لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۳۸

تبعات زلزله و آسيب های اتمی ژاپن اثر خود را فراتر از مرزهای آن کشور نشان می دهد


تبعات زلزله و آسيب های اتمی ژاپن اثر خود را فراتر از مرزهای آن کشور نشان می دهد
تبعات زلزله و آسيب های اتمی ژاپن اثر خود را فراتر از مرزهای آن کشور نشان می دهد

ژاپن امروز، دوشنبه، اعلام کرد که برای نخستين بار در آبهای بيرون رآکتورهای اتمی آسيب ديده، مواد راديو آکتيو با غلظت بالا پيدا شده است.

عمليات ايمن سازی يکی از رآکتورهای آسيب ديده نيروگاه اتمی فوکوشيما در ژاپن، روز يکشنبه در پی افزايش چشمگير ميزان راديو اکتيو موجود در رآکتور متوقف شد. گزارش های اوليه حاکی از افزايش ۱۰ ميليون برابری نسبت به حد معمول ميزان راديو اکتيو در رآکتور شماره ۲ نيروگاه بود. مقام های مسئول اما بعدا با تکذيب خبر اعلام کردند ميزان گزارش شده ناصحيح بوده و پوزش خواهی کردند.

شرکت برق توکيو روز يکشنبه اعلام کرد به دليل وجود سطح بسيار بالای پرتوهای راديو اکتيو در رآکتورهای آسيب ديده، کارگرانی را که در آنجا کار می کردند از محل خارج ساخته است.

پيشتر اداره ايمنی هسته ای ژاپن ميزان راديو اکتيو در آبهای دريای نزديک به رآکتور را ۱۸۵۰ برابر سطح عادی اعلام کرده بود. مقامهای هسته ای ژاپن می گويند در آبهای اقيانوس آرام ميزان يد راديو اکتيو تا فاصله ۳۰۰ متری رآکتور فوکوشيما رديابی شده است اما متذکر می شوند که ميزان اين مواد در نيم ليتر آب اين منطقه به اندازه ای است که يک نفر در طول سال اگر در معرض آن قرار بگيرد، آسيبی نخواهد ديد. مقامها افزوده اند اين مواد بر اثر حرکت آب دريا بسرعت رقيق می شود و زندگی آبزيان درمعرض تهديد قرارندارد.

تلاش برای مهار و کنترل آلودگی منطقه ادامه دارد هرچند مقام ها می گويند هنوز سرچشمه آلودگی را شناسايی نکرده اند.

در همين حال جزيره دور افتاده اوشيما در شمال شرق ژاپن که از زمان وقوع زلزله اخير ارتباط خود را کاملاً با جهان خارج از دست داده بود، روز يکشنبه شاهد ورود گروهی از امدادگران آمريکايی و ژاپنی بود.

زلزله زدگان جزيره کوچک و دور افتاده اوشيما در شمال شرق ژاپن، پس از دو هفته، سرانجام روز يکشنبه با ورود گروههای امدادی متشکل از تفنگداران دريايی آمريکا و تعدادی از نيروهای ژاپنی از انزوای مطلق نجات يافتند.

طبق آمار موجود، حدود ۳۱ نفر از ساکنان اين جزيره در جريان زلزله اخير جان خود را از دست داده اند. ۳۰۰ واحد مسکونی به کلی تخريب شده و اکثر شريانهای حياتی جزيره با جهان خارج به کلی از بين رفته است.

ويليام آريک، سرهنگ نيروی تفنگداران دريايی آمريکا می گويد: «از ما خواستند در صورت امکان چندين خودرو امدادرسانی و توليد برق برای کمک به مردم اين جزيره که از زمان زلزله کاملاً منزوی شده اند تهيه کنيم. چون اينها نه غذا دارند، نه آب و برق. در حال حاضر اميدواريم با اين وسايل بتوانيم بعضی از دستگاهها را به کار بياندازيم.»

نيروهای آمريکايی با خود بيش از سه هزار بسته مواد غذايی، سيصد جعبه کمکهای اوليه و ۲۴۰ بطری ۵ گالنی آب آشاميدنی به اوشيما منتقل کرده اند و قرار است مردم جزيره را در پاکسازی ويرانه ها ياری دهند.

ساکنان جزيره که از دو هفته پيش تا کنون بدون آب آشاميدنی و غذای کافی به سر برده اند، می گويند برای آب آشاميدنی مجبور شده اند آب استخر شنا را ضدعفونی و مصرف کنند.

دولت ژاپن هفته گذشته اعلام کرد خسارات ناشی از زلزله و سونامی اخير به احتمال زياد بيش از ۳۰۰ ميليارد دلار آمريکا خواهد بود.

از سوی ديگر يوکيو ادانو، سخنگوی دولت ژاپن، روز يکشنبه اعلام کرد پاکسازی راديو اکتيو نشت کرده مدتها بطول خواهد انجاميد.

در عين حال واقعه هولناک نشت راديواکتيو در نيروگاه اتمی فوکوشيما باعث شده است تا ضرورت وجود اين نيروگاهها در ژاپن و کشورهای ديگر به زير سئوال برود.

روز يکشنبه خيابانهای توکيو شاهد راهپيمايی هزاران نفر از کسانی بود که در اعتراض به وجود نيروگاههای اتمی در کشور دست به تظاهرات زدند.

در کره جنوبی نيز حدود ۱۳۳ نفر از طرفداران محيط زيست روز شنبه در تظاهراتی از دولت خواستند نيروگاه هسته ای کشور را تعطيل و از ساخت نيروگاه های بيشتر خودداری کند. از زمان بحران نيروگاه هسته ای ژاپن نگرانی در مورد نيروگاه های هسته ای و شرايط دشوار امن نگه داشتن آنها افزايش يافته است. کره جنوبی دارای ۲۱ نيروگاه هسته ای فعال است و بزودی ۷ نيروگاه ديگر نيز در آن کشور شروع به کار می کند. سئول همچنين در تلاش برای صادر کردن تکنولژی هسته ای است. کره جنوبی قراردادهايی برای ساخت نيروگاه هسته ای در اردن و امارات متحده عربی دارد.

هزاران شهروند ايتاليايی نيز روز شنبه، عليه استفاده از انرژی هسته ای در آن کشور، در شهر رم تظاهرات کردند. پس از ايجاد بحران در نيروگاه فوکوشيمای ژاپن، دولت ايتاليا مهلتی يک ساله را برای ساخت نيروگاه های هسته ای اش اعلام کرد. اما شهروندان ايتاليا شک دارند که دولت برنامه هايش را متوقف کند. در بين هشت کشور صنعتی جهان، ايتاليا تنها کشوری ست که نيروی هسته ای توليد نمی کند. اما سيلويو برلوسکونی، نخست وزير ايتاليا، ابراز اميدواری کرده است که نيروگاه های هسته ای در آينده يک چهارم برق ايتاليا را تامين کنند. آقای برلوسکونی همچنين می خواهد منابع آب اين کشور را به دست بخش خصوصی بدهد.

اما در آلمان، ده ها هزار نفر از مخالفان انرژی هسته دست به تظاهرات زدند. به گفته پليس آلمان صد هزار نفر در راهپيمايی روز شنبه در برلين شرکت کردند. سازمان دهندگان تظاهرات، پيش از اين ابراز اميدواری کرده بودند اين راهپيمايی بزرگترين گردهمايی اعتراضی به انرژی هسته ای در آلمان باشد. به جز برلين نيز حدود ۳۰ هزار نفر در شهر غربی کلن در اعتراضات روز شنبه شرکت داشتند. تظاهرکنندگان برلين مسير خود را از مقابل مقر حزب حاکم دمکرات- مسيحی آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان آغاز کردند. اين تظاهرات در حالی صورت گرفت که روز يکشنبه واجدين شرايط در دو ايالت آلمان به پای صندوق های رای رفتند و حزب محافظه کار خانم مرکل بعد از ۵۸ سال، موضع قدرت خود را از دست بدهد و حزب سبزها نيز به پيروزی چشم گيری دست يافت.

XS
SM
MD
LG