لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۵

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران: تجاوز و شکنجه، میراث سرکوب پس از انتخابات ایران


کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران: تجاوز و شکنجه، میراث سرکوب پس از انتخابات ایران
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران: تجاوز و شکنجه، میراث سرکوب پس از انتخابات ایران

همزمان با دومین سالگرد انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری و سرکوب اعتراضات مردمی در ایران، «کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» نوار ویدئویی را در اختیار افکار عمومی قرار داده است که یک دختر جوان ایرانی جزئیات بازداشت، شکنجه شدید و تجاوز خود پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی را شرح می دهد.

این کمپین یک نوار ۲۸ دقیقه ای از نوار ویدوئی صد دقیقه ای مصاحبه با یک دختر ایرانی جوان را در تارنمای خود قرار داده است که در تابستان سال ۲۰۰۹، بازداشت و شکنجه شد و بارها از سوی مقامات امنیتی مورد تجاوز قرار گرفت.

مصاحبه کننده بیش از ۱۲ ساعت با این زندانی پیشین که هویت وی مخفی مانده است، گفتگو کرد تا جنبه های مختلف تجربیات او را مورد تایید قرار دهد و سپس کلیه جزئیات این گفتگوی طولانی را در اختیار «کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» قرار داده است.

این دختر جوان در حالی که به مصاحبه کننده گفته است « روح من در هم شکست »، ضمن ارائه جزئیات نحوه شکنجه و تجاوز مکرر نیروهای امنیتی زندان، از قربانیان و بازماندگان تجاوز و شکنجه خواسته است تا در مورد تجربیات خود سخن بگویند. وی از جامعه بین المللی خواسته است تا وضعیت اسف بار بسیاری از بازماندگان خشونت بی رحمانه و تجاوز که در سکوت دردناک روزگار می گذرانند، فراموش نکنند.

«کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» با انتشار بیانیه ای در روز جمعه ۲۰ خرداد (۱۰ ژوئن ) نوشته است شهادت تکان دهنده این دختر جوان، روایت مقامات رسمی ایران که منکر بهره گیری از شکنجه شدید و تجاوز معترضان عادی توسط نیروهای امنیتی هستند را به چالش می کشد.

هادی قائمی، سخنگوی «کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» افزوده است که ماهیت دردناک و اندوه آور سرنوشت این دختر جوان، از عدم پاسخگویی و بی احترامی مطلق مقامات به روند قضایی حکایت می کند و نمایانگر انکار آشکار نظام حقوقی و قانونی در ایران است.

هادی قائمی، سخنگوی این نهاد مستقر در نیویورک گفت: «تجاوز یکی از بدترین اشکال شکنجه است و اتهامات و ادعاهای مربوط به شکنجه های سادیستی و آزار و اذیت جنسی کماکان به بیرون درز می کنند.»

وی افزوده است:«نظام قضایی ایران با مصونیت و محافظت از عاملان چنین اقدامات غیرانسانی و وحشیانه ای چگونه می تواند ادعای مشروعیت کند؟ با حاکمیت فرهنگ مصونیت، اعتبار این نظام به باد سپرده شده و از دست رفته است.»

این سازمان مدافع حقوق بشر از فرستاده ویژه سازمان ملل متحد خواسته است تا در پرتو مصونیت مقامات ایران از مجازات، در مورد ادعاهای مطرح شده مبنی بر شکنجه زندانیان تحقیق کند.

این کمیپن ابراز نگرانی کرده است «همان نهادها و دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی که مرتکب جنایات و اعمال وحشیانه ای شدند که جزئیات آن در این نوار ویدئویی مطرح شده اند، کماکان همان نهادهای مسئول بازداشت های خودسرانه و بازجویی ناراضیان و زندانیان عقیدتی هستند».

در بخش دیگری از «کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» آمده است قوه قضاییه جمهوری اسلامی طی دو سال گذشته به یکی از ابزارهای عوامل امنیتی و اطلاعاتی بدل شده که فاقد هرگونه استقلال عمل بدل بوده است.

آقای قائمی افزوده است: « همه این قربانیان جوان بخشی از جامعه ایران هستند و ارتکاب چنین اعمال وحشیانه و خشونت باری علیه آن ها از حافظه جمعی کشور زدوده نخواهد شد و تقاضاهای مردم برای اجرای عدالت و پاسخگویی گریبان حکومت ایران را خواهد گرفت. مقامات ایران با وجود تلاش بسیار برای پنهان کردن واقعیت، موفق نخواهند شد. »

این نهاد مدافع حقوق بشر مردم ایران از گزارشگر ویژه سازمان متحد مصرانه خواسته است تا در مورد همه ادعاهای شکنجه در ایران تحقیق کند و به موارد تجاوز به دست بازجویان توجه ویژه نشان دهد.

این کمپین در پایان این بیانیه همچنین بر ضرورت تحقیق کامل و مجازات عامالان این جنایت ها و حصول اطمینان از عدم آزار و اذیت افرادی که در مورد تجربیات خود سخن می گویند، تاکید کرده است.

XS
SM
MD
LG