لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۴۶

رييس مجلس نمايندگان عراق: دموکراسی در عراق و مسأله مداخله جمهوری اسلامی ايران


رييس مجلس نمايندگان عراق: دموکراسی در عراق و مسأله مداخله جمهوری اسلامی ايران
رييس مجلس نمايندگان عراق: دموکراسی در عراق و مسأله مداخله جمهوری اسلامی ايران

روز سه شنبه در لندن اوساما نجيفی، رييس مجلس نمايندگان عراق، طی سخنرانی خود در يک مرکز پژوهشی به تشريح نکاتی در مورد آينده دموکراسی در عراق پرداخت.

سخنرانی ٤٠ دقيقه ای رييس مجلس عراق که بزبان انگليسی ترجمه می شد، تقريبا تمام موارد مطرح در عراق کنونی را از مشکلات قانون اساسی گرفته تا مساله نياز به حفظ هويت ملی و لزوم بهره مندی از ارتشی نيرومند برای دفاع از استقلال و تمامت ارضی، و جلوگيری از دخالت نيروهای خارجی در عراق، شامل می شد.

آقای نجيفی گفت: بزرگترين چالش برای عراق امروز بنای يک سيستم قوی دموکراتيک با توجه به تکثر ويژگيهای عراق است. ما نيازمند رعايت حقوق بشر، محافظت از حقوق اقليتها، حاکميت قانون و شيوه درست حکومت هستيم. همه اين کارها مستلزم يک قوه قضاييه عادل، قوی و مستقل است. همراه با قوه مقننه ای که قوانين را بسيار روشن تصويب کند. و قضاتی که بدقت قوانين را بکار گيرند تا از هرگونه قانون شکنی بالقوه حاکمان جلوگيری به عمل آيد.

رييس مجلس نمايندگان عراق در بخشی از سخنرانی خود، دخالت قدرتهای خارجی از جمله ايران را در عراق، و چالشی که در راه دموکراسی عراق ايجاد می کنند، توصيف کرد.

در گفتگو با رييس پارلمان عراق از او مشخصا در مورد ايران سوال شد.

آقای نجيفی در ارتباط با ايران گفت: مداخله جمهوری اسلامی ايران در امور داخلی عراق خود را به اشکال گوناگون نشان می دهد، اول در مورد جريان آب و اينکه چگونه ايران با دخالت خود، محيط زيست و کشاورزی عراق را آلوده می سازد. مورد دوم بمباران مواضع مختلف در قلمرو عراق است و سوم تامين هزينه گروههای شبه نظامی عراقی که از جانب ايران در عراق فعاليت می کنند. هدف ايران اعمال نفوذ در کل سيستم سياسی عراق است.

البته بگفته آقای نجيفی، ايران از ديدگاه خود مسائل را بررسی می کند و همه اين دخالتها را انکار می کند، اما آنچه عراق بدان نياز دارد يک ساختار محکم داخلی برای جلوگيری از اينگونه مداخلات است.

رييس مجلس نمايندگان عراق همچنين در مورد کمپ سازمان مجاهدين خلق ايران در عراق گفت: ما شديدا دنبال آن بوده ايم که کشور ثالثی ساکنان کمپ اشرف را بپذيرد و برای اين کار آنها بايد از ديدگاه بين المللی، پناهجو محسوب شوند، که هنوز چنين نيست. دولت عراق تصميم گرفته که آنها بايد بروند چون حضورشان بنفع ثبات و آينده عراق نيست اما در همانحال اجازه نخواهيم داد که ساکنان اشرف مورد حمله و هدف قرار گيرند.

XS
SM
MD
LG