لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۱۲

مرگ مشکوک خبرنگارافشاگر شنودهای تلفنی«نیوز آو د ورلد»


مرگ مشکوک خبرنگارافشاگر شنودهای تلفنی«نیوز آو د ورلد»
مرگ مشکوک خبرنگارافشاگر شنودهای تلفنی«نیوز آو د ورلد»

جسد خبرنگارپیشین نشریه «نیوز آو د ورلد» News Of The World که این روزها مشکلات شنودهای غیرقانونی تلفنی آن درمرکز خبرها قرار دارد، صبح روز دوشنبه در منزل مسکونی اش پیدا شد.

شان هوآر ٤٧ ساله که جسدش در خانه ای در حومه لندن پیدا شد، نخستین روزنامه نگاری بود که سال گذشته در سرمقاله ای در روزنامه «نیویورک تایمز»، «اندی کولسن»، سردبیر نشریه «نیوز آو د ورلد» را به شنودهای غیرقانونی تلفنی دراین روزنامه متهم کرد. مرگ مشکوک «هوآر» در شرایطی رخ داده است که جنجال در رابطه با شنود های غیرقانونی تلفنی بالا گرفته و موجب استعفای رئیس پلیس شهر لندن و احضار چهار مقام ارشد شده است. هم زمان نخست وزیر انگلستان ناگزیر شده است تا سفر آفریقایی خود را برای حضور در جلسه ریسدگی پارلمان کوتاه کند. رابطه کامرون و کولسن به زمانی بازمی‌گردد که کامرون از کولسن درخواست کرد تا به عنوان استراتژیست رسانه‌ای در نشریه «داونینگ استریت» با او همکاری کند. کولسن هم پس از این درخواست از سمت سردبیری «نیوز آو د ورلد» کناره‌گیری کرد.

پرونده شنود روزنامه‌های روپرت مرداک، غول رسانه‌ای جهان چندی است دامن شخصیت‌های اصلی این روزنامه و برخی از سران بریتانیا را گرفته است.هوار هفته گذشته به پلیس گفت «نیوز آو د ورلد» حتی به نیروهای پلیس پول می‌داده تا از طریق تلفن‌های همراه محل «اهداف» را ردیابی کند.

با یافتن جسد «هوآر» که در ساعت ١٠ و ٤٠ دقیقه صبح دوشنبه در خانه مسکونی این خبرنگار در «واتفورد» اتفاق افتاد، پلیس مرگ او را «غیرمشکوک» و احتمالا یک «خودکشی» خوانده است. جزئیات یافتن جسد و تحقیقات دراطراف مرگ نابهنگام «هوآر» در حال حاضر درجریان است و نکته مورد توجه این است که «شان هوآر» نخستین فردی بود که در ماه سپتامبر گذشته مسئله شنودهای غیرقانونی تلفنی نشریه روپرت مرداک را با خبرنگار روزنامه «نیویورک تایمز» مطرح کرد.

شان هوآر تا سال ٢٠٠٥ برای روزنامه «سان» Sun و هفته‌ نامه «نیوز آو د ورلد» کار می‌کرد، او سال گذشته به چهره اصلی پرونده جنجالی و رسواکننده شنودهای تلفنهمراه چهره‌های سرشناس فرهنگی و سیاسی از سوی نشریات روپرت مرداک تبدیل شد. او نخستین فردی بود که اعلام کرد کولسون (سردبیر نشریه نیوز آو د ورلد) نه تنها از ماجرهای استراق سمع آگاه بوده بلکه کارکنان خود را به این کار تشویق می کرد.

چندی بعد، هوآر به «بی بی سی» گفته بود که «کولسون» شخصا از او خواسته بود که به گفتگوهای تلفنی اشخاص موردنظر آن ها گوش دهد. بعدها و هنگامی که «کولسون» مدعی شد که کوچکترین اطلاعی از شنودهای غیرقانونی تلفنی در نشریه نداشته است، «شان هوآر» این ادعای او را «دروغ محض» خوانده بود.

هوآر که گزارشگر هنری این نشریه بود ظاهرا به علت مشکلات ناشی از اعتیاد به الکل و مواد مخدر اخراج شده بود. در آن زمان روزنامه «نیوز آو د ورلد» در پاسخ به مقاله «نیویورک تایمز» که انعکاس دهنده افشاگری های «شان هوآر» بود گفته بود که «روی سخنان هوآر به هیچ عنوان نمی شود حساب کرد.» این روزنامه هم چنین بارها از «نیویورک تایمز» خواسته بود تا از «شان هوآر» بخواهد تا این اظهارات بی اساس خود را را با مدارک و شواهد لازم اثبات کند:«این داستان خیالی که نیویورک تایمز به کمک شان هوآر چاپ کرده است به هیچوجه واقعیت ندارد و هیچ مدرک و شاهدی هم وجود ندارد که بتواند صحت آن را ثابت کند. روزنامه نیویورک تایمز با چاپ داستان هوآر به آبروی خود لطمه زده است و برخلاف جهت و ایدئولوژی همیشگی خود حرکت کرده است. به نظر ما انگیزه چاپ داستان خیالی هوآر توسط نیویورک تایمزچیزی جز رقابت های کاری در زمینه روزنامه نگاری نبوده است و ما هرگونه ادعایی که این روزنامه و آقای هوآر برضد نشریه «نیوز آو د ورلد» و عملکرد های صحیح آن دارد را رد می کنیم.»

خبرهای دیگر در زمینه جنجال تماس های تلفنی روزنامه های مرداک

•جان ییتز، رئیس پلیسی که دو بار از به راه انداختن پرونده شنودهای تلفنی غیرقانونی سرباز زده بود از سمت معاونت کمیسری پلیس بریتانیا استعفاء داد. او با نیل والیس، معاون سردبیر سابق «نیوز آو د ورلد» دوست بوده است.

•بوریس جانسن مجبور شد به اتهام دخالت و تلاش برای جلوگیری از استعفای سر پل استفنسن، کمیسر عالی پلیس بریتانیا و ییتز به سوالاتی در این رابطه پاسخ دهد.

•ربکا بروکس، مدیرارشد سابق «نیوز اینترنشنال» News International اعلام کرد روز چهارشنبه به سوالات کمیته انتخابی مجلس عوام پاسخ می‌دهد، این در حالی است که او به اتهام شنودهای تلفنی غیرقانونی توسط نشریه‌ای که دبیر آن بود دستگیر شده است.

XS
SM
MD
LG