لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۵۷

چالش های برقراری امنيت در شهر کراچی


شهر بندری کراچی در جنوب پاکستان با بيست ميليون جمعيت، موتور اقتصادی اين کشور است. علاوه بر اين کراچی خشن ترين شهر پاکستان هم به شمار می رود که در آن باندهای وابسته به احزاب سياسی، بارها با هم درگيری مسلحانه داشته اند و دارند.

قتل های سياسی، قتل های ناموسی، آدم ربايی و درگيری باندهای مسلح در اين شهر غيرمعمول نيست.

براساس گزارش کميسيون حقوق بشر پاکستان، در شش ماه اول امسال بيش از ۱۴۵٠ نفر از جمله کودکان در کراچی کشته شده اند که به طور متوسط به حدود ۶ نفر در روز می رسد.

کراچی بيش از ۵٠ درصد درآمد پاکستان را توليد می کند و بازرگانانی مانند نعيم احمد، که عضو اتاق بازرگانی کراچی است، معتقدند خشونت روزانه بر اقتصاد اين کشور تأثيرگذار است.

نعيم احمد می گويد: اگر کراچی خوب کار نکند، تنها به معنی کار نکردن کراچی نيست، بلکه به اين معنی است که پاکستان کار نمی کند.

پليس می گويد که نيروی انسانی کافی برای برقراری امنيت چنين شهر بزرگی ندارد. جايی که نرخ بالای بيکاری و فقر در آن محور جرم و جنايت شده است.

بگفته تجار، احزاب سياسی نيز با استفاده از خشونت، دنبال بدست آوردن قدرت اقتصادی اند. يک رئيس پليس معتقد است که خشونت سياسی فراتر از توانايی اجرای قانون برای کنترل شهر است.

احمد فاروقی، رئيس پليس غرب کراچی، می گويد: پليس می تواند برای مدت کوتاهی جلوی خشونت آنها را بگيرد. ولی برای ثبات بيشتر، و بهبود وضعيت نظم و قانون، نيروهای سياسی بايد به صحنه بيايند.

علاوه بر ثروت زياد در کراچی، مردم هم امنيت می خواهند.

با وجود مراحل سخت صدور مجوز، خريد و فروش اسلحه در اين شهر زياد است.
.
محمود سليم، مدير فروشگاه اسلحه در کراچی می گويد: علاوه بر شکار و تيراندازی به هدف کاغذی، مردم هم برای حفاظت شخصی اسلحه می خرند. از جمله زنها، بويژه زنهای جوان. آنها برای امنيت شخصی خود مجوز خريد اسلحه می گيرند.

بازرگانان می گويند، تنها راه حل، اتحاد احزاب سياسی برای مقابله با اين مشکلات است، نه اينکه خود آنها بخشی از مشکل باشند.
XS
SM
MD
LG