لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۳۴

گزارش: مطبوعات در مورد موضوع مذاکرات پنج بعلاوه يک با ايران بحث می کنند


گزارش: مطبوعات در مورد موضوع مذاکرات پنج بعلاوه يک با ايران بحث می کنند
گزارش: مطبوعات در مورد موضوع مذاکرات پنج بعلاوه يک با ايران بحث می کنند

همزمان با برنامه ريزی برای مذاکرات هسته ای ميان گروه پنج بعلاوه يک با مقامات جمهوری اسلامی، گزارش رسانه های دولتی ايران از مانور دفاع هوايی و آزمايش يک سيستم رادار ساخت داخل کشور در اين هفته حکايت دارد.

روزنامه گاردين چاپ لندن نوشته است پيشنهاد جمهوری اسلامی برای برگزاری دور جديد مذاکرات بين المللی بر سر برنامه هسته ای ايران در شرايطی از سوی گروه ۱+۵ و اتحاديه اروپا پيگيری می شود که نخست وزير اسراييل بار ديگر در واشنگتن از طرح مقابله نظامی با ايران دفاع می کند. گاردين می نويسد در اين ميان، بريتانيا و اتحاديه اروپا می توانند در گفتگوهای هسته ای پيش رو نقشی محوری ايفا کنند، مشروط بر آن که هم در برابر ايران و هم در رابطه با ايالات متحده، رويکرد ديپلماتيک فعال تر و مثبت تری اتخاذ کنند.

اما پيشاپيش مذاکرات هسته ای با جمهوری اسلامی، واشنگتن پست پيش بينی کرده است که جلب موافقت دولت تهران بر سر برنامه هسته ای اش دشوار خواهد بود. گلن کسلر می نويسد توافق تنها بر سر تاريخ مذاکرات ۱+۵ با مقامات ايران، پس از چهار ماه مکاتبه ميان مسؤل سياست خارجی اتحاديه اروپا با مذاکره کننده اتمی ايران، حاصل شد. و اکنون، سه هفته مانده به برگزاری گفتگوها، هنوز محل نشست، مدت زمان، يا حتی موضوع مذاکرات روشن نشده است. واشنگتن پست می افزايد ايالات متحده، بريتانيا، فرانسه، چين، روسيه و آلمان می خواهند دربارهء کل برنامه اتمی ايران گفتگو کنند اما دولت تهران پيشاپيش گفته است مايل نيست درباره برنامهء غنی سازی اورانيوم، بحثی به ميان آيد.

در همين حال، نيويورک تايمز به نقل از رسانه های دولتی ايران، خبر داده است که ارتش قرار است در اين هفته ضمن انجام يک مانور دفاع هوايی، يک سيستم رادار ساخت داخل کشور را نيز آزمايش کند.

در گزارشی در لس آنجلس تايمز نيز آمده است که شهر هرات در افغانستان يکی از مناطقی است که پيوندها با جمهوری اسلامی در آن به وضوح قابل مشاهده است. جاده ها، ساختمان ها و کارخانجات صنعتی، کالاهای داخل مغازه ها، مساجد و خانه های نوساز شهر، همه و همه با پول ايران ساخته شده است. علاوه بر آن، هر روز، گروه های کثيری از متقاضيان رواديد سفر به ايران را می توان ديد که در برابر دفتر هيأت ديپلماتيک جمهوری اسلامی در هرات، صف کشيده اند. و اينها همه نشان از نفوذ روزافزون دولت تهران در افغانستان دارد.

در گزارشی ديگر از منطقه، ولید معلم، وزیر امور خارجه سوریه، از جمهوری اسلامی ایران، متحد نزدیک سوریه، تجلیل کرد و گفت: «هدف ایران همپایه آرمان فلسطینیان، برای اعراب جنبه محوری دارد.» وزیر امور خارجه سوریه افزود: «دمشق و تهران روابط استراتژیک دارند و حجم منافع مشترک اقتصادی دوکشور با وجود فشار ها و توطئه های غرب، سر به میلیون ها دلار می زند.» آقای معلم که در دمشق سخن می گفت در مورد برنامه اتمی ایران اظهار داشت: «سوریه مخالف استفاده از فن آوری اتمی برای مقاصد نظامی است و جمهوری اسلامی به ما اطمینان داده است که برنامه اتمی ايران غیر نظامی است.» وزیر امور خارجه سوریه همچنین به گفته وی «سیاست دوگانه» جامعه بین المللی را در مورد برنامه اتمی ایران محکوم کرد و گفت: «اسرايیل بیش از ۲۵۰ کلاهک اتمی و کارخانه هايی دارد که سلاح های اتمی تولید می کنند ولی جهان در مورد آن سکوت کرده است.»

در خبری ديگر مرتبط با تحريم ها، به نوشته روزنامه شرق در ايران، گروه صنعتی انتخاب در ایران با امضای یک قرارداد ۵۱۸ میلیون دلاری، مالکیت خود بر دِوو الکترونیکس کره جنوبی را تثبیت کرد. رسانه های کره جنوبی از امضای قراردادی میان بانک های مالک صنایع دِوو الکترونیکس و گروه خصوصی صنعتی انتخاب خبر داده اند که در آن مالکان شرکت کره ای بخش قابل ملاحظه ای از آن را در ازای دریافت ۵۱۱ میلیون دلار به گروه انتخاب واگذار میکنند. دِوو الکترونیکس یکی از شرکت های تابع گروه دِوو به شمار می آید. گروه دِوو در سال ۱۹۹۹ میلادی با شکست مالی روبرو و توسط دولت کره جنوبی منحل شد. در پی این انحلال، تعدادی از شرکتهای زیرمجموعه گروه دوو، به حیات خود ادامه دادند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد تا کنون با تصویب چهار مجموعه جداگانه تحریم ایران، از جمهوری اسلامی خواسته است برنامه حساس غنی سازی اورانیوم خود را متوقف کند.

XS
SM
MD
LG