لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۴۶

کره جنوبی مانورهای نظامی بيشتری را در خشکی و دريا آغاز کرد


کره جنوبی مانورهای نظامی بيشتری را در خشکی و دريا آغاز کرد
کره جنوبی مانورهای نظامی بيشتری را در خشکی و دريا آغاز کرد

کره جنوبی می گويد که روز پنجشنبه مانورهای نظامی تازه ای را در نزديکی مرز خود با کره شمالی، آغاز خواهد کرد. همچنين نيروی دريايی کره جنوبی تمرينات چهار روزه ضد زيردريايی تازه ای را در سواحل شرقی آن کشور، شروع کرده است.

در همين حال سازمان ملل با ۱۰۶ رأی قطعنامه ای را عليه کره شمالی به دليل نقض حقوق بشر، به تصويب رساند. قطعنامه که به ابتکار ژاپن است و از سال ميلادی ۲۰۰۵ همه ساله مورد تأييد قرار گرفته است امسال با بيشترين رأی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، تصويب شد. چين، روسيه و ايران عليه قطعنامه رأی دادند.

روز سه شنبه يک روز پس از پايان مانورهای نظامی با آتشبارهای واقعی و در نزديکی مرزهای کره شمالی، جت ها و کشتی های جنگنده کره جنوبی در حال آماده باش و پاسداری، قرار داشتند.

در اين ميان زندگی در خيابانهای جزيره «ينُون پيونگ» بحال عادی بازگشت و شهروندانی که طی تمرين نظامی از بيم اقدام تلافی جويانه کره شمالی اين جزيره را ترک کرده بودند ، با ابراز شادمانی به جزيره ينُون پيونگ بازگشتند. اما سئول در ارتباط با هرگونه اقدام تحريک آميز کره شمالی همچنان در حالت هشدار بالا، بسر ميبرد.

کره شمالی به رغم تهديدهای آن کشور مبنی بر پاسخی با نتايج فاجعه بار به آخرين مانور نظامی کره جنوبی روز دوشنبه گفت نسبت به اين تمرين نظامی، واکنش نشان نخواهد داد. مانوری که مشابه آن در ماه گذشته موجب حمله کره شمالی به جزيره کوچک ينون پيونگ شد.

سه شنبه همزمان با بازگشت بيل رپچاردسون، ديپلمات پيشين آمريکا، پس ازيک سفر ۵ روزه به پيونگ يانگ، هيچ نشانی از عمليات خصمانه از سوی کره شمالی، مشاهده نشد. آقای ريچاردسون گفت کره شمالی متوجه شده است که بی اعتنايی آن کشور به نظرات بين المللی از حد گذشته است.

در اين ميان مقامات کره جنوبی گفتند حالت آماده باش ادامه خواهد يافت و وزير دفاع آن کشور تصريح کرد کشور با جدی ترين بحران دفاعی از تاريخ پايان جنگ کره در ۱۹۵۳ روبروست و روز چهارشنبه نيز اعلام کرد که اگر کره شمالی هرگونه شليک آتش در برابر اين تمرينات انجام دهد، «بطور کامل مجازات» خواهد شد .

از سوی ديگر چين روز سه شنبه از طرفين درگيری خواست خويشتنداری نشان دهند و در عين تأييد حق کره شمالی به توليد انرژی اتمی، مصرأ از آن کشور خواست به پيشنهاد بازگشت بازرسان بين المللی اتمی برای بازرسی تأسيسات اتمی آنکشورعمل کند.

رابرت گيبز، سخنگوی کاخ سفيد، روز سه شنبه در مورد پيشنهاد مشابهی که از سوی بيل ريچاردسون مطرح شده بود، اعلام کرد که کره شمالی راه طولانی دارد تا بتواند به ميز مذاکره بازگردد چون می بايست ابتدا در عمل و نه حرف نشان دهد که رفتار «ستيزه جويانه را ادامه نخواهد داد.

XS
SM
MD
LG