لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۰۶

ژاپن پیمانکار احتمالی دومین نیروگاه اتمی ترکیه


شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن
شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن
وزیر انرژی ترکیه گفت آنکارا تا پایان هفته جاری تصمیم خود را درباره پیمانکار ساخت دومین نیروگاه اتمی این کشور اعلام خواهد کرد.

پیش بینی می شود که ترکیه تا ده سال دیگر، در زمینه مصرف انرژی از بریتانیا سبقت بگیرد که سومین مصرف کننده برق در قاره اروپا به شمار می رود. ترکیه قصد دارد در دهه پیش رو چندین نیروگاه اتمی بسازد تا وابستگی اش به نفت و گاز وارداتی کاهش یابد.

تانر ییلدیز، وزیر انرژی ترکیه روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: «ما در مرحله پایانی توافق درباره پیمانکار سازنده دومین نیروگاه اتمی ترکیه هستیم. چین و ژاپن اولین گزینه های ما هستند.»

منابع ترکیه پیش بینی کرده اند که آنکارا احتمالا کنسرسیوم ژاپنی صنایع سنگین میتسوبیشی و سوئزجی-دی-اف فرانسه را برای ساخت نیروگاهش انتخاب می کند. ظرفیت این نیروگاه حدود ٤٥٠٠ تا ٥٠٠٠ مگاوات خواهد بود.

رسانه های ترکیه در ماه مارس گفته بودند که اوایل ماه مه قرارداد ساخت چهار راکتور اتمی سیناپ در حاشیه دریای سیاه و با ظرفیت کلی ٤ و نیم گیگاوات، میان مقامات ترکیه و ژاپن امضا خواهد شد. گفته می شود که کار ساخت و ساز در سال ٢٠١٧ آغاز می شود. هزینه تکمیل این پروژه ٢٢ میلیون دلار برآورد شده است.

ترکیه در سال ٢٠١٠ قرارداد ساخت اولین نیروگاه اتمی این کشور را با روسیه امضا کرد. شرکت روسی «روس اتم» کار را از نیمه ٢٠١٥ آغاز می کند و طبق پیش بینی ها، تولید برق را در سال ٢٠١٩ آغاز کند.

با آن که آقای ییلدیز گفته است پیمانکار این هفته انتخاب خواهد شد اما منابع نزدیک به مذاکرات گفته اند که این قرارداد طی دیدار شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن از ترکیه امضا می شود. آقای آبه قرار است آخر هفته جاری برای ملاقات با رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه به این کشور سفر کند.

منابع ترکیه می گویند کنسرسیوم ژاپنی پیشنهاد نصب راکتورهای آتمئا را به ترکیه داده که راکتورهای آب فشاری ١١٠٠ مگاواتی است و تولید آتمئا-مشارکت انتفاعی صنایع سنگین میتسوبیشی و آروا- به شمار می رود.

این راکتور تاکنون در هیچ جای جهان ساخته نشده است اما صنایع آروا امیدوار است که بتواند آن را به ترکیه، اردن، ویتنام، و آرژانتین بفروشد.

غیر از ژاپن و چین، ترکیه ترکیه برای یافتن پیمانکار با کشورهای کانادا و کره جنوبی نیز مذاکره کرد.
XS
SM
MD
LG