لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۳

فلسطینیان برای درخواست عضویت در دیگر نهادهای سازمان ملل متحد آماده می شوند


فلسطینیان برای درخواست عضویت در دیگر نهادهای سازمان ملل متحد آماده می شوند
فلسطینیان برای درخواست عضویت در دیگر نهادهای سازمان ملل متحد آماده می شوند

مقامات فلسطینی می گویند آنها برای درخواست عضویت در ۱۶ نهاد دیگر سازمان ملل متحد آماده می شوند.

در پی پذیرفته شدن فلسطینیان در سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد در روز دوشنبه، اعضای هیات فلسطینی در دفتر سازمان ملل متحد در ژنو روز سه شنبه گفتند رای یونسکو ثابت می کند که در به روی درخواست های مشابه فلسطینیان در دیگر آژانس های سازمان ملل متحد در سوییس باز شده است.

مقامات فلسطینی می گویند آنها شرایط عضویت در ۱۶ آژانس را بررسی می کنند، اما این شروط را مشخص نکردند و از زمانی که قصد دارند درخواست های عضویت را ارائه دهند، اطلاعاتی در اختیار رسانه ها قرار ندادند.

پیشتر گزارش رسید وزیران اسراییلی برای بررسی یک پاسخ تنبیهی به تصمیم یونسکو جلسه ای تشکیل داده اند.

اسراییل این اقدام را به عنوان «مانور یک جانبه فلسطینیان» که چشم اندازهای معامله صلح بین دو طرف صدمه خواهد زد را محکوم کرده است.

وزارت امور خارجه اسراییل از کشورهایی که با اعطای عضویت به فلسطینیان مخالف بودند، سپاسگزاری کرد و گفت جای تاسف است که اتحادیه اروپا نتوانست برای جلوگیری از این تصمیم به موضع واحدی برسد.

از ماه سپتامبر که محمود عباس، رییس تشکیلات خود گردان فلسطینی از مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواست یک کشور فلسطینی را به رسمیت بشناسند، یونسکو نخستین آژانس سازمان ملل متحد است که فلسطینان خواهان پیوستن به آن شده اند.

رای روز دوشبنه به بهای از دست دادن نزدیک به یک چهارم بودجه یونسکو و انتقاد مقامات امریکایی و اسراییلی تمام شد. آنها گفتند این اقدام به شانس برقراری صلح در خاورمیانه صدمه خواهد زد.

وزارت امور خارجه امریکا گفت واشنگتن ۶۰ میلیون دلاری را که قرار بود در ماه نوامبر به یونسکو بپردازد، نخواهد پرداخت، این اقدام براساس قانونی اتخاذ می شود که حمایت امریکا از هر نهاد وابسته به سازمان ملل متحد را که عضویت فلسطینیان را بپذیرد، ممنوع می کند.

مدیرکل یونسکو پس از رای نسبت به ثبات مالی آن ابراز نگرانی کرد.

واشنگتن بزرگترین منبع مالی یونسکو است و ۲۲ درصد بودجه آنرا تامین می کند.

آمریکا پیشتر مشارکت در آژانس را کاهش داده است ، آن را در دهه ۱۹۸۰ در دوره ریاست جمهوری رونالد ریگن ترک کرد و در سال ۲۰۰۳ بازگشت.

کاخ سفید تصمیم یونسکو را «زودهنگام» نامید و گفت این اقدام هدف جامعه بین المللی برای برقراری صلح در خاورمیانه را ضعیف می کند.

سخنگوی کاخ سفید رای یونسکو را منحرف کردن توجه از کوشش هایی نامید که برای آغاز دوباره مذاکرات مستقیم صلح بین اسراییل و فلسطینیان جریان دارد.

وزیر امور خارجه فلسطینی گفت پذیرش فلسطینیان در یونسکو «یک گزینه، و جانشینی برای چیز دیگری نیست.»

مقامات فلسطینی می گویند از یونسکو خواهند خواست بناهای یادبود در سرزمین های اشغالی فلسطین را بعنوان مکان های میراث جهانی برسمیت بشناسد. از جمله آنها کلیسای ولادت در بیت اللحم است که در محلی که بگفته بسیاری از مسیحیان عیسی مسیح در آنجا بدنیا آمد ساخته شد.

یونسکو، که مقر آن در پاریس قرار دارد، درخواست عضویت فلسطین را با ۱۰۷ رای موافق، ۱۴ مخالف و ۵۲ ممتنع تصویب کرد.

فرانسه همراه با تقریبا تمام کشورهای عرب، آفریقایی، امریکای لاتین و آسیایی، از جمله چین و هند، رای مثبت دادند. اسراییل، امریکا، کانادا و آلمان با آن مخالفت کردند. ژاپن و بریتانیا رای ممتنع دادند.

در رویدادی دیگر، وزیر ارتباطات فلسطینی می گوید هکرها روز سه شنبه سرویس های اینترنتی فلسطینیان در سراسر کرانه غربی و نوار غزه را مختل کردند.

XS
SM
MD
LG