لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۵

جشن آزادی در بنغازی


جشن آزادی در بنغازی
جشن آزادی در بنغازی

هزاران تن از ساکنان شهر بنغازی در شرق لیبی آزادی از حکومت مرکزی را جشن گرفته اند. برخی منابع خبری از جمله خبرگزاری رویتر گزارش داده اند که معمر قذافی رهبر لیبی روز چهارشنبه برای سرکوب مخالفان به بمباران هوائی متوسل شد.
تظاهرات ضد دولتی در شهر ۷۰۰ هزار نفری بنغازی از روز ۲۷ بهمن ماه آغاز شده بود. تعدادی از تظاهرکنندگان در این دومین شهر بزرگ لیبی در حالی که در خیابان پایکوبی می کردند، بر روی پلاکاردی با اشاره به نام اول رهبران برکنار شده تونس و مصر و نام رهبر لیبی نوشته بودند، «بن علی، حسنی و معمر! »
شورشیان ضد دولتی در بندر توبروک در شرق لیبی نیز گفته اند که کنترل شهر را کاملا به تصرف درآورده اند. شهری ۳۰۰ هزار نفری که در نزدیکی مرز لیبی با مصر واقع شده و به دلیل اهمیت استراتژیک در اثنا جنگ دوم جهانی چندین بار بین نیروهای آلمان نازی و بریتانیا دست بدست شد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتشار تصاویر ویدئویی سقوط پادگان توبروک را تایید کرده است. در حالی که نیروهای دولتی مستقر در آن شهر نیز اعلام کرده اند از معترضان حمایت و حفاظت خواهند کرد.
شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه محکوم کردن حوادث لیبی صادر نکرده، اما خانم ماریا لوییزا ریبریو ویتی سفیر دائم برزیل و رییس دوره ای شورای امنیت گفته است ۱۵ عضو شورا به اتفاق آرا بیانیه شدید اللحنی در محکوم کردن سرکوب بی سابقه تظاهرکنندگان ضد دولتی در لیبی صادر کرده اند.
ابراهیم دباشی معاون سفیر لیبی در سازمان ملل که از معمر قذافی خواسته تا قدرت را واگذار کند، نیز گفته است بیانیه مطبوعاتی شورای امنیت به اندازه کافی شدید نیست، اما پیام مناسبی از سوی جامعه بین المللی به رژیم لیبی است. وی تاکید کرده که نطق روز سه شنبه قذافی علامت آغاز نسل کشی به شبه نظامیان رژیم بوده است.
در همین حال ترکیه بزرگترین عملیات خروج شهروندانش از لیبی را آغاز کرده است. این اقدام در پی کشته شدن یکی از شهروندان ترک در ناآرامی های لیبی انجام شده است. به گفته احمد داوود اوغلو وزیرخارجه ترکیه، ظرف سه روز بیش از ۶ هزار تن از اتباع ترکیه از طریق فرودگاه طرابلس از لیبی خارج شده اند.
برخی گزارش ها آمار جان باختگان را بیش از هزار نفر اعلام کرده است. فرانکو فراتینی وزیر امور خارجه ایتالیا نیز روز چهارشنبه مجلس آن کشور این آمار را قابل استناد خواند.
لیبی تا پیش از استقلال در ۶۳ سال پیش مستعمره ایتالیا بود. سواحل لیبی و ایتالیا در جنوب و شمال دریای مدیترانه فاصله زیادی ندارند، و دو سال پیش نیز رم با انعقاد قراردادی ۵ میلیارد دلاری با لیبی متعهد شد تا از مهاجرت شهروندان آفریقایی به اروپا جلوگیری کند.

XS
SM
MD
LG