لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۳۳

حمایت ایران از دور دوم نخست وزیری نوری المالکی


نوری المالکی در حال گفتگو با محمود احمدی نژاد در تهران - ۱۸ اکتبر ۲۰۱۰
نوری المالکی در حال گفتگو با محمود احمدی نژاد در تهران - ۱۸ اکتبر ۲۰۱۰

معاون وزارت امور خارجه ايران گفت انتخاب نوری المالكی از گزينه‌های مناسب برای عراق است

نخست وزير عراق روز دوشنبه در تهران با آيت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران، ديدار و گفتگو کرد. خبر اين ديدار از شبکه های تلويزيونی دولتی دو کشور پخش شد. به گزارش تلويزيون دولتی ايران، آيت الله خامنه ای به آقای المالکی گفته است که به منظور تأمين امنيت، بازسازی و توانمندی عراق، تشکيل هر چه زودتر دولت عراق امری ضروریست.

بسياری از تحليل گران اعتقاد دارند که آقای المالکی خواستار جلب حمايت آيت الله خامنه ای در ابقای خود در پست نخست وزيری آينده عراق است. آنها همچنين می گويند ديدار طولانی بين دو رهبر از موفقيت نخست وزير عراق حکايت می کند.

آقای نوری المالکی همچنين با محمود احمدی نژاد، رئيس جمهوری اسلامی ايران نيز ديدار و گفتگو کرد.

او همچنين نشستی با مقتدی الصدر، روحانی تندروی ضد آمريکائی داشت که يکی از چهرهای سياسی عمده عراق است.

حمایت آشکار ایران از نخست وزیری نوری المالکی

رئوف شيبانی، معاون وزارت امور خارجه ايران به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: انتخاب نوری المالكی با توجه به تجربيات درازمدت كار در حيطه اداره كشور، می ‌تواند يكی از گزينه‌هايی مناسب برای عراق باشد.

ناظران این اظهارات معاون وزارت امور خارجه ايران را به عنوان تأييد و حمايت آشکار جمهوری اسلامی ايران از دور دوم نخست وزيری آقای المالکی تفسير کرده اند.

رهبران ایران در استقبال از نوری المالکی به عنوان یک دولتمرد، تردید نکردند.

هنگام ورود او به کاخ ریاست جمهوری در تهران، گارد تشریفات از او استقبال کرد. جایی که نوری المالکی با محمود احمدی نژاد و معاونش آقای رحیمی دیدار و گفتگو کرد. برنامه دیدار با شخصیت های مذهبی در قم، از دیگر برنامه های اعلام شده نوری المالکی بود.

انتقاد ایاد علاوی از نقش ایران

اياد علاوی، نخست وزير سابق عراق و رقيب آقای المالکی در تشکيل دولت عراق در هفت ماه گذشته، بطور غير مستقيم ديدار المالکی از تهران را مورد انتقاد قرار داده است. او روز يکشنبه به خبرنگار تلويزيون العربيه گفت که وی به رهبران جمهوری اسلامی ايران التماس نخواهد کرد تا با نخست وزيری وی موافقت کنند.

او پيشتر جمهوری اسلامی ايران را متهم به مداخله در امور داخلی عراق کرده بود. آقای علاوی گفت ايران تلاش می کند که خواستهای خود را به عراق تحميل کند.

او تصريح کرد که کشورهای خاور ميانه قربانی گروهای افراطی و تروريست شده اند که اين گروهای از جمهوری اسلامی ايران کمک مالی دريافت می کنند.

حسن دانائی فر، سفير ايران در عراق، روز دوشنبه اين اتهامات را رد کرد. دانائی فر به خبرگزاری ايسنا گفت که اظهارات آقای علاوی اهانتی به رأی دهندگان عراقی است.

علاوی به عنوان يک شيعه سکولار شناخته شده است. او مانند المالکی اخيراً تلاش کرده است تا با رهبران کشورهای منطقه ديدار و گفتگو کند. او هفته گذشته در رياض با ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی در مورد وضع سياسی عراق ديدار و گفتگو کرد.

وزارت امورخارجه آمریکا می گوید ایران می تواند با احترام گذاشتن به حاکمیت ملی عراق و پایان بخشیدن به حمایت از کسانی که در عراق به خشونت دست می زنند، همسایه بهتری برای عراق باشد.



XS
SM
MD
LG