لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۵۵

آغاز نخست وزيری ماريو مونتی


ماريو مونتی، اقتصاددان ايتاليايی و رييس پيشين کميسيون اروپا، نخست وزير موقت ايتاليا و مامور تشکيل دولت جديد آن کشور شد. هدف از انتخاب وی نجات ايتاليا از دام بحران اقتصادی است که بازار های جهان و ناحيه يورو را نگران کرده است.

ماريو مونتی شبانگاه يکشنبه به ملاقات جورجيو ناپوليتنو، رييس جمهوری ايتاليا، رفت تا همانگونه که پيش بينی می شد فرمان نخست وزيری خود را دريافت کند.

آقای مونتی پس از اين ملاقات در يک کنفرانس خبری گفت: در اين زمان سخت برای ايتاليا و اوضاع آشفته اروپا و جهان، کشور بايد با چالش های خود روبرو شود. ايتاليا بايد عامل قدرت اتحاديه اروپا باشد و نه نقطه ضعف آن - اتحاديه ای که ما از بنيانگذاران آن هستيم و بايد نقش عمده ای در آن داشته باشيم. توان ما در برقراری ثبات اقتصادی و حرکت به سوی رشد است. ما بايد آينده ای آبرومند و اميدبخش برای فرزندانمان ايجاد کنيم.

آقای مونتی ۶۷ ساله که يکی از سناتورهای مادام العمر سنای ايتالياست و اعتبار زيادی در ميان احزاب سياسی ايتاليا و بازارهای مالی اروپا دارد، قبول کرده است با انتخاب دولت جديد برای جلوگيری از بحران رو به افزايش اقتصادی و ورشکستگی احتمالی ايتاليا، اقدام کند.

بدهی هنگفت ايتاليا بازارهای جهانی را بسيار نگران کرده و رم تحت فشار بسيار زيادی قرار گرفته است تا دولت جديدی را برای انجام اصلاحات اقتصادی، تعيين کند.

آقای مونتی پس از انتخاب دولت و تعيين مشی و اولويت های آن، بايد حمايت پارلمان را نيز کسب کند.

حزب سيلويو برلوسکونی، نخست وزير پيشين ايتاليا، که روز شنبه مجبور به استعفا شد اعلام کرد تا زمانی که آقای مونتی اصلاحات اقتصادی ضروری در ايتاليا را به مرحله اجرا می گذارد، از وی حمايت می کند.

ساير احزاب ايتاليا نيز از مونتی حمايت کرده اند و می گويند کميسر پیشین اروپا، از اعتبار اخلاقی و دانش اقتصادی کافی برخوردار است تا بتواند سرانجام به اقتصاد از هم گسسته ايتاليا، سامان دهد. اگر وی موفق شود، وخامت بحران مالی حوزه يورو کاهش خواهد يافت.

انتخاب ماريو مونتی با استقبال شهروندان ايتاليا روبرو شد و جمع بسياری با شنيدن خبر نخست وزيری وی در مقابل کاخ رياست جمهوری و همچنين در مقابل دفتر وی، گرد آمدند.

اما روز پيش از آن با کناره گيری سيلويو برلوسکونی از نخست وزيری ايتاليا، رم غرق در جشن و پايکوبی شد. اين ميلياردر ۷۵ ساله پس از نزديک به دو دهه حاکميت زير بار وام خارجی ۲ و نيم تريليون دلاری کشورش دوام نياورد.

سيلويو برلوسکونی، نخست وزير ديرپای ايتاليا، بالاخره از سمت خود کناره گيری کرد و شامگاه شنبه استعفای خود را به جورجيو ناپوليتانو، ریيس جمهوری اين کشور، تقديم کرد.

روز شنبه تصويب بسته پيشنهادی دولت در پارلمان ايتاليا برای آغاز طرح رياضت اقتصادی راه را برای کناره گيری آقای برلوسکونی هموار کرد. اين بسته اقتصادی برای اطمينان از توان ايتاليا در بازپرداخت وام هايش بود. سيلويو برلوسکونی قول داده بود که پس از تصويب اين طرح استعفا دهد.

موافقان و مخالفان برلوسکونی روز شنبه در مقابل محل کار او، اقامتگاهش و کاخ رياست جمهوری، تجمع کرده بودند تا با عشق يا نفرت، مردی را بدرقه کنند که ١۷ سال سکان نخست وزيری کشورشان را در دست داشت.

برلوسکونی طی حيات سياسی اش به شکل معجزه آسايی از چندين پرونده رسوايی جنسی و محاکمه های مربوط به فساد مالی نجات يافته بود. اما در نهايت آنچه که نخست وزير جنجالی ايتاليا را از پای درآورد، بازارهای مالی بود.

درباره سيلويو برلوسکونی فيلم های زيادی ساخته شده، در يکی از آنها برلوسکونی می گويد: من کسی هستم که فقير بود، کسی که روی پای خودش ايستاد، کسی که عاشق فوتبال است، عاشق زندگی است، و می خواهد خوش باشد.

به گفته داستان نويس فيلم، برلوسکونی در قرن اخير چهره ای يگانه در ايتاليا است. تنها موسولينی برای سال های طولانی ايتاليا را رهبری کرد. موسولينی ۲٠ سال رهبری کرد و برلوسکونی ١۸ سال. اما اين دو باهم فرق دارند: موسولينی راس يک ديکتاتوری واقعی بود اما برلوسکونی موسس يک ديکتاتوری جديد يعنی ديکتاتوری رسانه ای بود.

قرار است ماريو مونتی، نخست وزير جديد، با تشکيل کابينه تازه ای برای ايتاليا، با بحران مالی سرسام آور و وام هايی که اکنون ايتاليا توان بازپرداختش را ندارد، مقابله کند. آقای مونتی قرار است ايتاليا را از لبه پرتگاهی شبيه به بحران اقتصادی يونان نجات دهد.

XS
SM
MD
LG