لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۱۶

تعداد کشته شدگان حملات پهپادها تایید نمی شود


حملات هواپیماهای تجسسی و جنگی بدون سرنشین آمریکا (پهپاد) در پاکستان، در بین غیر نظامیان این کشور تلفات بسیاری ببار آورده است.
یک شبکه خبری بریتانیایی می گوید یک گزارش محرمانه طبقه بندی شده دولت پاکستان نشان می دهد که پهپادهای آمریکا در حملات خود به گروهای مسلح تروریستی بیشتر از آنچه واشنگتن پذیرفته، باعث کشته شدن غیرنظامیان شده است.

مقامات آمریکا این گزارش را رد کرده اند و می گویند که فاقد اعتبار است.
«سازمان غیرانتفاعی پژوهشی ژورنالیزم» روز سه شنبه گفت این گزارش را از افرادی که نمی خواهند نامشان فاش شود به دست آورده و آن را به طور کامل در وبسایت خود منتشر ساخته است.

این گزارش تعداد حملات پهپادهای آمریکا را در بین سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ برشمرده، و نشان می دهد که دست کم ۱۴۷ نفر غیر نظامی بر اثر این حملات کشته شده اند، که یک پنجم تعداد کل کشته شدگان است. مابقی کشته شدگان از شبه نظامیان بوده اند.

موسسه مربوط به سیاستهای عمومی «بنیاد جدید آمریکا»، که مطالعات مشابهی در این مورد به عمل آورده، در گزارشی که این ماه منتشر ساخت گفت حملات پهپادهای آمریکا ظرف ۴ سال ۱۰۰۴ نفر را کشته است که ۱۹۱ نفر آنها غیرنظامی بوده اند.

این مرکز پژوهشی که مرکز آن در آمریکاست، گفت که آمارهای خود را بر اساس منابع معتبری که اکثر آنها سازمانهای خبری غرب هستند تهیه کرده است.
مقامات آمریکا در بیانیه ای که به صدای آمریکا ارسال داشتند گفته اند این تصور که پهپادهای آمریکا در حملات خود صدها غیر نظامی را کشته اند مسخره و بی اعتبار است. مقامات آمریکا همچنین گفته اند که پاکستان مدارک و گزارشهای خود در مورد تلفات این حملات را عمدتاً از رسانه های گروهی جمع آوری کرده است، که به همین دلیل اعتبار چندانی ندارد.
سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، توسط پهپادها از سال ۲۰۰۴ میلادی در مناطق قبیله نشین پاکستان دست به حملاتی علیه شبه نظامیان زده است، تا از حملات آنها به نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان جلوگیری کند.
مقامات آمریکا گفته اند که حملات هواپیماهای بدون سرنشین حدود ۵۰ غیر نظامی را کشته است.
مدتهاست که رسانه های مستقل دسترسی به مناطق نیمه خودمختار قبیله نشین پاکستان ندارند، از این رو جمع آوری آمار دقیقی از تعداد تلفات بسیار سخت است.
پیر ربیر شاه، خبرنگار پییشین روزنامه نیویورک تایمز، که از پاکستان گزارش می داد، به خبرنگار صدای آمریکا گفت که حتی دولت پاکستان قادر نیست که تعداد کشته شدگان را در مناطقی که تحت کنترل شبه نظامیان است، تأیید کند.
پیر زبیر شاه می گوید: «همانند خبرنگاران و کارمندان دیده بان حقوق بشر، دسترسی به این مناطق برای دولت پاکستان نیز کاری بسیار مشکل است.
وی گفت طالبان به منظور جلوگیری از اطلاع یافتن خبرنگاران از مراکز آموزشهای نظامی و پناهگاهایی که که آنها برای تروریستهای القاعده در مقابله با حملات هوائی آمریکا ایجاد کرده اند رفت و آمد در این مناطق را تحت کنترل دارد و بسیار محدود کرده است: «پاسداران طالبان پس از حمله هوائی آمریکا، کشته شدگان را فوراً از منطقه جمع آوری و دفن می کنند. آنها همچنین می خواهند بدانند که چند تن از افراد مهم، خارجی، اعضای القاعده، و ازبک کشته شده است.
به گفته زبیرشاه زندگی روزمره قبیله ای، مخلوط بودن رزمندگان طالبانی با غیر نظامیان و مرز بین نظامیان و شبه نظامیان را از میان می برد.
او همچنین گفت که رزمندگان طالبانی اغلب نوجوانان را به استخدام در می آورند و آنها با افراد غیر نظامی خانواده در یک محل زندگی می کنند: «در شناخت فرهنگ قبیله ای مسائل بسیاری وجود داد، که ندانستن آنها مشکلات و مسائلی ایجاد می کند، چیزهایی که قبل از هرگونه قضاوت و نتیجه گیری، باید به خوبی شناخته شوند. »
دولت پاکستان با به حال نسبت به گزارش «سازمان غیرانتفاعی و پزوهشی ژورنالیزم » از خود واکنشی نشان نداده است.
XS
SM
MD
LG