لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۲۹

چین در راس مبارزه بین المللی با قاچاق حیوانات


مبارزه با جرایم بین المللی علیه حیات وحش در کشورهای آسیایی، آفریقایی، و ایالات متحده آمریکا به دستاوردهای عمده‌ای رسیده است. مقامات چینی می گویند این کشور تلاش‌ها در این راستا را مدیریت می کند.

تلاش مشترک میان مرزی برای مبارزه با قاچاق حیوانات و جنایات علیه حیات وحش منجر به بازداشت صدها نفر و ضبط گونه‌های مختلف حیات وحش شده است. این دستاوردها اولین نتیجه تلاش‌های بین المللی به رهبری چین در کاهش تجارت گونه‌های در خطر جانوران است.

ایالات متحده آمریکا و کشورهایی در آفریقا و آسیا در عملیاتی یک ماهه موسوم به «کبرا» از اوایل ژانویه تا اوایل فوریه همکاری کردند. هدف عمده ماموریت کبرا برچیدن جرایم سازمان یافته علیه حیات وحش بود.

ستیون گالستر، مدیر بنیاد «فری لند» در بانکوک که کارش مبارزه با قاچاق حیوانات است از جمله حامیان ماموریت کبرا بود: «چین در واقع دولتی بود که از عملیات مشترک حمایت کرد.»

طی این عملیات حدود ۶۵۰۰ کیلوگرم عاج فیل، ۲۶۰۰ مار زنده، ۲۲ شاخ کرگدن، و ۱۵۰۰ کیلوگرم شاهتوش (کرک آهوی تبتی که بسیار مرغوب و نرم تر از کشمیر است) که از حدود ۱۰ هزار آهوی تبتی بدست آمده، توقیف شد.

سخنگوی وزارت خارجه چین روز دوشنبه ۱۸ فوریه، به خبرنگاران گفت که چین به حفاظت از حیات وحش اهمیت زیادی می دهد. او گفت با وجودی که تلاش‌های چین از سوی بسیاری نادیده گرفته می شود اما عملیات اخیر موفقیت فراوانی داشت.

اقدامات چین منجر به افزایش شکار غیرقانونی حیوانات و گونه‌های در خطر جانوری در آفریقا شد. توقیف حدود ۴۴ تن عاج در جهان در ۲۰۱۱ از مرگ هزاران فیل حکایت دارد. پیشتر در ماه جاری میلادی کشور گابون اعلام کرد که ۱۱ هزار فیل از سال ۲۰۰۴ به بعد در این کشور کشته شده اند. تعداد کرگدن در آفریقا نیز طی سال‌های اخیر از صدها هزار به ۳۰ هزار تنزل یافته است.

دولت‌های آفریقایی و آسیایی سعی کرده اند که میان نهادهای پلیس، گمرک، و مقامات حفاظت از حیات وحش در سراسر جهان هماهنگی ایجاد کنند تا بهتر بتوان با شبکه‌های قاچاق حیوانات برخورد کرد.

دولت چین درعین حال تلاش می کند تقاضا از سوی خریداران چینی را هم کاهش دهد و افرادی را که به خارج می روند بخصوص کسانی را که برای کار به آفریقا می روند تحت کنترل درآورد.

ارزش قاچاق و تجارت غیرقانونی حیوانات در جهان به سالانه ۸ تا ۱۰ میلیارد دلار می رسد و شکارچیان و قاچاقچیان را به کشتن حیوانات کمیاب بیشتری تشویق می کند. با وضع موجود پایدارسازی تاثیر عملیات کبرا، چالش بعدی کشورهای آفریقایی و آسیایی خواهد بود.

XS
SM
MD
LG