لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۰۳

فعاليت مجدد شرکت هواپيمايی فلسطينی


شرکت هواپيمايی فلسطينی بعد از ۷ سال وقفه، پروازهای خود را از سر گرفت. اين شرکت از سال ۲۰۰۵، به دليل تشنجات منطقه ای تعطيل بوده است.
فعاليت شرکت هواپيمايی فلسطينی گرچه در حال حاضر در سطحی بسيار محدود با پرواز هفتگی دو فروند هواپيمای ۴۸ نفره کوچک آغاز خواهد شد، اما فلسطينيها ابراز شادمانی می کنند که بارديگر در نقشه پروازهای بين المللی ظاهر می شوند.
اين رويداد به اين معنا است که ساکنان غزه از اين پس برای مسافرتهای بين المللی مجبور نيستند ۳۵۰ کيلومتر راه را تا قاهره طی کنند.
مصطفی ابو دان، يکی از ساکنان غزه، که روز يکشنبه از دفتر آژانس سيتی تراول در غزه چهار بليط برای عمان خريد، می گويد در وقت و پول صرفه جويی می شود اما انجام پروازها هميشه بستگی به اوضاع سياسی دارد.
سرنوشت اين شرکت هواپيمايی ۱۵ ساله از ابتدا تا کنون ارتباط تنگاتنگی با روند تلاشهای مربوط به تشکيل يک کشور فلسطينی داشته است.
شرکت هواپيمايی فلسطينی در روزهای اوج موفقيت خود در سالهای ۱۹۹۰، يعنی از زمانيکه مسئله تشکيل يک کشور فلسطينی رنگ جدی تری به خود گرفت، دهها هزار مسافر را هر ساله از فرودگاه بين المللی غزه به سرتاسر خاورميانه جا به جا می کرد و قصد داشت دامنه فعاليتهای خود را تا اروپا نيز گسترش دهد.
ولی اين برنامه در ماه سپتامبر سال ۲۰۰۰، با آغاز دومين قيام فلسطينيان عليه حضور اسراييل در سرزمينهای مورد اختلاف آنها در پی شکست مذاکرات صلحی که با وساطت آمريکا در جريان بود، يکسره متوقف شد.
يک سال بعد، فرودگاه غزه به دست ارتش اسراييل منهدم شد و شرکت هواپيمايی فلسطينی ناچار شد مرکز خود را ۶۰ کيلومتر دورتر از غزه، يعنی به شهر ساحلی العريش در مصر، منتقل کند.
اما هفت سال پيش با مسدود شدن مرزهای نوار غزه توسط دولت اسراييل، همه پروازهای اين شرکت عملاً متوقف شد، چون ساکنان غزه حق عبور از مرز را نداشتند.
بخش زيادی از جمعيت تقريباً دو ميليونی غزه تا سال گذشته، عمدتاً به دليل حمايت حسنی مبارک از اسراييل، در داخل مرزهای غزه محبوس بودند. در دوران حکومت مبارک گذرگاه رفح نيز به روی مردم غزه بسته شده بود.
زياد الباد، مدير شرکت هواپيمايی فلسطينی، می گويد: هر بار با بلندشدن هواپيماهای اين شرکت، پرچم فلسطينيان، نماد تماميت ارضی آنها بر فراز آسمان پديدار می شود.
XS
SM
MD
LG