لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۲۴

گزارش: پرزيدنت اوباما در مورد عراق با مردم آمريکا سخن خواهد گفت


قرار است پرزيدنت باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، روز سی و يکم ماه جاری ميلادی در مورد جنگ در عراق سخنانی ايراد کند.

سی و يکم ماه اوت تاريخی است که پرزيدنت اوباما برای خروج نيروهای رزمی آمريکا از عراق تعيين کرده است. با اين حال حدود ۵۰ هزار نيروی غير رزمی آمريکا در عراق باقی خواهند ماند. کاهش تعداد سربازان در عراق بيانگر تغيير مشی آمريکا در عراق از نظامی گری به ديپلماسی است.

اما در حالی که امنيت در عراق شکننده است و دولت تازه آن کشور هنوز کار خود را آغاز نکرده است. برخی از تحليلگران علامت سوال هايی را در برابر موفق بودن کارکرد ديپلماسی قرار داده اند.

پرزيدنت می گويد آمريکا متعهد به تغيير رويکرد خود در عراق از نظامی گری به ديپلماسی است تا به ايجاد ثبات در آن کشور کمک کند. سفارت آمريکا در عراق بزرگترين سفارتخانه در جهان است و واشنگتن در نظر دارد در ۴ شهر ديگر عراق، دفاتر کنسولگری باز کند. ديپلماتها در شهر کردنشين اربيل سرگرم کار برای کاهش تنش بين اعراب و کردها هستند. کنسولگری آمريکا در بصره نيز به شرکتهای آمريکايی برای فراهم کردن مقدمات عمليات اين شرکتها در مناطق نفت خيز کمک می کند.

هزاران سرباز آمريکايی در روزهای اخير عراق را ترک کرده اند. مانال عمر سرپرست برنامه عراق در نهاد آمريکايی صلح است. او می گويد عراقی ها می خواهند بدانند در آينده چه اتفاقی می افتد. مانال می افزايد عراقی ها آنچه را که رييس جمهوری آمريکا گفته است شنيده اند، اما در حقيقت شاهد خروج عمده سربازان آمريکايی هستند. سوال عراقی ها اين است که آيا آمريکايی ها ما را ترک می کنند؟

۵۰ هزار سرباز آمريکايی در عراق باقی خواهند ماند که وظيفه اصلی آنها حفظ امنيت آمريکايی های غيرنظامی، مبارزه با شورشيان و آموزش نيروهای امنيتی عراق خواهد بود. اين سربازان نيز در سال آينده ميلادی از عراق خارج خواهند شد. اما ژنرال ری اوديرنو، فرمانده ارشد ارتش آمريکا در عراق می گويد ممکن است اين سربازان در تاريخ تعيين شده از عراق خارج نشوند.

کن پولاک، کارشناس عراق در انستيتو بروکينگز، می گويد برخی از عراقی ها خواهان باقی ماندن سربازان آمريکايی در کشورشان هستند. پولاک می افزايد اين احساس وجود دارد که آمريکايی ها بدون توجه به آنچه که در عراق می گذرد در حال خروج از آن کشور هستند. اين موضوع ترس و نگرانی در ميان برخی از عراقی ها ايجاد کرده است. در حال حاضر همه عراقی ها می خواهند آمريکا کشورشان را ترک کند اما از صورت گرفتن چنين رويدادی وحشت زده نيز هستند.

عدم تشکيل دولت در عراق، تلاش های آمريکا را پيچيده کرده است. نوری المالکی نخست وزير فعلی و اياد علاوی نخست وزير سابق در تلاش برای تشکيل دولت در عراق هستند. حزب اياد علاوی در انتخابات پارلمانی اخير با اختلافی اندک پيروز رقابت ها شد.

کن پولاک، کارشناس عراق در انستيتو بروکينگز، اخيراً با مقامات عراقی ديدار کرده است. او می گويد به اين زودی ها دولت در آن کشور تشکيل نمی شود چرا که همه افراد کليدی در عراق بر اين باورند که نتيجه انتخابات به آنها حق رهبری کشور را داده است.

مانال عمر، سرپرست برنامه عراق در نهاد آمريکايی صلح، بر اين باور است که آمريکا می تواند حمايت های خود را در عراق معطوف به اصلاح خدمات پايه ای در آن کشور کند. او می افزايد عراقی ها هنوز برای استفاده از آب و برق با مشکلاتی مواجهند. به گفته مانال عمر اگر رويکرد ديپلماسی آمريکا در عراق معطوف به حل چنين مشکلاتی باشد آنگاه آمريکا شاهد کمک های زيادی از سوی مردم عراق خواهد بود.

اکنون وزارت امور خارجه آمريکا بايد کنگره اين کشور را متقاعد کند که اختصاص بودجه بيشتر برای ديپلماسی، به صرفه تر از عمليات نظامی است.

XS
SM
MD
LG