لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۳۴

آنگ سان سوچی، رهبر مخالفان برمه پیروز دور دوم انتخابات پارلمانی


آنگ سان سوچی، رهبر مخالفان برمه پیروز دور دوم انتخابات پارلمانی
آنگ سان سوچی، رهبر مخالفان برمه پیروز دور دوم انتخابات پارلمانی

بنا به اعلام حزب «اتحادیه ملی برای دموکراسی»، آنگ سان سوچی، رهبر هوادار دموکراسی این حزب در انتخابات پارلمانی روز یکشنبه در برمه به یک پیروزی تاریخی و یک کرسی پارلمان دست یافت.

این انتخابات آزمایش اعتبار اصلاحات سیاسی است که می تواند عاملی برای ترغیب غرب به پایان دادن تحریمها علیه این کشور باشد.با وجودی که یک مقام حزب «اتحادیه ملی برای دموکراسی» پیروزی خانم سوچی را به طور رسمی اعلام کرد اما کمیسیون انتخاباتی برمه هنوز نتایج دور دوم انتخابات برای کسب ۴۵ کرسی پارلمانی را تایید نکرده است.

ایالات متحده و اتحادیه اروپا به طور ضمنی اعلام کرده اند که اگر انتخابات آزاد و منصفانه برگزار شده باشد، احتمال دارد تحریمهایی را که طی دو دهه گذشته در واکنش نسبت به موارد نقض حقوق بشر بر برمه اعمال کرده بودند لغو کنند تا موجی از سرمایه به این کشور فقیر اما با منابع غنی هم مرز با کشورهای قدرتمندی همچون چین و هند سرازیر شود.

خانم سوچی که هنوز در مورد پیروزی خود اظهارنظر نکرده است، هفته گذشته از برخی «تخلفات» در دور برگزاری انتخابات برای ۴۴ کرسی پارلمانی گلایه کرده بود.

پیروزی آنگ سان سوچی ، برنده جایزه صلح نوبل و رهبر مخالفان دولت برمه چشم انداز حضور وی به مقام اول در دولت پس از دو دهه درگیری با دیکتاتوری حاکم را روشن تر می کند.

حامیان آنگ سان سوچی تردیدی نداشتند که وی در حوزه انتخابیه خود پیروز خواهد شد.

آنگ سان سوچی در نوامبر سال ۲۰۱۰ از حبس خانگی آزاد شد. وی شش روز پیش از آن به شدت از برگزاری انتخابات که راه را برای حاکمیت نظامی ۴۹ ساله ارتش و شکل گیری یک پارلمان مملو از فرماندهان و نظامیان بازنشسته و در حال خدمت در ارتش هموار کرد، انتقاد کرده بود.

کو کو گیی، زندانی سیاسی پیشین برمه و یکی از هواداران خانم سوچی گفته است او نمی تواند معجزه کند و انتظارات بیش از حد خطرناک خواهند بود.

تین سین، رئیس جمهوری برمه و ژنرال پیشین لشکر نظامی با اعمال جدی ترین اصلاحات سیاسی از سال ۱۹۶۲ و از زمان به قدرت رسیدن حکومت نظامی در کودتایی در این مستعمره پیشین بریتانیا، جهان را شگفت زده کرده است.

دولت برمه در عرض یک سال، صدها زندانی سیاسی را آزاد کرده است، با شورشیان قومی مذاکره صلح برگزار کرده و سانسورهای شدیدی را که بر مطبوعات اعمال شده بودند را لغو کرده است. دولت همچنین فعالیت اتحادیه های بازرگانی و تجاری را آزاد کرده و شواهدی مبنی بر عقب نشینی از مدار سیاسی و اقتصادی چین، همسایه قدرتمند و عظیم خود نشان داده است.

سفر نوامبر سال گذشته هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه ایالات متحده به برمه اولین دیدار یک مقام بلندپایه آمریکا از سال ۱۹۵۵ تاکنون بوده است.

هیات اتحادیه اروپا که از برمه دیدار کرده تاکید کرده است برگزاری انتخابات شفاف و معتبر به معنای لغو خودکار تحریم ها نخواهد بود. رابرت کوپر، مشاور کاترین اشتون، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا به خبرگزاری رویترز گفته است: «تاکید ما بر این است که هنوز چند صد زندانی سیاسی در اسارت به سر می برند. هنوز کارهای ناتمام زیادی در این کشور باقی مانده است.»

بنا به گفته دیپلمات ها، اگر انتخابات به آرامی و منصفانه برگزار شود، احتمال دارد برخی از محدودیتهایی که ایالات متحده اعمال کرده است، مواردی همچون ممنوعیت صدور روادید و مسدود شدن دارایی ها به سرعت لغو شوند.

XS
SM
MD
LG