لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۲

جشنواره فرهنگی نور ویژه فرهنگ خاورمیانه در موزه لایتون لندن برگزار شد


جشنواره فرهنگی نور ویژه فرهنگ خاورمیانه در موزه لایتون لندن برگزار شد
جشنواره فرهنگی نور ویژه فرهنگ خاورمیانه در موزه لایتون لندن برگزار شد

جشنواره فرهنگی نور امسال که در لندن برگزار می شود، نمایشگر جلوه های فرهنگ و هنر خاورميانه است.

آغازگر جشنواره نور، اجرای رقص سنتی «تنوره»، از رقصهای محلی مصر در موزه لایتون لندن بود.

برگزارکنندگان جشنواره نور می گويند، اين جشنواره که سه ماه ادامه خواهد يافت يکی از جامع ترين و مفصل ترين رويدادهای فرهنگی ست که برای معرفی فرهنگ و هنر شرق در لندن برگزار شده است.

شفيق ابراهيم از اعضای گروه رقصندگان مصری است که با حرکات موزون و چرخش ماهرانه لباس رنگين خود بازديدکنندگان نمايشگاه را به تحسين واداشت. شفيق ابراهيم می گويد، موزه امکانی فراهم ساخت تا آنها بتوانند ذوق و هنر خود را به نمايش بگذارند. آقای ابراهيم می افزايد: «کسی مثل من که پنج سال است در لندن زندگی می کند، و احتمالاً آشنايی زيادی با مکانهايی اين چنينی ندارد، امکان رقصيدن در چنين موزه ای، طبيعتاً فرصت بزرگی تلقی می شود.»

در همين حال، پال چِنور، نوازنده فلوت نيز در اجرای اين برنامه با ساير نوازندگان مصری گروه خالد حکيم همکاری داشت. او می گويد، هميشه همراه با موسيقی سبک جاز، و البته موسيقی اروپا از شنيدن موسيقی های عربی و هندی نيز لذت برده است.

بخش ديگری از اين نمايشگاه به آثار هنرمند ايرانی مقيم آلمان ، پرستو فروهر اختصاص دارد. آثار خانم فروهر غالباً تحت تأثير ترور غم انگيز داريوش و پروانه فروهر، پدر و مادر وی و از مخالفان دولت جمهوری اسلامی ايران طراحی شده است.

خانم فروهر در زمينه مجموعه صندليهای خود با پوشش مخصوص پارچه هايی که در ايام عاشورا استفاده می شوند، می گويد: «قطعاً دوست دارم آثاری را خلق کنم که زيبا هستند، همانطور که زندگی زيباست. اما اگر از نزديک و با دقت نگاه کنيد اين زيبايی جای خود را به بی رحمی و خشونت می دهد، که معمولاً هم چنين هست. می خواهم همزمان، اين دو بعد زندگی را يکجا نشان دهم.

در ميان مجموعه آثار هنری پرستو فروهر، تصاوير و علائمی شبيه به علائم رانندگی وجود دارند، اما اين مجموعه نيز همچون ساير کارهای خانم فروهر سرشار از بار نمادين بسيار غنی است.

خانم فروهر در توضيح اين آثار خود می گويد: «اين مجموعه که علامتها نام دارد،در مورد قوانين و مقررات مربوط به اماکن عمومی است. جايگاه زنان در جوامع اسلامی را نشان می دهند. اگر دقت کنيد، بخصوص علامتهايی که آنجا قرار دارند می بيند فضايی را که زنان در اختيار دارند، کمتر از فضايی است که مردان اشغال می کنند.»

اين جشنواره با واکنشهای متفاوتی از طرف بازديدکنندگان رو به رو شده است.

برگزار کنندگان جشنواره می گويند، هدف جشنواره صرفاً نشان دادن هنرهای جديد نيست، هدف، آشنا کردن بيشتر افکار عمومی بريتانيا با فرهنگهای ديگر و رفع تحريفها و شبهاتی که ممکن است نسبت به منطقه خاورميانه وجود داشته باشد.

XS
SM
MD
LG