لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۰۰

پاکستان می خواهد عفیه صدیقی، دانشمند زندانی، آزاد شود


پاکستان می گوید برای بازگرداندن یک پاکستانی کارشناس اعصاب، که یک دادگاه آمریکا روز پنجشنبه او را به اتهام تلاش برای کشتن پرسنل آمریکایی در افغانستان به ۸۶ سال زندان محکوم کرد، از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد.

یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر پاکستان، روز جمعه در پارلمان پاکستان، عفیه صدیقی را «دختر ملت» نامید، و قول داد برای آزادی او تلاش کند.

حکم دادگاه که عملا به معنای حبس ابد است، موجب اعتراضاتی در سراسر پاکستان شده است. در کراچی، زادگاه صدیقی، پلیس برای بازداشتن گروه بزرگی از معترضین از حرکت به سوی کنسولگری آمریکا گاز اشک آور شلیک کرد.

در اسلام آباد، پایتخت پاکستان، معترضین در حالی که علیه آمریکا شعار می دادند و سعی داشتند خود را به سفارت آمریکا برسانند، با پلیس درگیر شدند.

خانم صدیقی در ماه فوریه به اقدام برای قتل، حمله و اتهامات دیگر متهم شد.

دادستان ها گفتند او که در آمریکا تحصیل کرده است، در سال ۲۰۰۸ هنگامی که در افغانستان تحت بازجویی قرار داشت، تفنگ یک سرباز آمریکایی را گرفت و به سوی ماموران اف بی آی تیراندازی کرد.

وکلای عفیه صدیقی می گویند از حکم استیناف خواهند خواست.

آنها گفتند بیماری روانی موجب شد عفیه صدیقی که ۳۸ سال دارد، به حمله دست بزند.

قاضی ریچارد برمن این نظر را رد کرد و گفت اقدامات خانم صدیقی احتمالا عمدی و با قصد قبلی صورت گرفته است. با این حال، برمن دستور داد او به زندانی در ایالت تگزاس، که به سرویس های پزشکی و روانی مجهز است، منتقل شود.

مقامات می گویند عفیه صدیقی در شهر غزنی در افغانستان، همراه با مطالب و اسنادی درباره چگونگی ساختن مواد منفجره و استفاده از سلاح های شیمیایی دستگیر شد.

آنها همچنین می گویند در اسناد از بناهای مهم نیویورک، از جمله امپایر استیت، مجسمه آزادی، وال استریت، و پل بروکلین نام برده شده بود. مقامات آمریکایی می گویند خانم صدیقی به عوامل القاعده ، که خالد شیخ محمد، طراح اصلی حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به آمریکا فرستاد، کمک می کرد.

عفیه صدیقی در جریان محاکمه به تفصیل سخن گفت، و بارها با استناد به گفته های پیامبر اسلام، مسلمانان را ترغیب کرد به محکومیت او با خشونت پاسخ ندهند.

خانم صدیقی در سال ۲۰۰۳ در جریان یک سفر خانوادگی به پاکستان همراه با سه فرزندش ناپدید شد. برخی از گروه های طرفدار حقوق بشر اظهار نظر کرده اند که او مخفیانه در پایگاه هوایی بگرام زندانی شده بود.

XS
SM
MD
LG