لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۲۵

سرنوشت شمقدری سرنوشت رامین


سرنوشت شمقدری سرنوشت رامین
سرنوشت شمقدری سرنوشت رامین

وزارت ارشاداسلامی اعلام کرد: این وزارتخانه کار نگارش و تصویب اساسنامه تشکل دولتی تهیه کنندگان سینما را به پایان برده است.

علیرضا سجادپور مدیرکل اداره نظارت و ارزشیابی سینمایی وزارت ارشاد که از سوی جوادشمقدری ماموریت یافته تا تشکل های دولتی را برای صنوف سینما راه اندازی کند اعلام کرد در نخستین مرحله کار نگارش و تصویب اساسنامه تشکل دولتی تهیه کنندگان در ده سطر به تایید این وزارتخانه رسیده است.

تهیه کنندگان و اعضای خانه سینما در مخالفت با این طرح دولتی که به گفته آنان دورخیزی برای مقابله با نهادهای صنفی مستقل خانه سینماست، می گویند: دولت حق تشکیل نهاد صنفی برای مردم از جمله خانواده سینما را ندارد.

وزارت ارشاد و تصدی وظایف خانه سینما

فرهاد توحیدی نایب رئیس و سخنگوی هیئت مدیر خانه سینما گفت: نمی‌توان این تشكل را از بالا و به صورت آمرانه و با بخشنامه به وجود آورد.

توحیدی افزود: براساس مصوبه مجمع عمومی خانه‌سینما، شورای عالی تهیه‌كنندگان سینما (متشكل از ۱۹۷ تهیه‌كننده) مسئولیت تشكیل صنف واحد را برعهده دارد.

هیئت مدیره خانه سینما می گویند هیچ کس مخالف تشکیل یک نهاد فراگیر نیست؛ اما نگرانی از آنجاست که چرا دولت باید دست به ایجاد تشکل صنفی برای مردم بزند؟

محمدمهدی عسگرپور، مدیرعامل خانه سینما، نیز در گفتگو با خبرآنلاین فشارهای آشکار و پنهان معاونت سینمایی وزارت ارشاد علیه خانه سینما را تایید کرد.

نماینده وزارت ارشاد به اسم خانه سینما

مدیرعامل خانه سینما در این گفتگو فاش کرد خانه سینما کرسی خود را در شورای پروانه نمایش و تسهیلات از دست داد؛ زیرا وزارت ارشاد با نصب نماینده ای از طرف خود به ما پیغام داد نماینده منصوب ارشاد را بعنوان نماینده خانه سینما قبول کنید.

عسگرپور مدیرعامل خانه سینما افزود: ما موافقت نکردیم و گفتیم بهتر است آنان نماینده خودتان باشند.

نزدیکان دربار یا درگاه؟

مدیرعامل خانه سینما در ریشه یابی تفرقه میان گروه تهیه کنندگان سینمای ایران گفت: تا زمانی که شورایی برای ممیزی (سانسور) وجود داشته باشد و هم آنان پول و منابع و تسهیلات را تقسیم می کنند، نتیجه این می شود که گروهی می‌خواهند نزدیک دربار باشند و گروهی نزدیک درگاه.

محمدمهدی عسگرپور همچنین فاش کرد که شمقدری معاونت سینمایی در واکنش به علت عدم پرداخت تعهدات مالی وزارت ارشاد به خانه سینما گفته بود شرط رفع حصر مالی کناره گیری عسگرپور از مدیرعاملی خانه سینماست.

به گفته مدیرعامل خانه سینما، تلاش های شمقدری از جمله عدم پرداخت بدهی های وزارت ارشاد به خانه سینما، حذف کرسی های خانه سینما در اداره امور سینمایی کشور، تفرقه افکنی میان صنوف و تقسیم بودجه و امکانات به کسانی که جانب وزارت ارشاد را بگیرند، تنها دستاوردی که داشته اتحاد میان صنوف سینمایی بوده است.

محمدمهدی عسگرپور پروژه تعطیلی سینمای ایران توسط مدیران کنونی وزارت ارشاد را چنین توضیح داد: «برای بستن سینما لازم نیست سالن‌ها را به آتش بکشند، کافی است آنقدر مشکلات زیاد شود تا خود آدم‌های سینما به جان هم بیافتند تا کل سینما نابود شود. این شیوه حتی بدتر از آتش زدن سینما است.»

آنانی که ستیز آشتی ناپذیر جوادشمقدری و گروهش را علیه صنعت سینمای ایران دنبال می کنند در ارزیابی این رویدادها نوشته اند: اعمال ویرانگرانه گروه معاونت سینمایی وزارت ارشاداسلامی جز تیره کردن بیشتر کارنامه حاکمیت در حوزه فرهنگ و ضرر و زیان های جبران ناپذیر ناشی از اعمال تندروانه مطلوب تحریریه کیهان و بخشی از حوزه علمیه قم، پیامدی نداشته و نخواهد داشت. فرجام آن که سرنوشت شمقدری همان سرنوشت رامین است.

این نیز گفته شده است که پیامد تندروی های گروه جواد شمقدری در حوزه سینمایی وزارت ارشاد اعتراضات گسترده خانواده سینما و ضربه خوردن به پیکر این صنعت را در پی داشته. اعمالی که همچون به آتش کشیدن سینماها برآورد شده، کار را به آنجا کشانده که در محافل سینمایی تهران گفته می شود جوادشمقدری به سرنوشت محمدعلی رامین معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد گرفتار شده و برکناریش دور از انتظار نیست.

XS
SM
MD
LG