لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۴۲

سفر باراک اوباما به آسيای جنوب شرقی


باراک اوباما روز شنبه واشنگتن را به مقصد آسيای جنوب شرقی ترک می کند. اوباما در اين سفر از سه کشور تايلند، برمه و کامبوج ديدار خواهد کرد. اين اولين سفر يک رييس جمهوری آمريکا در دوران زمامداری به برمه و کامبوج است.

رييس جمهوری ايالات متحده در سفر خود به آسيای جنوب شرقی به مسائل اقتصادی امنيتی و دموکراسی در آن منطقه خواهد پرداخت.

باراک اوباما در تايلند در مورد روابط دو کشور از جمله وابستگی نظامی با نخست وزير تايلند به گفتگو می پردازد.

اوباما روز دوشنبه به برمه سفر می کند. اين اولين سفر يک رييس جمهوری آمريکا در دوران زمامداری خود به برمه است، کشوری که دهه ها است تحت يک دولت نظامی اداره می شود.

باراک اوباما در رانگون برمه با آنگ سان سو چی رهبر اپوزيسيون آن کشور ملاقات می کند. و اين درحالی است که ايالات متحده از تحريم های خود عليه برمه کاسته و از رشد روند دموکراسی در آن کشور که به کندی صورت می گيرد حمايت می کند. دموکراسی که به گفته خانم سوچی وابسته به حمايت دولت نظامی آن کشور است.

دولت اوباما نيز می گويد در مورد برمه واقع بين است. کرت کمپبل مدير کل وزارت امور خارجه ايالات متحده می گويد: مانند ساير موارد در اولين مراحل اصلاحات، يک شکاف وجود دارد. جايی که بيشتر اميد وجود دارد تا واقعيتی که آن را تثبيت کند.

آخرين توقف پرزيدنت اوباما در کامبوج که ميزبان نشست آسيای شرقی است، خواهد بود.

کريس جانسون تحليلگر پيشين سازمان ملی اطلاعاتی آمريکا در مورد چين می گويد تنش در مورد دريای چين جنوبی بر اين نشست سايه خواهد افکند.

از سوی ديگر مايکل گرين از مرکز مطالعات استراتژيک و بين المللی معتقد است با در نظر گرفتن توجه رو به افزون ايالات متحده به آسيا مسائل دموکراسی در برمه و کامبوج بايد روشن تر شود.

قطعا در اين سفر در دو مورد از رييس جمهوری ايالات متحده پرسش خواهد شد: مشکلات مالی آمريکا و جانشينی هيلاری کلينتون وزير امور خارجه فعلی ايالات متحده که در ديپلماسی ميان آمريکا و آسيا نقش عمده ای داشته و دارد.
XS
SM
MD
LG