لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۳۹

آیا مایکروسافت هویت خود را حفظ خواهد کرد؟


ایا تجدید ساختاری و سازمانی شرکت کامپیوتری مایکرو سافت باعث خواهد شد تا این شرکت غول آسای فن آوری گذشته خود را پشت سر بگذارد؟

شرکت کامپیوتری مایکرو سافت دست به تغییر و تحول سازمانی زده است. ولی آیا این امر باعث خواهد شد تا این شرکت غول آسای فن آوری گذشته خود را پشت سر بگذارد؟

هفته گذشته مایکرو سافت اعلام کرد که سود خالص این شرکت در سه ماه سوم سال جاری ۱۷ درصد بالا رفته و تحلیل گران و سرمایه گذاران را شگفت زده کرده است.

افزایش سود مایکروسافت زمانی صورت میگیرد که این شرکت بزرگ فن آوری در حال دگرگونی است، و قرار است که فعالیتهای خود را در دو بخش عمده خدماتی و تولید، از جمله سخت افزارهای کامپیوتری و وسائل ارتباطی الکترونیکی، مانند تلفن های همراه و آی پد، توسعه دهد.

طرح تجدید نظر سازمانی احتمالاً آخرین پروژه عمده استیو بالمر، مدیرعامل شرکت مایکروسافت، است، که گفته است تا یکسال دیگر خود را بازنشسته خواهد کرد.
آقای بالمر در ماه ژوئیه گذشته، با ارسال نامه ای به کارکنان، استراتژی خود را برای آینده مایکرو سافت ارائه کرد.

بالمر گفت: برای آینده استراتژی ما بر نوآوری و تولید وسائل الکترونیکی و خدمات برای شرکتها و افراد متمرکز خواهد بود تا توانمندی مردم آمریکا و جهان را، در فعالیتهائی که برای آنها پر اهمیت است، گسترش دهیم.

انتظار میرود که استراتژی آقای بالمر شرکت نرم افزاری ۳۷ ساله مایکروسافت را از عصر کامپیوترهای پی سی به دنیای سریعتر اینترنتی بکشاند، که باید با شرکتهای غول آسای اینترنتی و الکترونیکی، مانند اپل، سامسونگ، گوگل و آمازون، به رقابت بپردازد.

در همین راستا، بالمر شرکت فنلاندی نوکیا، سازنده تلفن های هوشمند را به مبلغ ۷ میلیارد دلار خریداری کرد، به امید آنکه، به گفته لارنس هربینیاک، استاد افتخاری مدیریت وارتن اسکول دانشگاه پنسیلوانیا، این معامله بتواند پای مایکرو سافت را به بازار تلفن های هوشمند باز کند. هرچند که هربینیاک هشدار داده است که شرکت نوکیا در وضعیت و شرایط خوبی بسر نمیبرد.

استراتژی جدید آقای بالمر همچنین میتواند دست مدیر عامل جدید مایکرو سافت که هنوز نامش فاش نشده را بکلی ببندد.

آقای هربینیاک، نویسنده کتاب «میگینگ استراتژی ورک» یا «باعث شوید تا استراتژی کار کند»، طرح مدیر عامل مایکرو سافت را، که در آستانه بازنشستگی است، یک استراتژی انقلابی خوانده، ه تغییرات حیاتی، و در نتیجه پیامدهای عمده ای را در بر خواه داشت.

هربینیاک گفت که هر وقت مدیر عامل جدیدی میاید معمولاً برنامه و استراتژی خود را دارد، و از آن پیروی میکند. ولی آقای بالمر میگوید که وی بزودی بازنشسته خواهد شد، ولی با وجود این میرود و شرکت نوکیا را خریداری میکند. در واقع، اقدام آقای بالمر به مدیر عامل جدید تحمیل خواهد شد. از اینرو، تجدید نظر و سایر کارهائی که آقای بالمر انجام میدهد چالش عمده ای برای مدیر عامل آینده مایکروسافت خواهد بود.

در این زمینه مایکرو سافت از هرگونه اظهار نظر خودداری کرده است. اما، آقای باب هلم، رئیس شرکت مستقلی بنام «پژوهش استراتژی مایکروسافت»، که تغییرات سازمانی مایکرو سافت را تجزیه و تحلیل میکند، گفت که خرید شرکت نوکیا نشانگر خط مشی راهبردی و استراتژی مایکرو سافت است، که در نظر دارد کنترل بیشتری در ساخت تلفن های هوشمند و تابلت های خود داشته باشد.

موفقیت مایکرو سافت در سیستمم عامل ویندوز به خلاقیت و نوآوری این شرکت در عصر اینترنتی آسیب رسانده است.

سالهاست که مایکروسافت که فعالیتهای خود را به چند بخش نرم افزاری پر منفعت، مانند سیستم های عامل ویندوز، محدود ساخته است، که در سطح جهانی بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر کاربر دارد.

هربینیاک این روش را بمانند آن که مایکرو سافت خود را در داخل سیلوئی حبس کرده باشد تشبیه کرد، و گفت که این امر باعث شده تا این شرکت از نتواند آنطور که باید و شاید خود را با تغییرات عصر اینترنتی بازار تطبیق کند. از این رو، بالمر، که سیزده سال است که بر مایکروسافت ریاست دارد، تلاش میکند تا تغییرات ساختاری بتواند این شرکت را وارد بازار تابلت و تلفن های هوشمند کند.

هربینیاک گفت سود خالص شرکت مایکروسافت سالانه بالغ بر ۷۸ میلیارد دلار است. در حال حاضر، این شرکت همچنین ۶۱ میلیارد دلار پول نقد دارد. حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد سود خالص این شرکت از خدمات نرم افزاری و تولید سیستم های عامل ویندوز ناشی میشود. بخش دیگری از دارائی های مایکرو سافت در بخش املاک است که دارائی این شرکت را در ردیف گوگل قرار داده است.

ولی مایکرو سافت از نظر ساخت سخت افزارهای کامپیوتری، تابلت و تلفن های هوشمند در پشت سر رقبای خود قرار گرفته، و از اینرو، پالمر با تجدید سازمانی جدید خود تلاش میکند بر توانمندی رقابتی این شرکت بیافزاید. در حالیکه اکنون در بازار تلفن های هوشمند تلفن های ویندوز مایکرو سافت جائی برای خود باز کرده و در رده سوم قرار گرفته است، ولی هنوز در پشت سر رقبای خود قرار دارد.

هربینیاک هشدار داد که مایکرو سافت راه سختی در پیش دارد. او گفت که این شرکت نیاز به مدیرعاملی دارد که از وسائل الکترونیکی همراه و هوشمند آگاهی کامل داشته باشد.

برخی از تحلیل گران در مورد آینده مایکرو سافت خوش ابراز تردید کرده، و میگویند که که امپراطوری مایکرو سافت بسیار محافظه کارانه عمل میکند و قادر نخواهد بود خود را با دنیای الکترونیکی و اینترنتی تطبیق دهد.
XS
SM
MD
LG