لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۰

در واشنگتن چه می گذرد؟ ( ۲۲ ژوئن)


سوزان رایس رئیس هیئت نمایندگی دائم آمریکا در سازمان ملل متحد
سوزان رایس رئیس هیئت نمایندگی دائم آمریکا در سازمان ملل متحد

پرزیدنت اوباما استراتژی کاهش نیروهای آمریکا را در افغانستان برای نخستین بار در دسامبر سال ۲۰۰۹ با مردم آمریکا در میان گذاشته بود، اما ساعاتی پیش از شروع این سخنرانی که از کاخ سفید ایراد خواهد شد، اعضای گروه امنیت ملی رئیس جمهوری در یک کنفرانس تلفنی اطلاعاتی را در این مورد با نمایندگان رسانه ها در میان خواهند گذاشت.

در حال حاضر از هر سه شهروند افغان یک نفر در فقر مطلق بسر می برد** و هر چند که فساد سیاسی در آن کشور زیاد است با این همه پس از حمله آمریکا در ۷ اکتبر ۲۰۰۱ به افغانستان زندگی در آن کشور کمی بهتر شده است.

کاخ سفید روز چهارشنبه در اطلاعیه دیگری می گوید پرزیدنت اوباما تلفنی با «اُولانتا هومالا» رئیس جمهوری منتخب پرو گفتگو کرده و موفقیت وی را در انتخابات ریاست جمهوری آن کشور به وی تبریک گفته است.

کاخ سفید می گوید پرزیدنت اوباما با توجه به روابط نزدیک تاریخی و منافع مشترک ۲ کشور در گفتگوی تلفنی با آقای هومالا به ادامه اتحاد دو جانبه در چارچوب احترام به ارزش های مشترک، اهمیت اداره حکومت دموکراتیک، امنیت شهروندان و سایر مسائل منطقه ای اشاره کرده است.

سوزان رایس نماینده دائمی ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد سه شنبه بعد از ظهر در جلسه مجمع عمومی این سازمان که به مناسبت انتخاب مجدد بان کی مون به دبیر کلی سازمان ملل متحد تشکیل شده بود گفت:

«من به نمایندگی از سوی ایالات متحده کشور میزبان سازمان ملل متحد مفتخرم که انتخاب دوباره آقای کی مون را به این سمت به ایشان تبریک بگویم.»

سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد آنگاه گفت تحت رهبری دبیر کل، سازمان ملل متحد در جهت رویاروئی با چالش هائی که در قرن تازه با آن روبروست؛ حرکت کرده است. یکی از این چالش ها آنست که ما باید برای یافتن راه حل های مشترک در رویاروئی با چالش های مشترک که حد و مرزی نمی شناسند؛ با یکدیگر همکاری کنیم.

خانم رایس همچنین با اشاره به تلاش های دبیر کل سازمان ملل متحد گفت آقای کی مون خود یکی از قهرمانان صلح و امنیت و صدای (مدافعان) منشور حقوق بشر بوده است.

وی آنگاه گفت دبیر کل سازمان ملل متحد همچنین آگاه است سازمانی که پس از جنگ جهانی دوم تاًسیس شده است باید اکنون دوباره سازی شود تا بتواند خود را با چالش های یک دنیای کاملاً متفاوت تطبیق دهد.

مقام های مسئول وزارت امور خارجه آمریکا روز گذشته در یک کنفرانس تلفنی در مورد آخرین تحولات روند صلح خاور میانه گفتگو کردند.

در این کنفرانس علاوه بر سخنگوی وزارت امور خارجه یکی از مقام های ارشد دولت نیز از راه دور با نمایندگان رسانه ها گفتگو کرده و به پرسش های آنان پاسخ داد.

این مقام ارشد دولتی که از قاهره در این کنفرانس تلفنی شرکت کرده بود با اشاره به مسئله اسراییل و فلسطینی ها گفت همه می دانید که مذاکره کنندگان اسراییلی و فلسطینی به تازگی در واشنگتن با خانم کلینتون وزیر امور خارجه و سایر مقامات ارشد ملاقات و مذاکره کرده اند. پس از این ملاقات من (مقام ارشد) و دنیس راس به خاور میانه سفر کرده و با بنیامین نتانیاهو و مشاوران وی ملاقات و مذاکره کردیم.

این مقام ارشد دولتی همچنین گفت که با محمود عباس رئیس حکومت خودگردان فلسطینی ها، صائب عریقات رئیس گروه مذاکره کننده فلسطینی ها و همچنین وزرای امور خارجه مصر و اردن نیز ملاقات و مذاکره کرده است.

وی گفت اکنون تمرکز ما بر اینست که چگونه می توان از بن بست کنونی به در آمد و به میز مذاکره بازگشت. شرایط فعلی قابل دوام نیست و در دیدگاه آمریکا بازگشت به مذاکره تنها راهی است که باید آن را دنبال کرد.

در همین حال این مقام ارشد دولت می گوید اما این فلسطینی ها و اسراییلی ها هستند که باید در این مورد اقدام کنند، همانطور که پرزیدنت اوباما گفته است هیچ گونه صلحی نمی تواند به آنان (فلسطینی ها و اسراسیلی ها) تحمیل شود هر چند که تااخیر بی انتها نیز نمی تواند هیچ مشکلی را حل کند.

... و امروز در واشنگتن بنیاد گسترش دموکراسی* کنفرانس ویژه خود را به نام «جایزه دموکراسی در سال ۲۰۱۱ و میزگرد» به آنان که در تونس و مصر برای برقراری دموکراسی در آینده مبارزه و فداکاری کرده اند؛ اهدا می کند.

*National Endowment for Democracy: NED

**UN World Food Program

XS
SM
MD
LG