ها در واشنگتن می گویند در برخورد با طراحان ترور همه گزینه ها از جمله عملیات نظامی و تحریم بانک مرکزی جمهوری اسلامی پیش روی ماست. تحریم بانکی که آخرین سنگر دریافت درآمدهای نفت، ستون فقرات درآمد دولت ایران است.

در حالی که مقام های ارشد نظام هرگونه دخالت ایران در این ماجرا را رد کرده اند، دستگاه سیاست خارجی ایران، نزدیک به محمود احمدی نژاد می گوید آماده همکاری در این پرونده هستند که این خود نشانگر نگرانی تهران از پیامدهای این رویداد است.

این روزنامه سپس می نویسد در گذشته دولتمردان ایران قادر بودند به صورت یکپارچه و متحد در برابر فشارهای خارجی موضع گیری کرده و به موفقیت های دیپلماتیک دست یابند. هرچند خبرگزاری های دولتی این طرح را دستپخت مجاهدین خلق دانسته اند، اما حامیان احمدی نژاد از جمله وزیر امور خارجه می گویند ایران به دقت و با احتیاط پیگیر ماجراست. و حالا تقابل رویدادهای داخلی و سیاست خارجی ایران بیشتر آشکار می شود. مخالفت مجلس تحت کنترل حامیان خامنه ای با سیاست های احمدی نژاد، اختلاف بر سر مسایل هسته ای و مذاکره با آمریکا از جمله موارد اختلاف درون حاکمیت ایران است.

اما روزنامه نیویورک تایمز نظر یک آمریکایی متهم به قتل درباره نقش ایران در طرح ترور سفیر عربستان را مورد بررسی قرار داده است. این روزنامه می نویسد «حقایقی درباره حسن» نام یک فیلم مستند درباره داوود صلاح الدین، آمریکایی فراری از آمریکا و پناهنده در ایران است، که در اینترنت قابل دیدن است. این روزنامه می نویسد دیوید تئودور بلیفیلد که نام خود را به داوود صلاح الدین تغییر داده، همان کسی ست که در سال ١۹۸٠ طباطبایی، یک مخالف ایرانی پناهنده در آمریکا، را ترور کرده و سپس به ایران گریخت. صلاح الدین در گفتگوی تلفنی هفته گذشته از خانه اش در تهران با گزارشگر وال استریت جورنال در ترکیه گفت: او تردید دارد که مقام های ایران پشت این طرح بوده باشند. او استدلال می کند نگرانی از وقوع جنگ میان آمریکا با ایران علت این تردیدهاست.

در خبری دیگر روزنامه اینترنتی مونسترز اند کریتیک، سانسور و فیلترینگ فیس بوک توسط دولت ایران را در گزارش سه شنبه خود بازتاب داده، می نویسد حکومت ایران حتا بهره گیری از وی پی اِن یا شبکه مجازی خصوصی برای دسترسی به فیس بوک را جرم مسلم دانسته، بهره گیرندگان از آن را مستحق مجازات توصیف کرده است. این روزنامه می افزاید: ایران روز دوشنبه اعلام کرد بهره گیری از وی پی ان که گونه ای نرم افزاز فیلترشکن است و جوانان ایرانی برای دسترسی به صفحه فیلترشده فیس بوک از آن استفاده می کنند، ممنوع است. به گفته این روزنامه ١۷ میلیون کاربر اینترنتی که به یاری وی پی ان به ۵ میلیون وب سایت فیلترشده از جمله سایت های پربیننده ای همچون یوتیوب و فیس بوک دسترسی داشتند، اینک تهدید به مجازات شده اند.

XS
SM
MD
LG