لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۱

موسوی و کروبی: ذات انسان با میکروب و خس و خاشاک بیگانه است


مهدی کروبی و میرحسین موسوی - سحام نیوز
مهدی کروبی و میرحسین موسوی - سحام نیوز

میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو رهبر مخالفان دولت، روز یکشنبه در تهران با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند. در این دیدار، آقایان موسوی و کروبی درباره مسائل روز از جمله طرح جنجالی هدفمند کردن یارانه ها، ایجاد محدودیت های دولتی برای رشته های علوم انسانی در دانشگاه ها، سیاست خارجی ایران و تحریم ها، اظهارات آیت الله خامنه ای در قم درباره مخالفان سیاسی و همچنین مراسم ۱۳آبان نظراتی را ابراز داشتند.

به گزارش سایت های مخالف دولت، دیدار روز یکشنبه آخرین نخست وزیر ایران با رییس سابق مجلس شورای اسلامی، در حالی صورت گرفت که نیروهای امنیتی در منطقه پاستور تهران در تلاشی ناموفق، سعی کردند مانع ورود آقای کروبی به منزل میرحسین موسوی شوند.

مهدی کروبی و میرحسین موسوی، فقر، بیکاری، تعطیلی مراکز تولیدی، واردات بی رویه، کمک های بلاعوض و وام به کشورهای خارجی و همسایه را باعث تضعیف اقتصاد کشور خواندند که ادامه این روند «خطرناک» می تواند، به «فروپاشی نظام تمام شود.»

به گفته میرحسین موسوی و مهدی کروبی، ایجاد رعب و وحشت باعث از بین رفتن مشروعیت نظام می گردد و بدون مشروعیت هیچ نظامی دوام نمی آورد. آنان در سخنان خود جامعه سالم، مطلوب و برخاسته از رای مردم را جامعه ای توصیف کردند که در آن اعتراض، اعتصاب و انتقاد جزو حقوق طبیعی و اولیه مردم است. به گفته رهبران مخالف دولت، به رغم برخوردهای امنیتی با روزنامه نگاران منتقد و وکلای زندانیان سیاسی، هر روز نیروهای جدید و با انگیزه به صحنه می آیند و رویش جنبش رو به افزایش است.

حضور نیروهای امنیتی در آستانه اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها

به نوشته سایت سحام نیوز، میرحسین موسوی در دیدار با مهدی کروبی گفت: کسی با هدفمند کردن یارانه ها مخالف نیست اما، «نیرویی که بتواند این طرح را مدیریت کند وجود ندارد.» به گفته آقای موسوی، بخش بزرگی از نیروهای کارشناس و توانمند که قادر به مدیریت طرح هدفمند کردن یارانه ها بودند، کنار گذاشته شده اند.

آخرین نخست وزیر ایران با اشاره به اخبار مربوط به حضور ماموران نیروی انتظامی در آستانه اجرای این طرح گفت:«این هنر نیست که برای اجرای هدفمند کردن یارانه ها در ۲۰۰۰ منطقه تهران نیرو بچینیم یا فرمانده پلیس به یاری سپاه و بسیج جهت ترساندن مردم افتخار کند.»

پیش از این، اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی اعلام کرده بود که این نیرو نمی خواهد در اجرای هدفمند کردن يارانه ها، همچون طرح سهمیه بندی بنزین که به بروز حوادث اجتماعی در تابستان سال ۱۳۸۶ انجامید، غافلگير شود.

به گفته میرحسین موسوی شیوه مدیریتی فعلی، «بلایی» بر سر اقتصاد کشور و دیگر حوزه ها آورده است که امکان برگشت به وضعیت ۶ سال گذشته نیز سخت شده است.

محدودیت های رسانه ای

مهدی کروبی، دبیرکل حزب اعتماد ملی نیز با انتقاد از آنچه نهادینه شدن فضای دروغ و تهمت در کشور خواند، گفت رسانه هایی که از «بیت المال»استفاده می کنند، انواع دروغ و تهمت ها را می زنند بدون اینکه کوچکترین جوابی از مخالفین و منتقدین منتشر کنند.

به گفته آقای کروبی، پاسخ منتقدین به مطالب منتشر شده در رسانه ها، نه تنها در تلویزیون جمهوری اسلامی، بلکه در روزنامه ها نیز منتشر نمی شود. آقای کروبی خطاب به میرحسین موسوی گفت:«علاوه بر ممنوعیت خبری از من و شما در رسانه ها حتی از چاپ آگهی تسلیت هم روزنامه ها را منع کردند».

اشاره آقای کروبی احتمالا به سخنان اخیر سيد احسان قاضی زاده، مدير کل مطبوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، است که حدود دو هفته پیش، در اظهاراتی که خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ايران آن را منتشر کرد گفت: آن دسته از مطبوعات که به چاپ و نشر بيانيه ها و تصاوير «سران فتنه» ادامه دهند، توقيف و لغو امتياز خواهند شد. سران فتنه عنوانی است که مقامات و رسانه های حامی دولت معمولا برای اشاره به میرحسین موسوی، مهدی کروبی و گاه برای سیدمحمد خاتمی، رییس جمهوری پیشین ایران استفاده می کنند.

انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی

مهدی کروبی، درباره انتخابات نهم ریاست جمهوری، بدون نام بردن از محمود احمدی نژاد گفت در آن انتخابات، تقلب صورت گرفت و شخص مورد نظر در مسند ریاست جمهوری نشست.

آقای کروبی اشاره نکرد که ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، مورد نظر چه شخصی بوده است. اما وی پس از برگزاری آن انتخابات که خود یکی از کاندیداهای آن دوره بود، یکی از فرزندان آیت الله خامنه ای را به دخالت در آن انتخابات متهم کرد.

دبیرکل حزب اعتماد ملی همچنین گفت در «انتخابات هشتم مجلس شورای اسلامی» و در « انتخابات دهم ریاست جمهوری» آرا به صورت «سهمیه بندی و مهندسی شده» تقسیم شد. وی در سخنان خود بار دیگر از برخورد خشونت آمیز با معترضان به نتیجه انتخابات سال گذشته انتقاد کرد.

دو رهبر مخالفان دولت همچنین به صورت مشترک درباره دیگر مسائل روز واکنش نشان دادند:

فعالیت های امنیتی در آستانه ۱۳ آبان

به گفته میرحسین موسوی و مهدی کروبی، در آستانه مراسم سیزدهم آبان، فشار زیادی بر دانشگاهیان، دانشجویان، وکلا و روزنامه نگاران می رود. هر روز احکام سنگینی علیه روزنامه نگاران صادر می شود بطوریکه علاوه بر زندان، به دهها سال محرومیت از فعالیت های مطبوعاتی نیز محکوم می شوند.

اخیرا قوه قضاییه ایران حکم یک سال حبس و ۳۰ سال محرومیت از فعالیت روزنامه نگاری برای ژیلا بنی یعقوب، روزنامه نگار را تایید کرد. خانم بنی یعقوب سابقه همکاری با روزنامه های اصلاح طلب را دارد. شماری از خبرنگاران نگاران و عکاسان خبری، به دنبال برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته بازداشت و زندانی شدند.

«ماجراجویی» در سیاست خارجی

رهبران معترضان، عرصه سیاست خارجی دولت را ماجرا جویانه توصیف کردند. به گفته آنان این نوع سیاست در فاصله کوتاهی، موجب صدور چندین قطعنامه علیه ایران شد. آنان اضافه کردند که تحریم های بین المللی علیه ایران اثرات منفی خود را نشان داده است.

سازمان ملل متحد چهارمین دور تحریم ها علیه ایران را تصویب کرده است. ایالات متحده، اتحادیه اروپا و شمار دیگری از کشورها از جمله ژاپن نیز تحریم های بیشتر اقتصادی را در ماه های گذشته، علیه ایران تصویب کردند.

محدودیت ها برای رشته های علوم انسانی

در واکنش به اعمال محدودیت برای دوازده رشته علوم انسانی در دانشگاه های ایران که شامل رشته های فلسفه، اقتصاد و حقوق نیز می شود، میرحسین موسوی و مهدی کروبی خطاب به دولت اعلام کردند: « به جای جنگ بی ثمر با علوم انسانی، از متخصصین برجسته علوم انسانی کشور در حوزه های اقتصاد و جامعه شناسی و جمعیت شناسی و دیگر شاخه ها استفاده کنید و کار را به دست کاردان ها بسپارید. نه آنکه تحمل دوستان خودتان را هم نداشته باشید».

محدود کردن رشته های علوم انسانی در دانشگاه های ایران پس از آن صورت می گیرد که چند ماه پس از اعتراضات خیابانی به نتیجه انتخابات، آیت الله خامنه ای در شهریورماه سال گذشته، از تحصیل حدود ۲ میلیون دانشجوی ایرانی در رشته های علوم انسانی انتقاد کرد.

میکروب خواندن مخالفان سیاسی و معترضان

رهبران مخالف دولت آنچه تفرقه افکنی بین «صفوف ملت» خواندند را به مصلحت کشور ندانستند. به گفته میرحسین موسوی و مهدی کروبی به مصلحت کشور نیست که « دهها میلیون نفر از معلمان و کارگران، دانشجویان و اساتید و زنان و مردم کشور را خس و خاشاک و گوساله، یا میکروب و فتنه گر بنامیم. »

پیش از این، آیت الله خامنه ای، طی سخنانی در سفیر اخیرش به شهر قم، گروهی از منتقدان و معترضان سیاسی را «میکروب های سیاسی» خواند.

اما میرحسین موسوی و مهدی کروبی می گویند « معتقدیم همه ملت ایران، عزیز و دارای حقوق شهروندی می باشند و همه آنها از کرامت ذاتی برخورد بوده و ذات انسان با میکروب و خس و خاشاک بیگانه است.»

XS
SM
MD
LG