لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۴۰

ادامه کاهش قیمت نفت اقتصادهای جهانی را تهدید می کند


در حالی که سال ۲۰۱۵ به روزهای پایانی خود نزدیک می شود، خبرگزاری رویترز در گزارشی به بزرگترین خطر مالی که ممکن است درسال ۲۰۱۶ نمودار شود اشاره می کند و می گوید بنا به آنچه استراتژیست ها می گویند این خطر از پائین آمدن دوباره قیمت نفت، که از نیمه ۲۰۱۴ آغاز شد، ناشی می شود.

از آن زمان بازارهای مالی با پیامدهای این کاهش دست به گریبان بوده اند. بیش از یک تریلیون دلار از بازارهای سهام نفت در سراسر جهان از دست رفته است.

حدود دو تریلیون دلار بدهی که از ۲۰۱۰ توسط شرکت های انرژی و معدن فروخته شده، با موج نرخ های اعتباری پایین روبرو است و بر میزان موارد نکول افزوده می شود.

تاثیر کاهش بیشتر قیمت نفت بر پیش بینی های تورم نگران کننده بوده و همچنین موجب شده است بانک های مرکزی مقررات سخت تری وضع کنند.

مهمتر از این، ضربه کاهش قیمت بر اقتصاد کشورهای صادر کننده از روسیه تا برزیل و آسیای جنوب شرقی، شدید بوده و باعث کاهش ارزش پول آن کشورها شده است.

تحلیلگر رویترز درک دلیل بازنویسی شرایط در بازار را، با توجه به کاهش قیمت نفت سخت نمی داند و می گوید از ۲۰۱۴ قیمت پایه نفت خام برنت از بشکه ای ۱۱۵ دلاربه ۴۰ دلار پائین آمده است.

بیشتر کاهش در شش ماهه دوم سال پیش اتفاق افتاد، اما هر امیدی به برگشت وضع در سال جاری در میان آمیزه مسمومی از اضافه موجودی و پایین آمدن تقاضا در چین و اقتصادهای رو به رشد برباد رفت.

رویترز می گوید چشم انداز زندگی با قیمت که در وضع فعلی بمانند و به دست کم بشکه ای ۶۰ دلار باز نگردد، هم اینک چالشی عمده برای شرکت ها و اقتصادهای آسیب پذیر است.

پس از جلسه اخیر و بی نتیجه اوپک در مورد کاهش تولید یا حتی محدود ساختن آن، قیمت نفت خام دوباره پایین آمده است.

برنت به زیر بشکه ای ۴۰ دلار رسید، در حالی که نفت خام آمریکا از ۳۷ دلار پائین تر رفت. حتی میانگین قیمت سالیانه، کمتر از ۵۵ دلار، در ۱۸ ماه گذشته نصف شده است و ادامه دارد.

XS
SM
MD
LG