لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۴۹

چهارم ژوئيه سالروز استقلال آمريکا در شهر واشنگتن


شرکت کنندگان در مراسم گشایش فستیوال اسمیتسونین، نشنال مال- واشنگتن ۳۰ ژوئن ۲۰۱۱
شرکت کنندگان در مراسم گشایش فستیوال اسمیتسونین، نشنال مال- واشنگتن ۳۰ ژوئن ۲۰۱۱

محوطه حدفاصل کنگره آمريکا تا بنای يادبود، که به نشنال مال معروف است، از اوايل ماه ژوئيه و مقارن با سالروز استقلال آمريکا، پذيرای جمعيتی بيش از يک ميليون نفر است که برای تماشای برنامه های هنری از راه های دور و نزديک خود را به پايتخت آمريکا می رسانند. برنامه ها و نمايش های مختلفی از صبح تا شب در اين محوطه اجرا می شود که حضور مردم در بيشتر آنها رايگان است. در جشنواره امسال بيش از يکصد هنرمند از کلمبيا نيز حضور داشتند و جنبه های مختلف فولکلور آن کشور آمريکای لاتين را به نمايش گذاشتند. گابريل سيلوا لوخان، سفير کلمبيا در ايالات متحده، اجرای برنامه ی هنرمندان کشور در واشنگتن را «تحقق يک رويا» خواند و گفت: «اين هنرمندان از راه های بسيار دور آمدند، برخی ناگزير بودند روزها از ميان جنگل ها، رودخانه ها، دشت ها و بيابان ها راه را طی کنند تا خود را به اينجا برسانند؛ و هنر، فرهنگ و خوراک های محلی مردم کشورشان را در پايتخت آمريکا به نمايش بگذارند».

بافندگان، کوزه گران، معرقکاران و ديگر توليد کنندگان صنايع دستی هنر خود را به معرض نمايش گذاشتند. وزير فرهنگ کلمبيا اشاره کرد که منطقه قهوه خيز کشورش در فهرست محوطه های ميراث فرهنگی يونسکو ثبت شده است.

در پنجاهمين سالگرد تاسيس سپاه صلح توسط پرزيدنت جان اف کندی، ریيس جمهوری فقيد آمريکا، اين نهاد ۱۶ کشور را در جشنواره امسال شرکت داده است. هنرمندانی از کشورهای بليز، گواتمالا، پرو، کلمبيا، بوتسوانا، مالی و چندين کشور ديگر، تجربه خود را در مورد فعاليت های مشترک با داوطلبان سپاه صلح با ديگران درمیان گذاشتند. جانی مک ری، ۲۶ ساله از شهر تالاهاسی در ايالت فلوريدای آمريکا که دو سال به طور داوطلبانه از سوی سپاه صلح به جمهوری گرجستان رفته و در زمينه گسترش صنعت جهانگردی و توليد شراب فعاليت کرده است می گوید گرجستان زادگاه شراب است؛ سنت شراب سازی مردم گرجستان به شش هزار سال پيش از ميلاد مسيح بر می گردد.

در بخش ديگری از جشنواره، موزه تاريخ و فرهنگ آمريکاييان آفريقايی تبار از مجموعه اسميتسونين يک برنامه موسيقی متنوع اجرا کرد که به گفته لانی بانچ، مدير موزه، بينندگان را به شور و هيجان آورد.

اين ها بخش هايی از برنامه هايی است که به مناسبت چهارم ژوئيه، روز استقلال آمريکا در محوطه موسوم به نشنال مال در شهر واشنگتن برای بازديدکنندگان اجرا شد. در فضای سرسبز نشنال مال، که حدفاصل کنگره آمريکا تا بنای يادبود را دربرگرفته است، فرهنگ های بومی کشورهای مختلف از مکزيک تا آسيا و اقيانوسيه نیز به معرض ديد عموم گذاشته شده است.

استيو کيد می گويد مردم به اينجا می آيند تا فرهنگ های مختلفی را از آمريکا و سراسر جهان تجربه کنند. مجموعه موزه های اسميتسونين موانع مرزی و فرهنگی را از ميان برداشته است. ما بوميان را از کشورهای مختلف به اينجا می آوريم تا مردم ديگر نقاط، فرهنگ و هنرشان را ببينند و بشناسند.

سيلويا چيــن اهل هاوايی به کودکان ياد می دهد که با گل، دستبند درست کنند. او به فرهنگ خود می بالد و می خواهد آن را به ديگران هم بياموزد. سيلويا چيــن می گويد: «میخواهم به اين دختران نشان بدهم که هاوايی جای فوق العاده ای است که اگبر دلشون بخواهد می توانند به آنجا بروند. خيلی ها عاشق هاوايی هستند». استيو کيد می گويد اين فستيوال هر سال هزاران و بلکه ميليون ها گردشگر را از گوشه و کنار دنيا به واشنگتن می کشاند. اينجا مردم می توانند عمق و گستردگی فرهنگ آمريکا و کشورهای ديگر را در کنار هم تجربه کنند. اين تجربه را جای ديگر نمی توانند به دست بيارورند.

در یک چايخانه سنتی، بازديدکنندگان نحوه درست کردن رشته ژاپنی را ياد می گيرند. و در در جائی دیگر با روش سنتی قوم ويهاريکای مکزيک برای پاک کردن جسم از درد ها و انرژی های منفی آشنا می شوند. اين قوم برای بيرون راندن مرض از بدن وردهای مخصوصی می خوانند.

در کنار اين مراسم، يک گروه ديگر از مکزيک مراسم سنتی موسم خوشه چينی را به نمايش گذاشته اند. آويزان شدن از طناب و معلق خوردن در هوا.

ريچارد کرن معاون تاريخ و فرهنگ بنياد اسميتسونين می گويد: «اين برنامه ها به نظر من گفتگوی فرهنگی فوق العاده ای ميان مردم است. اين راهی است برای اشتراک فرهنگ ميان مردم آمريکا و ديگر کشورها.»

برگزارکنندگان جشنواره فرهنگی واشنگتن می گويند برپايی جشنواره در اين محل، راهی نيز برای جلب توجه بازديدکنندگان به موزه های مجموعه اسميتسونين است که بيشترشان در خيابان های دو سوی نشنال مال واقع شده است. از جمله موزه های هنری، هوا و فضا و تاريخ آمريکا.

XS
SM
MD
LG