لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۰۳

بازار کتاب آمریکا در ماه اکتبر


هفته نامه نیویورکر نگاهی دارد به کتاب هایی که در این ماه قفسه کتابفروشی ها می آید

ماه اکتبر امسال آثاری از چهره های سرشناس وارد بازار کتاب آمریکا می شود. کتاب «کار خطرناک: یادداشت های سفر به قطب شمال» نوشته سِر آرتور کانن دویل، پزشک و نویسنده اسکاتلندی از انتشارات دانشگاه شیکاگو، خاطرات این نویسنده ماجراجوست از سال ۱۸۸۰ میلادی، یعنی زمانی که این دانشجوی پزشکی، سوار بر کشتی صید نهنگ به قطب شمال سفر کرد. تجربه های سر آرتور کانن دویل در این سفر، دستمایه نگارش مجموعه کتاب هایی با عنوان ماجراهای شرلوک هولمز شد.

«نامه های جان لنون» مجموعه ای است از نامه های خواننده سرشناس و فقید گروه بیتل ها، با ویرایش و حواشی از هانتر دیویس. دیویس سال ۱۹۸۶ بیوگرافی گروه موسیقی پرآوازه را منتشر کرده بود.

کتاب «غرب وحشی در انگلستان»، یادداشت های ویلیام اف کدی (معروف به بوفالو بیل) از انتشارات دانشگاه نبراسکا، دربرگیرنده یادداشت های بوفالو بیل در باره اولین نمایشگاه غرب وحشی در انگلستان است – نمایشگاهی که جلوه هایی از اسطوره شناسی آمریکا را برای نخستین بار به جامعه بریتانیا معرفی کرد.

«نامه های کرت وانگات» از انتشارات دلاکورته، که اواخر همین ماه به بازار می آید، مجموعه ای است از نامه هایی که کرت وانگات – نویسنده معاصر آمریکایی درگذشته به سال ۲۰۰۷ – در طی شصت سال نگاشته، و اغلب آن ها پیش از این در هیچ جا منتشر نشده بود.

کتاب «خدایا گناهان ما را ببخش» نوشته اِی ام هومز، از انتشارات وایکینگ، به نوشته نیویورکر «در آستانه فصل تعطیلات در آمریکا، و درست به موقع در می آید تا تعطیلات پیش رو را برای شما دلهره آور کند.» تصویر ساده روی جلد کتاب، یکی از گیراترین تصاویر روی جلد کتاب های این ماه است: عکسی از محتویات ژله یک قوطی کنسرو سس قره قاط (کرنبری=cranberry). {توضیح: سس کرنبری یکی از خوراک هایی است که به طور سنتی در روز شکرگزاری در کنار خوراک بوقلمون بر سر سفره آمریکایی ها دیده می شود.} داستان از زبان هارولد سیلور بیان می شود، پژوهشگر میانسالی که زندگی اش همواره تحت الشعاع برادر کوچکترش جورج – جوانی موفق و خودنما – قرار دارد. اما هنگامی که جورج در می یابد همسرش با هارولد (هری) پنهانی رابطه دارد، روابط دو برادر و زندگی هری زیر و رو می شود. جورج دیوانه وار دست به خشونت می زند و در نهایت از پشت میله های زندان سر در می آورد. سرپرستی خانه و فرزندانش به هری سپرده می شود؛ و از آن به بعد، او در حالی که مسئولیت آنها را برعهده دارد، در منجلابی از مواد مخدر و معشوقه های اینترنتی می افتد. داستان این کتاب، روایتی دستکاری شده از داستان هابیل و قابیل، و پرتره ای تأثیرگذار از فضای زندگی مدرن آمریکایی را به تصویر می کشد که با تصویر روی جلد همخوانی دارد.

«آیا فیلم های سینمایی آینده ای دارد؟» نوشته دیوید دنبی، از انتشارات سایمون اند شوستر، مجموعه مقالات و نقد فیلم هایی است که منتقد فیلم هفته نامه نیویورکر در آنها آینده صنعت فیلم را از منظر هنر و حرفه تجاری سینما به نقد کشیده است.

کتاب دیگری که دوستداران سینما باید بخوانند: «پرده بزرگ: داستان فیلم ها و تأثیری که روی ما گذاشته اند»، نوشته دیوید تامسون، ناشر: فارر، استراس و ژیرو، تاریخ فرهنگی فیلم ها را از زبان دیوید تامسون، پژوهشگر و منتقد سرشناس فیلم بیان می کند.

«یک نظریه عملی درباره عشق» نوشته اسکات هاچینز، از انتشارات پنگوئن. رمانی از اسکات هاچینز، نویسنده ساکن سن فرانسیسکو، که سال گذشته در پی یک مزایده، انتشارات پنگوئن امتیاز چاپ و نشر آن را خرید. داستان این رمان درباره نیل باسِت است، یک مرد سی و چند ساله که به تازگی از همسرش جدا شده؛ و برای یک شرکت پژوهشی هوش مصنوعی کار می کند. نیل می کوشدبا استفاده از مجله های قدیمی پدرِ درگذشته اش به یک کامپیوتر زبان بیاموزد – و شرکت پژوهشی امیدوار است از لحاظ احساسات و تفکر هم به این کامپیوتر زندگی ببخشد.

«پی پی اسباب کشی می کند»، برای کودکان – نوشته آسترید لیندگرن، نقاشی ها از اینگرید وانگ نایمن: یک دهه بعد از انتشار کتاب اول از مجموعه داستان های «پی پی جوراب بلند»، نویسنده و نقاش این کتاب پرطرفدار کودکان، نسخه ای از آن را به صورت داستان مصور منتشر کردند. داستان های پی پی درباره یک بچه یتیم با گیس های آویخته در دو طرف سرش است که برای نخستین بار در سال ۱۹۵۷در نشریه سوئدی «کپل مپل» منتشر شد. کتاب پی پی اسباب کشی می کند، نخستین کتاب از این مجموعه سه جلدی داستان های کودکان است که برای بزرگداشت اولین باری که این کتاب ها در انگلستان وارد بازار شد، این بار توسط دراون اند کوارترلی، ناشر کتاب های مصور در مونرآل، منتشر می شود.

«داستان آمریکا: مقالاتی درباره ریشه ها»، نوشته جیل لپور، از انتشارات دانشگاه پرینستون. جیل لپور در مقدمه داستان آمریکا می نویسد «وطن و کشور یک مکان است؛ اما تخیل هم در ایجاد آن نقش دارد.» در این مجموعه، که بیشتر مقالات آن قبلاً در هفته نامه نیویورکر منتشر شده، لپور در قالب روایت، راههای مختلفی را نشان می دهد که داستان ملت آمریکا در آن شکل گرفته است. مقالات این کتاب، از روایت بسیار تخیلی جان اسمیت درباره بنیانگذاری شهر جیمرتاون در ۱۶۰۷، تا سخنرانی براک اوباما در روز شروع ریاست جمهوری اش در سال ۲۰۰۹، روی هم طبیعت تاریخ را بررسی می کند (جیل لپور آن را «هنر استدلال در مورد گذشته از طریق روایت داستانی که با شواهد و قرائن قابل توضیح است» می خواند. )؛ تا به آنجا می رسد که نحوه بیان ما از تاریخ آمریکا، خود تاریخ را شکل داده است.

«شب های کوتاه شکارچی سایه ها: حماسه زندگی و عکس های نامیرای ادوارد کرتیس» نوشته تیموتی ایگان، ناشر: اچ ام اچ. کتاب تازه تیموتی ایگان روایتگر سرگذشت ادوارد کرتیس عکاس اوایل قرن بیستم است که زندگی اش را وقف مستند کردن فرهنگ بومیان آمریکا (سرخپوستان) کرد. او به گوشه گوشه خاک آمریکا سر زد، پای صحبت اعضای قبایل بومی آمریکا نشست و از شیوه های ستنی زندگی آنها – در آخرین روزهای دوران معروف به غرب وحشی – عکس گرفت. عکس های کرتیس به چشم آشنا می آیند – آنها در حافظه جمعی ما جا افتاده اند – ولی داستان قابل توجه سال های متمادی که این عکاس برای گردآوری مجموعه اش صرف کرد، داستانی است که دشوار می توان باور کرد که ما آن را از یاد برده باشیم.

«خانه خاموش»، نوشته اورهان پاموک – با برگردان انگلیسی توسط رابرت فین، از انتشارات ناپ. «خانه خاموش» دومین رمان اورهان پاموک، نخستین بار در سال ۱۹۸۳به زبان ترکی منتشر شد؛ و ۲۳ سال طول کشید تا برای نویسنده اش جایزه نوبل را به ارمغان آورد. نخستین ترجمه انگلیسی این کتاب – که زندگی یک خانواه ترک را در زمان کودتای سال ۱۹۸۰ روایت می کند – مخاطبان پاموک را در سراسر جهان با سبک نوشتار اولیه این نویسنده آشنا می کند.

«کشوری بود که ...» نوشته چینوآ آچه به، ناشر: پنگوئن. آچه به، نویسنده ای که پیشتر، کتاب «همه چیز فرو می پاشد» از او به چاپ رسیده، در رمان جدیدش آمیزه ای از تاریخ، خاطرات و شعر را به کار می گیرد تا داستان جنگ داخلی نیجریه را روایت کند – جنگی که هم در تاریخ کشورش و هم در زندگی خصوصی او رویدادی محوری بود. نادین گوردیمر این کتاب را «مراقبه و تعمق در شرایط آزادی» خوانده و نوشته است آچه به در این کتاب ژانر جدیدی از ادبیات خلق کرده که در آن مدارک سیاسی و تاریخی، قدرت داستانسرایی، و الهاماتی از ژرفای ضمیر ناخودآگاه آدمی، همه و همه با هم یکی می شود.»

«سرگردان» نوشته اِما داناهیو، ناشر: لیتل، براون. این یازدهمین اثر تخیلی اما داناهیو، نویسنده ایرلندی، و در واقع ادامه رمان «اتاق» اوست که سال ۲۰۱۰ مورد ستایش منتقدان قرار گرفت. «سرگردان» مجموعه داستان های کوتاهی است که نویسنده در یک گستره زمانی پانزده ساله آنها را نگاشته. داستان های این مجموعه در قرن ها و فضا های مختلفی روی می دهد: از نیوجرسی انقلابی تا لندن قرن نوزدهم و تورونتوی دهه ۱۹۶۰، داستانها با مضمونی مشترک – شخصیت هایی را ترسیم می کنند که بی هدف، سرگردان یا در گریز از نقطه ای به نقطه دیگرند.
XS
SM
MD
LG