لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۴۰

تبعات توافق صلح در منطقه کورام در پاکستان


تبعات توافق صلح در منطقه کورام در پاکستان
تبعات توافق صلح در منطقه کورام در پاکستان

منطقه قبيله ای کورام در شمال غربی پاکستان که دارای يک جمعيت بزرگ از شيعيان است، در چند دهه گذشته شاهد خشونت های فرقه گرايانه بوده است. اما در ماه های اخير، پس از امضای توافق صلح در اين منطقه که با حمايت دولت پاکستان انجام گرفت، شيعيان و سنی ها در همکاری با يکديگر بازپروری و کمک به هزاران نفر را که در پی سال ها ناآرامی آواره شده اند، آغاز کردند.

شيعيان و سنی ها همچنين تصميم گرفته اند، جاده اصلی در اين منطقه را که از سه جهت در همسايگی افغانستان واقع است، بازگشايی کنند؛ گفته می شود، طالبان نيز بخشی از اين توافق منطقه ای است.

طالبان کنترل اين جاده را در سال ۲۰۰۷ در دست گرفت و از آن زمان از استفاده عمومی از اين جاده جلوگيری کرده است. در روز هفدهم ماه جاری ميلادی يک بمبگذار انتحاری در مقابل مسجد شيعيان در اين منطقه خود را منفجر کرد. اين حمله که ۲۶ کشته بر جای گذاشت، به اعتراض های شيعيان منجر شد. با کشته شدن ۳ تن توسط پليس که به سوی معترضان تيراندازی کرد، به نظر می رسيد اميد برای صلح در اين منطقه از دست رفته است.

اما انجمن ادبی پاراچنار با برگزاری يک مشاعره سه روزه به نام مشاعره برای صلح، ساکنان اين منطقه را اميدوار کرد. گروه بيشماری از مردم در سرمای يخبندان برای شنيدن مشاعره صلح تجمع کردند.

سردار علی، شاعر شناخته شده در اين منطقه، می گويد: آمريکا بايد برای صلح تلاش کند. روسيه بايد در اين مسير گام بردارد. چين از دستاوردهای صلح بهره می برد. آسيا نيازمند صلح است. صلح، صلح، اميد است صلح در همه جهان برقرار شود.

منطقه پاراچنار که به علت داشتن يک درخت چنار به اين نام خوانده می شود، در گذشته محلی بود که قبايل برای حل اختلاف در مقابل آن گردهم می آمدند. طالبان و القاعده که عليه نيروهای خارجی در جنگ بوده اند در اين منطقه نفوذ دارند و سال ها عليه شيعيان به خشونت دست زده اند.

XS
SM
MD
LG