لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۵

پاپ در پايان ديدار خود از آلمان نياز به اصلاحات در کليسای کاتوليک را رد کرد


پاپ در پايان ديدار خود از آلمان نياز به اصلاحات در کليسای کاتوليک را رد کرد
پاپ در پايان ديدار خود از آلمان نياز به اصلاحات در کليسای کاتوليک را رد کرد

پاپ بنديکت شانزدهم، رهبر کاتوليکهای جهان به ديدار چهار روزه خود از آلمان، پايان داد. وی در اين ديدار نياز به اصلاحات در کليسای کاتوليک را که خواست شمار بسياری از مسيحيان است، رد کرد.

پاپ بنديکت شانزدهم که آلمانی الاصل است در مراسم مذهبی روز يکشنبه در شهر فرايبرگ در جنوب آلمان از هموطنان کاتوليک خود خواست با يکديگر و در کنار کليسا، متحد شوند.

ساکنان شهر فرايبرگ آلمان، از پاپ استقبال گرمی به عمل آوردند. وی در کليسای اعظم اين شهر دعا کرد و سپس در جمع هزاران تن از حضور در اين شهر اظهار خوشحالی کرده و گفت: من خوشحالم که پس از ديدار دلپذيرم از برلين و ارفورت، اکنون در زير نور گرمی بخش خورشيد در کنار شما هستم.

برخورد نرم واتيکان با رسوايی سوءاستفاده جنسی کليسا، موضع آن در قبال نقش زنان در کليسا و مخالفت با ازدواج همجنسگرايان، بر اين سفر پاپ سايه افکنده بود. مسائلی که موجب شده شمار کسانی که کليسای کاتوليک را ترک می کنند، افزايش يابد.

برغم همه اين ها پاپ بنديکت در را به روی خواست بسياری از مسيحيان به اصلاحات در کليسا بست.

دهه هاست که گرايش به شرکت در مراسم مذهبی کاهش يافته و شمار بسياری از کليسا جدا شده اند. سئوال اين است، آيا کليسا بايد تغيير کند؟

پاپ يادآوری کرد که به گفته مادر ترزا، اولين چيزی که بايد در کليسا تغيير کند، من و شما هستيم. وی به پيروان کليسای کاتوليک آلمان گفت از خواست خود به ايجاد اصلاحات در کليسا دست بردارند و کليسا را ترک نکنند. پيامی که بسياری را که برای شنيدن پوزش خواهی کليسا و خبر از اصلاحات آمده بودند، نااميد کرد.

پاپ بنديکت شانزدهم سرانجام غروب يکشنبه آلمان را به سوی رم، ترک کرد.

کريستيان ولف، رييس جمهوری آلمان، تلاش پاپ جهت متحد کردن مسيحيان آلمان را ستود. پاپ بار ديگر پيام اتحاد خود را تکرار کرد و گفت: من کليسای آلمان را ترغيب می کنم که با قدرت و اطمينان در راه ايمان پيش رود و مردم را به ريشه مذهبيشان هدايت کند- به بنيان پيام مسرت بخش مسيح.

پاپ اعظم قبل از سفر به فرايبرگ، در جمع ۳۰ هزار نفر از مسيحيان شهر ارفورت دعا کرد. شهری که تنها ۷ درصد از جمعيت آن را مسيحيان تشکيل می دهند.

پليس ارفورت می گويد، حدود دو ساعت قبل از مراسم عشای ربانی در اين شهر، مردی به سوی ماموران امنيتی در يکی از پست های بازرسی تيراندازی کرد. او پس از دستگيری به پليس گفت، در اعتراض به تدابير امنيتی شديد در اين شهر تيراندازی کرده بود.

پاپ اعظم از زمان انتخاب به مقام رهبری مسيحيان جهان، در سال ۲۰۰۵، سه بار به آلمان، کشور زادگاهش، سفر کرده است. او در اين سفر در خصوص مواضع واتيکان در خصوص ازدواج هم جنسگرايان، کنترل بارداری و رسوايی تجاوزات جنسی با اعتراض روبرو شد.

پاپ بنديکت شانزدهم روز جمعه در يک اقدام غيرمنتظره با چند تن از قربانيان تجاوزات جنسی از سوی کشيشان ملاقات کرد. مقام های واتيکان می گويند، در اين ملاقات سه مرد و دو زن از ميان قربانيان تجاوزات جنسی در آلمان که می خواستند با پاپ ملاقات کنند، حضور داشتند.

رهبر کاتوليکهای جهان، در دومين روز سفر خود به آلمان، جايی که بيشترين تعداد مردم از آزارهای جنسی کشيشان کليسای کاتوليک شکايت دارند، با اين قربانيان بطور محرمانه ديدار کرد. تا حال حدود ۶۰۰ نفر از مردم آلمان به خاطر سوء استفاده های جنسی کشيشان از کليسای کاتوليک درخواست غرامت کرده اند.

فردريکو لامبارد، سخنگوی واتيکان، در مورد ديدار اين افراد با پاپ به روزنامه نگاران گفت: جوّ کلی، به نظر من، به عنوان کسی که کنار ايستاده بود، به راحتی می توانم بگويم، جوّ مثبتی بود. مردم لبخند به لب داشتند و راضی به نظر می رسيدند.

واتيکان نيز در بيانيه ای در زمينه اين ديدار اعلام کرد پاپ شديداً تحت تأثير قرار گرفته بود. او به قربانيان اطمينان داد که کليسا خود را متعهد می داند که اقدامات مؤثرتری در تصحيح عملکرد کليساها و حمايت از کودکان به عمل آورد.

اين ديدار در شهر ارفورت در شرق آلمان صورت گرفت و همچون ساير ديدارهای پاپ در سفرهای اخيرش بود.

انجمن قربانيان آزارهای جنسی کليساهای کاتوليک از واتيکان انتقاد می کنند که اقدامات مؤثری در زمينه رسيدگی به مسائل مطرح شده و توبيخ عاملان سوء استفاده های جنسی از کودکان به عمل نياورده است.

در عين حال، پاپ بنديکت شانزدهم، روز شنبه با هلموت کُهل، صدر اعظم پيشين آلمان، نيز ديدار کرد. هلموت کُهل کسی است که در سال ۱۹۹۶ همراه با پاپ جان پال دوم، رهبر فقيد کاتوليکهای جهان، به عنوان دو نماد وحدت و همبستگی از زير دروازه معروف برندنبرگ برلين، گذشتند.

برغم اين که پاپ در اين سفر با برخی از قربانيان آزار جنسی کليسا ملاقات کرد و از رنجی که آنان متحمل شده بودند پوزش خواست بنيادهای حمايت از آزار ديدگان جنسی کليسای کاتوليک می گويند اين کليسا برای برقراری عدالت و مجازات خلافکاران به اندازه کافی عمل نکرده است.

XS
SM
MD
LG