لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۳۶

آمریکایی‌های دربند در کره شمالی از واشنگتن تقاضای کمک کردند


سه شهروند آمریکایی که در کره شمالی در بازداشت بسر می‌برند گفته‌اند در تماسی با خانواده‌های خود، تحت نظارت مقامات مسئول، گفتگو کرده‌اند و از آن طریق از واشنگتن خواسته‌اند یک هیات بلندپایه برای مذاکره با مقامات کره شمالی، با هدف آزادی آنها به پیونگ یانگ اعزام کند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس کره شمالی روز دوشنبه اجازه دسترسی رسانه‌های خارجی به این سه آمریکایی دربند را صادر کرد و نماینده این خبرگزاری آمریکایی نیز موفق شد با آنها بطور مختصر و جداگانه، در حضور مقام‌های کره شمالی، در پیونگ یانگ پایتخت آن کشور دیدار و گفتگو کند.

این سه شهروند آمریکایی – که تا لحظه آخر از انجام چنین دیداری خبر نداشتند – گفتند تنها راه حل این مشکل، اعزام نماینده‌ای از سوی ایالات متحده به کره شمالی و انجام گفتگوهای مستقیم با هدف آزادی آنهاست.

تحلیلگران بر این باور هستند که پیونگ یانگ از شهروندان آمریکایی بازداشت شده برای چانه زنی در مذاکرات بر سر برنامه‌های اتمی و موشکی خود، و نیز برای گرفتن امتیازات اقتصادی و کشاندن مقامات بلندپایه بین‌المللی به آن کشور، استفاده می‌کند.

در رسانه‌های کره شمالی، از بازدید مقامات خارجی به عنوان سفر برای ادای احترام به رهبر آن کشور ذکر می‌شود.

در برخی موارد دولتمردان پیشین آمریکایی، از جمله بیل کلینوتن رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده، شخصاً به آن کشور سفر کرده‌اند تا در خواست آزادی شهروندان آمریکایی را مطرح کنند.

به گزارش آسوشیتدپرس، جفری ادوارد فاول و ماتیو تاد میلر در این ملاقات کوتاه گفتند انتظار دارند که دادگاهشان ظرف یک ماه آینده برگزار شود، اما در عین گفتند دقیقاً از اتهامات خود اطلاعی نداشته و نمی‌دانند چه حکمی در انتظار آنها خواهد بود.

کره شمالی روز ۹ تیر ماه اعلام کرد فاول و ميلر، بر اساس اعترافات خود و مدارک موجود، متهم به انجام آنچه که «اقدامات خصمانه» عليه دولت کره شمالی عنوان شد هستند و آن کشور در تدارک محاکمه آنهاست.

پیونگ یانگ اواسط خرداد ماه اعلام کرد آقای فاول را بخاطر نقض قوانین آن کشور بازداشت کرده است. وی روز ۲۹ آوریل (۹ اردیبهشت) هنگام خروج از کره شمالی در فرودگاه دستگیر شد. در گزارش‌های اولیه، اتهام او داشتن انجیل در هتل محل اقامتش عنوان شده بود.

ماتيو ميلر، ۲۴ ساله، نیز در ماه آوریل سال جاری بازداشت شد و گفته می‌شود با پاره کردن رواديد مسافری خود، از کره شمالی تقاضای پناهندگی کرده بود. جزئيات بيشتری در اين زمينه منتشر نشده است.

کنت بی، دیگر شهروند آمریکایی دربند که در حال گذراندن ۱۵ سال حبس خود در کره شمالی است، روز دوشنبه به خبرنگار آسوشیتدپرس گفت روزانه باید ۸ ساعت در اردوگاه کار اجباری، باید کار کند و وضعیت سلامتی او رو به وخامت گذاشته است.

آقای بی، یک مبلغ مذهبی کره‌ای‌تبار است که به اتهام «براندازی» به ۱۵ سال حبس محکوم شده و از نوامبر سال ۲۰۱۲ میلادی (۱۳۹۱ خورشیدی) تاکنون در زندان بسر می‌برد.

سال گذشته میلادی، مریل نیومن، گردشگر آمریکایی و از سربازان دوران جنگ کره که بیش از ۸۰ سال سن داشت، حدود یک ماه در کره شمالی در بازداشت بود.

برخی از آمریکایی‌هایی که در آن کشور بازداشت شده‌اند، پس از پخش اعتراف‌های ضبط شده تلویزیونی در مورد اتهامات گوناگونی که به آنها وارد شده بود، آزاد شدند.

شبکه خبری سی ان ان در گزارشی مشابه گفت تنها ۵ دقیقه اجازه ملاقات با هر کدام از این سه نفر را داشته و مشخص نیست آیا مقام‌های کره شمالی به آنها گفته بودند که چه باید در برابر رسانه‌ها بگویند یا خیر.

آسوشیتدپرس نیز می‌گوید با این که این گفتگوها در حضور مقام‌های کره‌ای انجام شد، اما آنها پرسش‌های خبرنگار آن خبرگزاری را سانسور نکردند.

XS
SM
MD
LG