لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۸

در واشنگتن چه می گذرد؟ (۱۷ اوت)


پرزیدنت اوباما در سفر ۳ روزه خود به ایالت های میانه غربی کشور
پرزیدنت اوباما در سفر ۳ روزه خود به ایالت های میانه غربی کشور

پرزیدنت اوباما سومین روز تور ۳ روزه خود را در بازدید از ۳ ایالت کلیدی آمریکا می گذراند، ایالت هائی که پیروزی در آن در انتخابات گذشته ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۰۸ برای باراک اوباما سناتور وقت ایالت ایلی نوی بسیار حساس بود و در سال ۲۰۱۲ نیز از اهمیت ویژه ای بر خوردار خواهد بود.

تور ۳ روزه پرزیدنت اوباما که کاخ سفید آن را «تور اقتصادی» نامیده است، شامل بازدید از ایالت های مینه سوتا، آیووا و ایلی نوی است، بازدیدی که تور ۳ روزه با اتوبوس نامیده شده و هر چند که سفر با اتوبوس برای یک رئیس جمهوری در آمریکا تا بحال متداول نبوده است، با این همه روز ۴ شنبه پرزیدنت اوباما به سومین روز از تور سفر ۳ روزه خود رسیده است. سفری که هر چند کاخ سفید آن را نه سیاسی، بلکه اقتصادی می داند اما گفته می شود که در راستای فعالیت های انتخاباتی پرزیدنت اوباما برای دور دوم ریاست جمهوری اش انجام گرفته است.

این سفر «اقتصادی» در حالی شروع شد که کاندیداهای جمهوری خواه ریاست جمهوری آمریکا در آیووا به یک آزمایش انتخاباتی سرگرم بودند. آزمایشی که هر چند تعیین کننده سرنوشت کاندیدای حزب جمهوری خواه نخواهد بود اما توانست برخی از کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا را عملاً از صحنه مبارزه خارج کند.

کاخ سفید در اعلام برنامه روز ۴ شنبه پرزیدنت اوباما می گوید رئیس جمهوری در سومین روز «تور اقتصادی» خود از ایالت های میانه غربی آمریکا در جلسات مختلف گفت و شنود با مردم شرکت می کند. این در حالی است که خبرگزاری ام اس ان –بی –سی* در سایت اینترنتی خود در کنار تصویری از پرزیدنت اوباما در بین گروهی از مردم و طرفداران تی پارتی می نویسد که « تی پارتی دموکرات ها را با آزمایش تاکتیکی رو در رو قرار داده است».

پیدایش تی پارتی و نقش تاًثیر گزار آن بر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ۶ نوامبر سال ۲۰۱۲ مسئله مطرح در واشنگتن است، مسئله ای که برای نخستین بار در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مطرح می شود.

در این میان حتی آن دسته از نامزدهای جمهوری خواه ریاست جمهوری آمریکا که خود عضو تی پارتی

نیستند نیز نمی توانند نقش تاًثیر گزار این گروه را نادیده گیرند. به عنوان مثال میت رامنی** که در حال حاضر در بین نامزدهای جمهوری خواه ریاست جمهوری آمریکا در رده نخست قرار دارد می گوید

«تی پارتی بسیاری از چیزها ( سیاست ها) را در واشنگتن تغییر داده است».

حضور تی پارتی در چارچوب حزبی آمریکا بسیاری از معادلات جاری را در اعمال روش های سیاسی در واشنگتن از مسیر معمول خود خارج کرده است.

تی پارتی که خود بخشی از حزب جمهوری خواه است، کمتر از ۲ سال است که وارد صحنه سیاسی آمریکا شده و هر چند که تنها ۲۵ در صد از آمریکائی ها از آن حمایت می کنند با این همه ۴۷ در صد از جمهوری خواهان می گویند در انتخابات سال آینده به کاندیداهای تی پارتی راًی خواهند داد.

انتخابات سراسری سال ۲۰۱۲ میلادی تنها به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اختصاص ندارد بلکه یک سوم سناتور ها، تمام ۴۳۵ عضو مجلس نمایندگان و همچنین انتخابات ۱۱ فرمانداری را نیز در بر می گیرد.

در آمریکا احزاب بسیاری مانند حزب سبزها و حزب سوسیالیست ها وجود دارند اما عملاً این احزاب نتوانسته اند در صحنه سیاسی آمریکا نقش مؤثری بازی کنند.

*MSNBC

**Mitt Romney

XS
SM
MD
LG